Reklama

Reklama

Mlha

(seriál)
  • USA The Mist
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(10)

Obyvatelé vesnice v Maine jsou uvězněni záhadnou mlhou. Zjistí, že ukrývá děsivá stvoření. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (36)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký seriál „The Mist“ se snažil natáhnout něco, co ve filmu fungovalo dobře. Fungovalo to i v Kingově podání, ale najednou se ukázalo, že pokud to do ruky vezmou neschopní tvůrci, stane se z toho jenom cosi, co má možná velké ambice, ale nefunguje to ani jako horor, ani jako výpravné sociální drama. Problém je i v tom, že tu snad není ani jedna postava, s kterou by se dalo nějakým způsobem propojit. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak King fakt jede, zde sice trochu lacině, ale za mně dobrý, nemusím mít miliardový rozpočet abych se bavil a že sem se bavil. Gore docela i slušný, byť místy je příšerná tma a neni skoro nic vidět, naštěstí se, mi to stalo jenom dvakrát, takže to neni nic hrozného.Tahle mlha na rozdíl od Darabontovy, víc hraje na psychologii a méně na to, co v té mlze je. V té mlze, nejsou sice monstra z jiné dimenze, ale taky to neni vyloženě špatný. Herecká sestava je sice neni oscarová, ale herci se snaží. Je to na tři, ale poslední tři epizody, byli docela dost klíčové a tvůrci se v nich vytáhli, takže čtvrtá se sem hodí. Škoda toho otevřeného konce, který docela namlsal na pořádnou konspirační teorii. PS: A jedna konspirační teorie, tady je, byť dneska by se to dalo označit za "fake news" jo to s těmi letadly. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V pokojnom americkom mestečku Bridgeville sa situácia mení vo chvíli, keď sa nad mestom začne dvíhať tajomná hmla. Tá najprv nevyzerá byť problémom, ale vo chvíli, keď obyvatelia zistia, že zabije takmer každého, kto s ňou príde do kontaktu, začína boj o prežitie. Niekto tvrdí, že ide o súdny deň a Boh chce vykonať posledný súd, iní si zase myslia, že ide len o zvláštny prírodný úkaz, ale pravda je omnoho desivejšia. - Do poslednej chvíle som veril, že to nebude také zlé, ako to podla hodnotenia na všetkých internetových databázach vyzeralo, ale pravdou je, že tento seriál sa velmi nepodaril. Už v prvej epizóde príde divák do kontaktu s nešikovným hereckým obsadením, ktoré vyzerá, ako keby tvorcovia namiesto castingu vyrazili do nejakého odlahlého vidieckeho mestečka v štáte Mississippi a požiadali miestnych rednecks, či by za zásoby Bud Lightu na celý rok neodohrali zopár epizód v televízii. Tí samozrejme súhlasili a namiesto povalovania sa pred TV, sledovania amerického futbalu a kŕmenia ošípaných vyrazili na pár dní do Kanady, kde sa to celé natáčalo. Už dlho som nevidel v niektorom z hororových seriálov tak nezaujímavé postavy, o ktorých sa divák vôbec nič nedozvie a všetko je tu velmi uponáhlané. Nie som žiadny scenárista, ale aj amatér vidí, že tie postavy sú napísané úplne nelogicky a to ich správanie je hrozné. Gore je málo, je odporne digitálne, atmosféra je aj napriek tomu, že divák netuší, čo sa v tej hustej hmle môže skrývať, úplne nulová a ani to mystérium okolo hmly teda nefunguje správne. Tie zápletky s vierou a prírodou sa nepodarilo spracovať zaujímavo a občas bolo konanie postáv napriek tomu, že sa nachádzali pod velkým tlakom, až úsmevné. Aby som ale len nekritizoval, musím napísať, že sa dá viacero vecí aj pochváliť. Tými sú dosť vydarené zvraty, ktoré bývajú u seriálov problémom a často spôsobujú nezáujem divákov. Tu však dokázali udržať napätie a viacero z nich bolo málo predvídatelných, takže sa mi páčili. Zaujímavé boli aj niektoré vraždy a myslím si, že keby bol tento projekt pod záštitou nejakého väčšieho štúdia, tak by sa podla mňa vydaril omnoho lepšie, pretože ten nízky rozpočet bol až príliš viditelný, či už sa to týka efektov, lokácií alebo interiérov. O pochvalách pána Kinga tomuto seriálu radšej nebudem písať, pretože mám pocit, že v poslednej dobe pochváli každý projekt, za ktorý mu do vrecka pribudne pár drobných. Toto nepíšem velmi často, ale tento seriál ani neodporúčam pozerať. Radšej si pozrite seriály ako The Living and the Dead, The Whispers alebo BrainDead, ktoré sú velmi kvalitné a zostali neprávom zabudnuté. A najlepšie bude, keď si pozriete celovečernú verziu The Mist s jedným z najlepších hororových koncov všetkých čias. + herec z 1408 + herec z House at the End of the Street + herečka z Don't Look Up + herec z The Silence of the Lambs + herec z The Returned + herečka z Regression + herec z Saw II + herečka z Damien ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Další z velkých a epických výtěrů řitního otvoru Kingovou předlohou a je to ještě radikálnější vytření prdele než u Pod kupolí. Jak já se na to těšil, dokonce jsem si i tu Mlhu přečetl, ale to byla chyba. Seriál si bere prapůvodní a prazákladní myšlenku předlohy a zbytek si jede ve svým v tom největším klišoidním a tuctovém měřítku a do toho ten homo emouš. Postavy sympatické asi jako reklama na tamtpóny, chovají absolutně nelogicky a člověku přilnou k srdci podobně jako rakovina a záleží jim na nich asi jako na každé tchýni. No hrozné, tupé, nudné, tuctové a velmi slabé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Velká natěšenost a velké zklamání. Tvůrcům se nepodařilo to, co Darabontovi a totiž zachytit dusnou atmosféru, která panuje mezi poschovávanými lidmi a hrotit jí až na hranici extrému. Na tom to totiž mělo pravděpodobně celé stát, protože příchozí z mlhy nebyli prakticky vidět (skončil jsem po pátém díle, takže nevím, jestli náhodou něco nevylezlo), o nějakém napětí nemůže být řeč a trocha té krve to také zachránit nemohla. Další věcí je casting, který se vůbec, ale vůbec nepovedl. Tolik nesympatických a mizerně hrajících ksichtů na jednom místě jsem neviděl ani nepamatuju, což mělo za následek i to, že mi postavy byly prakticky ukradené. Čestná výjimka pro Danicu Curcic. Suma sumárum, další zpackaná kingovina. 20% ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama