Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Diskuze

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

To ho jako vyšetřovali? :) ve zkratce jak to dopadlo nevíte?

joker.george

joker.george (hodnocení, recenze)

OFF TOPIC: Zdravím, zajímalo by mě, jestli se dají lístky do IMAXu koupit na místě, samozřejmě za předpokladu, že nějaké zbyly. Asi je to hloupá otázka, ale chci se ujistit. : ))

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

tušila jsem, že se tato událost jednou dostane i do filmu :-)

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

Martin741

A doposiaľ aj najväčšia tragédia v letectve ak sa počíta havária len jedného lietadla. A smutnejšie je, že nemuselo toľko ľudí zomrieť minimálne tým, keby ich skoro zachránili. Zrovna tak ako masaker na Tenerife.

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Celkom zaujímavá by bola aj nehoda Air India 182, kde teroristi rozmiesnili nálože a neskôr vyhlasili po nich pátranie...

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

haffen

Presne ako píšeš, Flight bol trocha nepodarený čo sa zákonov fyziky a letectva všeobecne týka.

Sully zle dopadnúť nemôže. Clint Eastwood a Tom Hanks, to je veľkolepé spojenie. K tomu takto silný námet podľa skutočnej udalosti... možno by som zavetril aj nejakú tú oscarovú nomináciu :-)

Ak už, tak miesto Flight 123 by som radšej zvolil Air Transat Flight 236. Aj keď samozrejme, námetov podľa skutočných udalostí by sa dalo vybrať kopec s leteckou tématikou.

na příspěvěk reagoval haffen

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Flight je aspoň pre mňa nepodarená fikcia. Cvakal som zubami nakoľko som dosť veľký fanúšik letectva a pri tých kaskadérskych manévroch mi to len pokazilo celý dojem z filmu. Pomýliť si dopravák so stíhačkou. Aj keď to bola fikcia, tak dosť ma to sklamalo. Radšej si pozriem filmy ako Letisko, Aféra Concorde, Happi furaito a podobne... Na Sully sa celkom dosť teším minimálne pre to, že to točí Clint a stále tajne dúfam, že sa niekto chytí Flight 143 (Gimli glider), alebo Flight 123 (Fudži) čo považujem za najdesivejšiu katastrófu (ak nepočítam Tenerife). Mohol by z toho byť dobrý filmový nervák...

--------------

KimCid: Čo sa týka šteku, tak veľmi veľa hercov by si rado zahralo v "štekoch" čo točí Clint. Aj keď má 86 rokov. Je to pán herec a pán režisér.

na příspěvěk reagoval tomas.malo, Martin741

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Martin741 nejspíš taky myslel tento film, viz ta zmínka o věku režiséra.

 

Vzít hlavní roli ve filmu režírovaném oskarovým režisérem=štěk?:-D Kime Kime.

PrahaIV

PrahaIV (hodnocení, recenze)

Pripada mi to jak reklama od aerolinek aby ukazali jak maji skvely piloty. Ale pockam na 2. trailer aby se nereklo. =D

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Viděl jsem trailer. Podle prvních záběrů jsem si říkal, že to bude první film, ve kterém Hanskovi nebudu věřit ani slovo, protože je klasicky hanksovský, ale když jsem dopozeral, tak jsem změnil názor. On je prostě dobrý v každé roli.

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

Určite si pozriem jeden z najväčších zázrakov v letectve...

Tuzinho

Tuzinho (hodnocení, recenze)

Tak tohle vypadá hodně parádně. Výborný herec, ještě lepší rejža a hlavně skutečnost. Těším se na to a označím i jako jeden z nejočekávanějších filmů. 

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Líbí se mi, že si pan Eastwood poslední dobou vybírá snímky inspirované skutečnými událostmi. Nikdo není lepší vypravěč a na Sully se moc těším. Tom Hanks, Laura Linney? Mňam...

na příspěvěk reagoval joker.george

walmezak

walmezak (hodnocení, recenze)

Podle názvu snímku se dá předpokládat, že bude zachycovat životní příběh pilota Chesleyho Sullenbergera a tedy především zřejmě událost z roku 2009 kdy americký pilot nouzově přistál na řece Hudson nedaleko New Yourku.

Na film se moc těším, byť nejsem moc příznivcem katastrofických filmů, avšak věřím, že v rukách Clinta to bude pecka! Zároveň chci vyjádřit obdiv před panem Eastwoodem, protože v 85 letech pracovat na filmech...to je prostě úžasné!

Miki8888

Miki8888 (hodnocení, recenze)

Super, Clint a jeho další rejže :)! Doufám, že to zde neskončí pouze v "šedé zóně".

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama