Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

lobo87 

všechny recenze uživatele

Eastwood opäť raz boduje skutočným príbehom! Sully je natočený presne tak, ako by mali byť takéto filmy, ktoré zobrazujú nejakú historickú udalosť alebo osobnosť. Film je krátky, ale pútavý, udalosti nie sú zobrazené chronologicky a tak stále pribúdajú nejaké diel do skladačky. Clint sa vyhol pátosu a patriotizmu, ktoré si niektoré momenty podľa tradičnej hollywoodskej schémy vyslovene pýtali. Hanks bol skvelý ako vždy. Tento chlap by mohol byť americkým prezidentom, keby chcel... 80% ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, hrdinské, áno toto sa dá povedať na tento podarený kúsok Clinta Eastwooda. Sully je naozaj hrdina letectva, takto pristáť s lietadlom je naozaj ojedinelí kúsok, ktorý už nespraví asi nikto. Naozaj pri tomto filme si uvedomíte, že stačia len sekundy na to správne rozhodnutie. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Vnucuje se mi srovnání se Zemeckisovým Mužem na laně, středem obou životopisných filmů je pár minut trvající událost se známým koncem. I když má více než 85 let starý Východní hvozd výhodu v hrdinské a ne v bláznivé hlavní postavě, nemůžu se zbavit dojmu, že souboj vypravěčských elit jednoznačně vyhrál. Mistrně zvolená posloupnost zveřejňování příběhu, i s přispěním výkonů Hankse a Eckharta, udržuje napětí a emoce po celou, příjemně kratší stopáž. ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Mal som väčšie očakávania na Clinta, ale stále to je veľmi obstojné, priam nadmieru som spokojný :) Pokojný film, s kľudom podaný. 80% ()

miistr 

všechny recenze uživatele

Když vím jak to dopadne tak mi sice odpadá ta touha to zjistit, ale zase člověk vnímá více tu "cestu". Je pravda, že ze začátku jsem měl hroznou chuť se na to vybodnout, ale naštěstí tahle fáze netrvala zase tak dlouho. Pak už se to sledovalo krásně. Ve výsledku mi to přišlo jako dobrý film na sobotní večer, který neurazí a ani tak nerozčílí. Prostě je mi pak dobře a můžu jít spát s pocitem, že všechno dobře dopadlo. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Je az s podivem, ze se o takhle drobnem dejovem zakladu muze natocit hodinu a pul dlouhy film. Tohle me na filmarich fascinuje, jak umi vyplnit zbytek deje, kdyz se ten akt pristani odehrava tak pet minut. Je to skutecne hodne slusne ochucene omacky. Kdo ma ovsem rad hodne deje, tady si na sve preci jenom moc neprijde. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Trocha dramaticnosti by nezaskodilo,keby to bolo cele realny film bolo by to na 5*,vypocuvanim posadky reziser iba nahal cas aby usetril prachy, ako je vidiet filmy podla skutocnych udalosti maju lepsiu odozvu ako vymyslene americke sracky. Vyborny Tom Hanks zazitok sledovat vysetrovanie takeho pripadu z pohladu vysetrovatela a realne pilotov ktori to prezili a zachranili 155 ludi kde vysetrovatelom islo o to ze mohli zachranit aj lietadlo - tato doba kde ludsky zivot je az na dalsom mieste za majetkom a mamonou. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Krásny a ideálny námet na spracovanie, nečudujem sa, že po ňom skočil Clint Eastwood. Na samotnom námete a príbehu bolo ťažko niečo pokaziť, sám život ho napísal asi najlepšie. Film je podaný veľmi dobre, precízne, uhladene, presne vystihuje štýl Clinta Eastwooda. Možno, vravím možno by sa dalo uvažovať o väčšom pritlačení na pílu. ()

Skytavka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd za to, že se tady nesnaží nikdo ničím překvapit a nic nepřekombinovávat. Tento nešvar filmařů dorůstá k nechutným rozměrům. Zde se vás ale nesnaží ničím omráčit a Clint ve svém úctyhodném věku vystřihl další dílo- jemné, jednoduché, frajerské. Dobré herecké výkony- na Hanksovi si neujíždím, ale možná ani nemohl být zvolen nikdo lepší. ()

reno.d 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama!C.Eastwood opět bezchybný!Dál nemá cenu rozebírat,všechna chvála byla zde již napsána!Jen mě překvapil komentář jednoho uživatele,který hodnotil film podle toho,jak vypadal T.Hanks(mimochodem opět vynikající)!Napříště bych mu doporučil,aby se místo sledování kvalitního filmu,věnoval prohlížení bulvárních časopisů!!! ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Fůra současných filmů se nás snaží ohromit komplikovaností, nebo lépe řečeno nepřehledností, za kterou ale chybí silný příběh. Tohle je přesně typ filmu, kterých je dnes jak šafránu. Clint je pro mě zjevení, že v nějakých 86 letech dokáže natočit něco takového. 85%. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Napínavé, skvěle zahraně, bravurně zrežírované. Ale hlavně nenudící. Sully není žádný uplantaný životopis, ale silný náhled do života pilota, kterému se podařilo udělat "zázrak". Clint Eastwood má film pevně v rukou a neselhávající Tom Hanks je taky zárukou kvality. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Až u tohodle filmu si člověk při pohledu na plesnivýho Hankse uvědomí, že už mu je přes 60. Letí to. Skoro jak airbusy NewYorkem. I to kouzelný přistání na řece bych datoval tak 2 roky zpátky a ono už je z roku 2009. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Eastwood a Hanks - to je proste kombinácia zaručujúca kvalitu pri akejkoľvek spolupráci. Tak citlivo, jemne a výstižne opierajúc sa o fakty som už dávno nevidel priblíženú nejakú udalosť. Všetko do seba zapadalo a tých klasických amerických gýčových národných hlášok tu bolo skutočne minimum. Proste čisté a jasné vyrozprávanie šťastného príbehu. A Tom Hanks? To je čistý klenot na filmovom plátne a nepoznám lepšieho herca. Keď jeho výkon osobne ocení samotný kapitán Sully, tak to je známka toho, že je to jednoducho Pán Herec. Veľmi dobrý film, ktorý vrelo odporúčam. 95 % ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Když se sebevražedné komandu ptáků rozhodne proletět oběma motory airbusu najednou, čímž z něho rázem vytvoří větroň, tak je to pěkná prekérka i pro tak zkušeného kapitána jako je Forest Gump Sully. A ten místo aby se pokusil doplachtit zpátky na letiště a letadlo uklidit pěkně inteligentně na dráhu, tak s ním radši jebne do řeky. No a pak se řeší, jestli to byl geniální nápad nebo riskantní hovadina. Film naštěstí nebyl dlouhý, takže ty vyšetřovací tahanice nezačaly nudit a bavil po celou dobu. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood nejednou dokázal že umí režírovat, Tom Hanks ukázal že je to filmová legenda. Spojte to dohromady s takovýmto příběhem jako je přistání na řece Hudson a nemůžete chybovat. Prostě fantazie. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama