Reklama

Reklama

Zlý časy v El Royale

  • USA Bad Times at the El Royale (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hotel El Royale leží nedaleko jezera Tahoe a prochází skrz něj hranice dvou amerických států, Nevady a Kalifornie. Hosté si tak můžou vybrat pokoj v různých státech unie a porušovat či dodržovat zákony jednoho nebo druhého. Teď už je tento hollywoodskými celebritami kdysi oblíbený hotel za zenitem. Jeho slávu připomínají jen černobílé fotky slavných hostů na zdech, chátrající luxusní interiér, velký jukebox se starými šlágry a neurotický zaměstnanec, který sám vše udržuje v chodu. Když se v jednom dni v hotelu sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. Podezřelý je i hotel El Royale, který nejen ve svých stěnách a pod podlahou skrývá mnohá tajemství. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastní vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel. (CinemArt)

(více)

Recenze (525)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda té zbytečné a utahané délky a mnoha vycpávek, z nichž nejvíc mě už časem fakt hodně lezl na nervy jakýkoliv zpěv - jak ten černošky, tak z jukeboxu. Ok ok, 60. léta, ale to stačilo říct jednou. Jinak slušné zvraty, dobré charaktery postav, postavy se navíc nechovají jak debilové jen ze scenáristického musu. Dobré je, že se o každém dozvíme pozadí jeho příběhu a že některé postavy, které se nezdají, dovedou ke konci překvapit. Je fakt, že některé zvraty mne hodně překvapily. I kamera je slušná. Vážně škoda hluchých míst, být to střižené do hodiny čtyřicet, řekněme, dám klidně pět hvězd. Protože on ten film má ještě jedno poselství, které naplno řekne černošská zpěvačka krátce před koncem tomu bláznivému kazateli a které je řečeno v tom druhém významu věty "Pomoz mu". Díky tomu stojí ten film o vyšinutých lidech za to zhlédnout a dává něco navíc, co podobné střílečky jinak nedávají. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku solidní mysteriozní atmosféra se postupem času mění v táhlou nudu, u které při stopáži 142 minut člověk div neusne. Jak už zmiňovalo hodně lidí, tak se i já přidávám s názorem, že jednotlivé části filmu nejsou zas tak špatné, ale jako celek to má obrovskou díru a nedrží to pohromadě. Je to prostě příběh několika lidí v jednom zapadlém hotelu. Příběhy jsou ale takové nic neříkající a nudné a kromě asi jednoho nebo dvou "akčnějších" spádů se ve filmu nic neděje. Herecké obsazení moc nechápu (viz Hemsworth), film se snaží být prostě něco víc a dosáhnout na vrchol, ale to se teda ani nepřiblížil. Neskutečné zklamání, na tohle jsem se hodně těšil a ve výsledku jsem rád, že jsem na to nešel do kina... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to jak sjíždět kopec na horské dráze, kde v půlce cesty si všimnete, že na konci je zkroucená kolej a vy víte, že to již není jak zastavit, ten průšvih se blíží čím dál rychleji a je jasný, že až tam dojedete, tak to nebude dobrý. Bad Times at El Royale vychází z vděčné řady námětů pracujících s geistem svébytných hotelů a jejich vlastní pochroumanou minulostí jež jsou protkány tajnými chodbami, odposlouchávacími zařízeními a všelijakými dalšími kostlivci ve skříni. V první třetině se mu daří celkem úspěšně onen prostor a zvědavost, co se za ním skrývá, budovat, a to zejména tím jak si dává se vším na čas, což i díky pěkné kameře docela funguje. Nicméně jakmile se karty vyloží, tak se mu nedaří zrychlit, což je jedna ze zásadních popsaných scénáristických chyb, protože pak vlastně ten film začne působit ještě pomaleji. Jakoby si toho nikdo nebyl vědom, tak nám film začne servírovat zdánlivě nekonečná 'muzikálová' čísla jedné z postav, čímž maskuje to, že mu nebezpečně rychle došly nápady a čeká se již akorát na příchod Hemsworth ex machiny, která to již celé definitivně pohřbí. Vykrucují se reklama na fitko pak nekonečných dvacet minut tráví ztrapňováním se ve snaze napodobit Charlese Mansona, která vyhrožuje smrtí postavám, které jsou vám už dávno úplně jedno a bezzubost celého tohoto oslabení ještě u mě podtrhovalo, že jsem den předtím viděl Cosmatosovu Mandy. U záverečné náboženské katarze jsem si připadal na vlas stejně jako když na konci filmu Turbulence 3: Heavy Metal zpěvák metalové kapely v padajícím letadle odhazuje z krku obrácený kříž a začne se modlit k Bohu. A to není pochvala. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak já na ten film koukám hlavně kvůli Katharine Isabelle a nakonec ji tam ani nezahlédnu. Šajze. Konverzační a stylizované filmy jsou fajn. Jen nesmí být takhle dlouhé. V takové stopáži se pak jejich kouzlo rozmělňuje a vytrácí. Kulisy ale výborné. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Je to trochu Tarantino, trochu Město bohů, trochu od něčeho, co známe a nedokážeme to pojmenovat a dohromady to funguje a drží pohromadě. Já musím být tradičně kritický ke stopáži - nebýt zdlouhavého úvodu, měl by snímek mnohem větší spád a dynamiku. Postavy jsou dobře rozehrané, příběhy dle pokojů mě bavily, jakož i Chris Hemsworth snad poprvé v záporné roli ukázkového kreténa. Ostatně, kladných postav aby divák ve filmu pohledal. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

142 minut během nichž se hlavně konverzovalo a jinak se téměř nic nedělo, za normálních okolností bych se pravděpodobně nudil a film by dostal maximálně jednu hvězdičku, jenže... Nenudil jsem se vůbec, občasné výbuchy násilí působily jako pověstný cimrmanovský šrapnel, obsazení jednotlivých postav mi sedlo (až na Šedou Dakotu), retro atmosféra byla parádní a, Jeff Bridges mi snad promine, nejlepší figurou pro mě byl Miles Miller, Bill Pullman může být se synovým výkonem spokojen. Snímku nechyběla ani slušná dávka černého humoru, takže jsem se fajn bavil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tomu se říka pěkně zamotaná podívaná, no jak už několikrát mě filmy přesvědčily, tak spousta dobrých herců nezaručuje kvalitu a dobrou podívanou. Ve směs se v hotelu který má dvě tváře moc řeší a málo děje, příběh vás prostě neohromí nemá čím, prostě pohoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Delikatesní lahůdka. Už dlouho jsem neviděl vizuálně i dějově tak opojnou záležitost, srovnatelnou třeba s pro mě podobně opojnými záležitostmi jako Million Dollar Hotel nebo Magnolia. Slastně klidná a precizní kamera, příjemná hudba, výborný scénář s několika nečekanými zvraty a skvěle vygradovaný děj, který diváka po celou dobu udržuje v pozornosti a zvědavosti i přes nadprůměrnou stopáž (mch. její délku u tohohle druhu filmů beru jako klad). Rejžovi se skvěle podařilo vtáhnout mě dovnitř do hotelu i do oné doby. 60.léta, hippies, válka ve Vietnamu, Manson, Hoover, Kennedy... Film komorní, minimalistický, v podstatě statický a především hodně pomalý, kterážto kombinace mi naprosto dokonale sedla. Film, jehož jakýs takýs happyend mě vůbec neurazil. Film, jehož účinek je srovnatelný se šlehnutím si dávky prvotřídního heráku. No, tedy aspoň myslím. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

,,Tarantinovsky" natočený retro biják, který má hvězdné obsazení a pár skvělých nápadů, ale na rozdíl od QT tady ta dlouhá stopáž je trochu na škodu, stejně jako zbytečně slátané životní příběhy jednotlivých postav. Jejich pospojení během filmu tím není ani šokující, ale nikterak dechberoucí, prostě jen OK. Je to docela škoda, jinak by to byl moc povedený kousek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz jen koncept, tak se nejedná o nic nového. Lidí s vlastními příběhy, jejichž osudy se protnou kdesi na odlehlém místě, tu byla hromada a ještě hromada bude. Osobní linky jednotlivých aktérů byly sice fajn, ale nějaký hlubší dojem na mě neudělaly, protože u všech jsem měl pocit, že už jsem je někde viděl. Nicméně to nebránilo tomu, aby vzájemná kofrontace všech přítomných nebyla zábavná. Své na tom má dobový vizuál, podpořený výbornou muzikou proloženou profláklými šlágry. Kus práce odvádí i samotný hotel, jehož středem prochází hranice dvou států, ačkoliv tenhle prvek mi přišel trochu nevyužitý. Dojde i na nějaké to střílení a krev, anicméně obojího mohlo být víc. No a nakonec se povedl i casting, přičemž na mě největší dojem udělal ne až tak známý Lewis Pullman. Sice jsem čekal trochu víc, ale zase ne o moc. 75% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vtahující sladká jednohubka s výraznou tarantinovskou příchutí. Tak přesně takhle by se v pár slovech dal popsat snímek Bad Times at the El Royale, který Vás zaujme především broušenými dialogy, skvělými hereckými výkony (Chris Hemsworth a Jeff Bridges), krásnými kulisami motelu a perfektně lícujícím soundtrackem. Co se samotné příběhové kostry týče, již po pár minutých Vám více než bude zjevné, že režisér Drew Goddard stvořil stejně vrstevnatý a nepředvídatelný děj jako výše zmíněný slovutný Quentin Tarantino. Všechno do sebe najednou začne precizně zapadat jako do nějakého složitého stroje, v němž je i ta nejmenší součástka tou nejdůležitější. Toto skvělé renomé snímku Bad Times at the El Royale bohužel kazí poněkud přetažená stopáž, která bohužel nabídne několik trestuhodně nevyužitých a tím pádem i hluchých scén. Avšak až na tento drobný detail se jedná o velmi povedené a vtahující dílo, které svým tvůrcům, potažmo i fanouškům děl Quentina Tarantina ostudu vážně neudělá. Skvělá práce! „He talks so much he thinks he believes in something, but really just wants to fuck who he wants to fuck.“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako Goddard chcel, tak to Goddard dal a tak je to cítiť, tak to (fajne) chutí. Za celý čas som si spokojne pochrochtával a tešil sa na vyvrcholenie, ktoré ani v najmenšom nesklamalo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dobre napísaná a zrežírovaná jednohubka. Oceňujem vyspelosť charakterov. Každý z nich má motiváciu. Každému z nich odráža prostredie a mikropriestor, ktorý dostáva solídny background, ľúbivosť a pochopenie zo strany divákov. Robia sa tu chyby, nič tu nie je dokonalé a všetko je úplne inak ako sa zdá. Všetko je tu logicky zmotivované a tak nezostáva po dopozeraní žiadne prázdne miesto alebo nezodpovedaná otázka. Čo oceňujem. Očakával by som ale väčšiu údernosť a lepšieho záporáka. Hemsworth je naozaj katastrofálny herec. A od jeho príchodu padne tempo. Na to, že sme na Goddardov ďalší film čakali tak dlho, som aj podľa trailerov očakával väčší mazec. Atmosféra ale dobrá. Dejové zvraty tiež. Dokonca sa mi páčilo aj členenie na kapitoly. Len aj napriek vizuálu, kamere a Bridgesovi, nebudem mať túžbu sa k tomuto filmu vrátiť. Je síce formálne dobre spravený a premyslený ale chýba mu duša. Alebo niečo, čo by prestálo dobu. Amerika má lepšie filmy na podobnú nôtu a sú jednoduchšie a údernejšie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hateful Eight 2.0. Tentokrat v ukrutne nudnom vydani. Niekolko divnych ludi sa stretne v divnom hotely, kde sa ich osudy natolko ovplyvnia, ze niektori z nich zdochnu. Cela zapletka by vystacila prinajlepsom na 40 minutovu epizodu nejakeho tuctoveho serialu. Lenze je tu natiahnuta na dva a pol hodiny vdaka tomu, ze kazda postava ma giganticky dlhy flashback ohladom jej minulosti. Ale na rozdiel od Tarantinoviek je stopaz neznesitelna, kedze film nepodrzia ani zabavne dialogy, ani putave charaktery, ani cool vizual. Proste nic. Uz uvod je tak brutalne natahovany, ze som skoro zaspal. Od autora skveleho The Cabin in the Woods som cakal ultimativnu pecku a nie nedomrlu vykradacku Tarantina. 4/10. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Jednohubka se skvělou retro atmosférou podtržená vynikajícím vizuálem a pečlivě selektovaným padnoucím hudebním podmazem. Škoda, že Jon Hamm nedostal podstatně více prostoru na plátně, nejvíc pozornosti si samozřejmě krade tradičně výborný Jeff Bridges, ale potěší i Chris Hemsworth jehož pošuk/vůdce New Age kultu je dostatečně mrazivě fanatický. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

To je přesně takový malý film, jaký mám rád. Temná atmosféra, spousta tajností a překvapení. Přitom se vše odehrává na jednom místě s pár herci. Ale má to atmosféru a to je v tomhle případě hlavní. Mě to stačí. Nepotřebuju akční honičku za půl miliardy, kde je nulová atmosféra. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych koukal na něco od Coenů. To asi ten Bridges. Goddard mě čím dál víc přesvědčuje, že je opravdu vcelku talentovaný scénárista, vytvořil totiž zábavnou a poutavou podívanou, která si půjčuje prvky z filmografie zmíněných Coenů, Tarantina a dalších mistrů pera, ale zároveň je nikdy vyloženě nevykrádá, plus udržuje si vlastního originálního ducha. I přestože se některé rozvinuté linky zcela vytratí, plus některé sekvence byly opravdu zbytečně moc dlouhé, skvělá práce s postavami a gradujícím napětím to dobře kompenzuje. Ne snad, že by se to vyrovnalo takovému Fargu a Osmi hrozným, těm ta filmová konzistence držela pohromadě lépe, ale i tak slušná podívaná, byť ke konci poněkud odfláklá. Výborně zvládnuté intro však divákovi napoví, že se bude koukat na film, po jehož zhlédnutí pravděpodobně nebude mít pocit, že zbytečně ztratil čas. Slabší 4* ()

Související novinky

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Týmovka X-Force nikam nespěchá

Týmovka X-Force nikam nespěchá

30.06.2018

Deadpool 2 už si v kinech řekl své, nyní se tak oči upírají k chystané týmovce X-Force od režiséra Drew Goddarda (Chata v horách). Ten momentálně dokončuje svůj teprve druhý režijní pokus Zlý časy v… (více)

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Reklama

Reklama