Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes se můžete těšit na premiérový díl volného cyklu detektivek renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru Druhá tvář osudu. Známé duo – kapitán kriminální policie Vašátko (V. Preiss) a malíř, bohém a detektiv amatér Horác (D. Matásek) – bude pátrat po vrahovi emancipované mladé ženy Daniely Jáskové (G. Míčová), jež s přehledem odváděla ve své firmě perfektní práci a také tak střídala milence. Když je nalezena uškrcená ve svém bytě, Vašátkův tým se dá do vyšetřování. Do hledáčku jim padne i sestra zavražděné Alena Kášová, která neměla Danielu příliš v lásce a které vadilo, že si každého muže dokáže získat na svou stranu. Podezření se nevyhne ani Alenin exmanžel, sochař Káš (K. Dobrý), kterého zná Horác již od studií na akademii. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dobrý devítiprsťák Dobrý, Matásek s o dvě čísla větší bundou, poctivě se zavodňující konstábl Preiss a zločin s motivem starým jako lidstvo samo.. Na shodu náhod uvádějící Horáce do případu si začínám zvykat, akční závěr se zpovědí pachatele je poněkud klopýtavý. Prosím pana Dulavu, až si utře mastné prsty, aby mi poslal recept na kuře na mandarince.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Já tě miluju, ty krávo ! " Jako předního romantika této databáze mě takhle romantické vyznání lásky velmi oslovilo. Trošku, škoda, že do příběhu pořád vstupovaly pořád nové a nové postavy, takže se to až příliš štěpilo na úkor většího napětí, ale bavilo mě to. Doufám, že další "náhoda" svede Horáce a Vašátka víc k sobě, ty postavy totiž nejvíc fungujou, když jsou spolu a měli by si zase zachytat ryby a popít pivko. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ruda není popudlivej. Je to čistokrevnej magor, cvok, blázen ... ale dobrej." Takže operace se zdařila, pacient zemřel a v bytě zavražděný se promenádovaly zástupy podezřelejch. To je ale zapeklitej případ. Asi proto odpouštím náhodě, že do toho Horáce zase připletla a Vašátkovi, že výslechy provádí zásadně mezi čtyřma očima v domácím prostředí podezřelejch. Dalo by se tedy celkem snadno tvrdit, že je to celý blbost, ale ono si to nehraje na 31. závažnej případ majora Zemana. Chce to jen televizně pobavit a v mým případě to celkem vyšlo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Gabriela Míčová je uvěřitelnější jako životem semletá samoživitelka než jako femme fatale, z níž jsou hin muži všech věkových kategorií a ženy ji obdivují. Francouzského šarmu pobrala asi jako dijonská hořčice, nic proti hořčici. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

So všetkou úctou, predlohy Hany Proškovej mi nič nehovoria. Toto je moja druhá skúsenosť s jej tvorbou, ktorá sa dostala na filmové plátna, no Ja musím opätovne skonštatovať, že sa jedná o čistý, bohapustý priemer, ktorý z pohľadu krimi žánru neprináša nijak mimoriadny zážitok. Ja osobne však neviem uviesť, čo mi na tomto snímku vadilo viac. Či samotný príbeh, ktorý ma opätovne príliš neoslovil, alebo samotná forma spracovania, ktorá mi príde akási nevýrazná. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mělo to spád, ne že ne, ale napráskat na sebe, co všechno vím, když sedím s (spoiler) v (spoiler) by udělal jenom vůl. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako televizní detektivka je to prostě průměr. Na stránce pozitiv jsou dobří herci (Viktor Preiss, David Matásek a zejména Gabriela Míčová), na straně negativ scenáristicky nezvládnutý závěr, ve kterém je policejní honička s vykecávajícím se pachatelem nechtěně k smíchu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nemám problém. Příjemná česká detektivka, hezky obsazená, vkusná, na nedělní večer ideální. Gabriela Míčová se mi líbí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony skvělé - až, překvapivě, na přehrávajícího Preisse, který sám vypadal, že by potřeboval zajít v pauzách mezi natáčením k doktorovi. Ale příběh se strašně vleče. Sice moc hezké záběry z Prahy včetně Tróje (šel jsem tehdy okolo, když točili, bylo to 30. dubna 2018), ale ty samy o sobě by měly být jen dotvořením příběhu. Btw, nestálo za to, při tak roztahané stopáži, alespoň nějak uzavřít osudy sestry a dcery? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další setkání s ústřední dvojicí hlavních protagonistů a opět se to týká vraždy. Ten malíř Horác má ale pech, že se vždycky připlete k nějaké mrtvole – to už snad není ani reálně možné…No tentokrát se přitvrdilo ve sprosté mluvě, to mi nevadí, stejně jako to mělo místy i vcelku slušnou atmosféru. Jen ty vedlejší postavy – to je „mordor“ této detektivní „série“ a kazí požitek z filmu. Konec a odhalení pachatele jako vždy spíše úsměvné, ale už jsem si pomalu zvykl. Preiss jako vždy nejlepší na tom všem… ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné herecké výkony a zajímavou kameru sráží poměrně fádní zápletka. Za mě ale herecky i zasazením do děje naprosto zbytečná postava Davida Matáska. A celkem přestřelenej konec. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné přirozené a uvěřitelné herecké výkony, celkem neokoukané tváře, dost slušný scénář a příjemné netypické pražské exteriéry povltavská cyklostezka, trojský kůň, přívoz atd. Vrah je zahradník ;) ()

topi 

všechny recenze uživatele

A nedám si říct a nedám! Zkusil jsem další díl Případů, tentokrát dvou sester. Je to špatný, herecky hodně slabý, Karel Dobrý přehrává až hrůza a Viktor Preiss jaksi nehraje. Ostatní nestojí ani za řeč. Navíc se v těch jménech postav ztrácí orientace a závěr filmu je hloupý a odfláknutý. Tahle série detektivek teda za moc nestojí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...tento diel bol dobrý - slušný priemer....uveriteľný motív vraždy,slušný spád a prekvapújúci pachateľ - ale všetko kompaktné = že sa to mohlo stať.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velice milí detektivka, s povedeným obsazením. Horác a Vašátko mi byli sympatičtí od začátku a dnes mi dobrou volbu tvůrců jen potvrdili. Případ je rozplétán v poklidu, ovšem i Preiss umí zařvat, aniž by byl směšný. Až na trošičku přehnaný závěr civilní a vlastně příjemný případ. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Zápletka detektivky mi přišla zajímavá, byť se z toho vyklubal motiv, který je celkem běžný. Rád jsem viděl po nějaké době některé herce, kterým sedla role. Taky tu byl pro mě i jeden objev. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší ze serie s Vašátkem. Trochu modernější pojetí (mobily, dna), dobře budované napětí, závěrečný twist mě bavil a hlavně vynikající výkon Jana Vlasáka. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh je velmi slušný a rozhodně nosný pro celovečerní film. Zpracování mi ale zas až tak moc nevoní, kamera je hodně syrová, střihy hodně ostré. Seděl by mi spíš starší a klidnější styl, ale i přes tyto výtky mě film zaujal a bavil, tudíž nutno hodnotit kladně. PS: Preisse je ve filmu hodně, ale Matáska mohlo být rozhodně víc. ()

Reklama

Reklama