Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adela Banášová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. (Česká televize)

Recenze (65)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za hodně dlouhou dobu se jedná o vysloveně vydařené předávání výročních filmových cen Českého Leva. Adéla Banášová se zhostila role moderátorky na výbornou a zvládla to asi nejlépe, co jsem za dosavadní dobu viděl. To, že je u Slovenek Slovenština sexy mi prostě nikdo neodpáře. Také jsem ale během těchto dvou hodin měl až pocit, že letošní rok se u nás filmařsky vysloveně vydařil. Obrovské nadšení jsem měl z Oldy Kaisera, který konečně byl oceněn z vážné role a nutno dodat, že i to předání si vysloveně užil. I když u filmu, který do letošních cen podle mě trošku nepatřil. Nenapadlo mě, že by Masaryk tak kasíroval, ale dát ho do nominací v době, kdy oficiálně ještě nebyl v kinech? To je trošku podpásovka pro všechny ostatní kvalitní nápady, které se loni dočkaly zfilmování. Alespoň, že ta Michalina nezůstala bez povšimnutí. Mimochodem, také se Vám ta její polština poslouchala s takovou lehkostí? No co naplat...zase mi ale vysloveně udělala radost kategorie televizních filmů a seriálů. Kde seriál Terapie byl jasnej, ale Kosmo k tomu měl také hodně blízko. U televizního filmu Zločin v Polné neměl konkurenci. Tak dobrý český televizní film jsem opravdu hodně dlouho neviděl...jestli vůbec někdy. Když to tedy sečtu kolem a kolem. Za mě spokojenost. Doufám, že takto to bude vypadat i do budúcna...:-) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Předně jsem byl šokován výběrem moderátora. Paní Banášovou si totiž vybavím pouze jako tehdejší porotkyni v Talentmánii. Navíc jsem toho názoru, že když je to ČESKÝ lev měl by ho moderovat ČECH. Ale je pravda, že krom Marka Ebena mě nikdo použitelný nenapadá a Boučka či Mareše opravdu nechci. Nakonec mě paní Banášová tedy příjemně překvapila. Neměla tolik prostoru, ale i tak se dokázala zviditelnit poměrně vtipným a milým mluveným slovem. Večer rozhodně nezkazila, ba naopak. Klidně bych ji roli moderátora ještě nechal další rok. Výborná je možná dobrá hlasatelka v rádiu, ale na Lva se nehodila. Takže s moderátorem jsem spokojený. Jinak klavírní doprovod byl vskutku výborný nápad a taky bych se přimlouval za to aby se zachoval i další rok. Obvzlášť klavírní souboj s melodiemi ze slavných českých filmů, večer příjemně zpestřil. Studio možná bylo moc obyčejné, ale zase si nemusíme hrát na halywůůůd, že ano? Co se týče nominací a výher, musím si alespoň tady rejpnout. Masaryk bude určitě velmi dobrý film a těším se nazhlédnutí. Ale vadila mi ignorace trháků jako Anděla Páně nebo Teorii tygra. To něčím zavánělo. Ale zase jsem rád, že si Anthropoid ani neškrl. Ne kvůli tomu, že by to mohl být špatný film ale není český. A tudiž, nemá v této ankétě vůbec co dělat. Jinak ještě na okraj, Kaiserova řeč mě dostala. Vetchý a Eben taky nezklamali. Celkový dojem je příjemný. Jen tak dál! ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Film, který viděli všichi ostrouhal a film, který neviděl nikdo shrábnul vše. Tak dopadlo jednou větou předávání českých kuželů. ... Vypočítavost tvůrců Masaryka je natolik znechucující, že v mých očích výrazně poznamenala hodnocení celého přenosu, který byl kupodivu velmi snesitelný (i díky moderátorce). ... Ono jak by asi dopadl Masaryk, příští zimu, kdy už si na něj po letošní březnové premiéře nikdo z akademiků ani nevzpomene že ? Je fakt, že jsem vítězný film zatím neviděl, ale že by se podle výsledků zrodil TAK legendární film, to se mi prostě nechce věřit. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

České lvy jsem sledoval s kamarádi ze základky a chtěl jsem se ukázat, že jsem skutečný filmový fanda a budu jim tipovat vítěze každé kategorie. Po asi pěti, šesti kategoriích mě to přestalo bavit a na závěr jsem byl už vysloveně nasraný. Film, který vidělo pár lidí, posbíral skoro všechno? Ještě štěstí, že v Masarykovi nevyškrabali nějakou hlavní ženskou roli, to by se fenomenální a nedostižná Michalina musela třást. Tisíceré díky aspoň za dvě naprosto zasloužené ženské herecké ceny. A vůbec se mi nelíbilo, že vypustili u většiny kategorií ukázky z filmů. Slabší ročník, zatímco pár filmových perel by se našlo - Hepnarová, Rodinný film, Učitelka. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Galavečer moderuje Slovenka, mezi nominovanými nechybí Britové, Poláci, Slováci, Němci, Španělé, Jugoslávci (Slovinci, Srbové) a Rusové. Vskutku ČESKÝ lev.xD Co se týče pořadu jako takového, až na Kaiserův výstup (eee?) si udržel NEnováckou úroveň, což je určitě plus. Na druhou stranu je už drahně let nudný (tj. bez nápadu). A propos, to s tím "Masarykem" byla dobrá ochcávačka.;-) ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama