Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MiaMahoney k tomuto seriálu (2)

Jiří Arch (2018) (E01) 

To se zase jednou urodilo velkohubých prohlášení o báječném, ultravtipném a vyšperkovaném seriálu s obrovským potenciálem; v práci člověk poslouchá, jakéže tam jsou smíchemchcací momenty, za zády vám furt někdo hláškuje…, a tak si to teda pustíte, abyste byli pod obraz. Teda v obraze. No mu-he-he!!! Málem jsem se udusila smíchy, když v dabingovém studiu exl rejžák a do toho herečka nerušeně dabovala seksuální scénu! Anebo jaxe tu jeho zmrd jakože ostatní herci snažili zakamuflovat, ó cho-chó! Prostě bžunda jaxviňa, pokud jste fanoušci humoru á la upocený Novotný a o víkendu se chystáte do urny vhodit Miloše! Abych ale zase neházela jen hovna, scénka v taxíku a s Barťákem byla aspoň Trošku chichotavá, byť ničím originální. Uvidíme, kdy se na scéně objeví Trojský kůň Ivan, který by mohl tu bídu krapet pozvednout, jak to udělal u stejně nevalné Čtvrté hvězdy, u které aspoň první tři díly slibovaly občasné zahihňání, než to šlo úplně ku brosqi. Bohužel ale platí, že jedno jaro vlaštovku nedělá, takže i když nám Ivánek párkrát zaperlí, celkovou laťku pouze na svých bedrech neunese a zbyde zase jen vyčpělá, pseudohumorná Čtvrtá hvězda s jedním až dvěma povedenými vtípky na díl, která to tady ovšem rozhodně na čtvrtou nevytáhne. ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

Třeskutě vtipné, protože tam pár holek ukázalo kozy!!! Zbytek jsem raději, v rámci zachování duševního zdraví, zaspala a po dalším díle, který má aspoň slibný název a který jsem kvůli tomu ochotna ještě zhlédnout, končím s tímto seriálem. Podle Mirky Spáčilové "nejde o levný sitcom", ale o "vzácnou oázu chytrého smíchu", takže se tu vy všichni erudovaní kritici, vedeni svojí rytířkou, uhvězdičkujte ostopéro. Já se tu znovu objevím, až bude odemčeno celkové hovnocení, abych té kokotině trochu srazila rejtynk. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama