Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí

(seriál)
  • Itálie Suburra: La Serie (více)
Trailer
Itálie, (2017–2020), 19 h 29 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Carlo Bonini (kniha), Giancarlo De Cataldo (kniha)

Hudba:

Scott Morgan

Hrají:

Filippo Nigro, Francesco Acquaroli, Alessandro Borghi, Adamo Dionisi, Giacomo Ferrara, Claudia Gerini, Eduardo Valdarnini, Francesco De Rosa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (36)

Caaslav 

všechny recenze uživatele

Filmová Suburra je o 2 parníky popředu oproti seriálu. Hlavními nedostatky krom roztaženého děje, jsou o 2 třídy horší herecké výkony, takový numero ocho byl ve filmu jednak stylovejsi, ale hlavne byl i uvěřitelnější....tady tenhle aureliano lavíruje na pomezí fracka a fracka s velkým egem...a příkladů by se dalo najít více. Zatímco film jsem viděl několikrát tak tenhle seriál vím že si už nepustím... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

filmovou Suburru považuju za jeden z nejlěpších evropských filmů posledních let,tudíž nebyl důvod se netěšit na tu seriálovou,navíc v produkci Netflixu,který zřídka kdy sáhne vedle.Těsně po shlédnutí posledního dílu musím ale uznat,že tentokrát to není až tak trefa do černého.Jsou tu sice známe postavy,děj je taktéž známý,nicméně dohromady to úplně nefunguje jak by mělo.Je tu sice mnohem víc prostoru pro jednotlivé figury,emoce tu jsou také (i když pro mě méně uvěřitelné než ve filmu),ale jinak za mě seriál bojuje se spoustou hluchých míst a působí někdy až nepříjemně roztahaně,skoro až nudně.Pro mě osobně tedy spíš zklamání.Seriálová Suburra není vyloženě špatná,každopádně mnohem raději sáhnu po té filmové a od Netflixu po jiné sérii...60% ()

Reklama

tragicus 

všechny recenze uživatele

Formálně la serie zdaleka nedosahuje kvalit filmového zpracování, a tak zůstává někde na úrovni seriálové Gomory, což ale v žádném případě není málo, prostě jen jí chybí ten uchvacující wow efekt filmu s v pravdě apokalyptickou atmosférou. Některé momenty viděny právě optikou filmu nedávají úplně smysl, na druhou stranu díky většímu prostoru jsou postavy snad trochu živější, potažmo má dívak více času k emociální investici. A skladba ze závěrečných titulků pak byla vždy kladivem, jež udeřilo třešničku na dortu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

První dvě řady byly boží. Totální nářez v podsvětí Říma. Ani si seriál nesnažil hrát na Gomorru. Jel si svoje intrikánství, víc sahal do politiky a církve. Všechno s napětím, nábojem, přiměřeně celkem, až do momentu třetí série. Studie hlavních postav nabírá na obrátky, změny jsou uvěřitelné, ale ten konec? Seriously? O čem bude čtvrtá řada? U Odinových krakvců... ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Celovečerní Suburru považuji za jeden z filmů dekády, seriálovou podobu Gomorry zase za jeden z nejlepších seriálů vůbec. A tento seriálový prequel odehrávající se během tří týdnů výše uvedené kombinuje a to od tvůrčího týmu celovečerní i seriálové verze Romanzo Criminale. Proč to však komplikovat a rozepisovat, když to lze vyjádřit stručně a jasně; tohle má veškeré předpoklady být právě novou Gomorrou. A v zásadě se dá říci, že to tyto předpoklady naplňuje. Zvlášť když jí to nekopíruje, ale jde si to vlastní cestou vyšlapanou právě celovečerní Suburrou. Zaměřuje se to tedy na komplexní (jestli se vám narativních linek ve filmu zdálo příliš, tak tady jich je v jedné každé epizodě ještě více; a všechny fungují samostatně i jako nedílná součást mozaiky) a syrový vhled do mafioánsko-politicko-církevní odvrácené tváře Říma; od naprosté spodiny mafiánských podržtašek až po politické špičky. Jediný větší zádrhel je obsazení některých rolí, kdy několik málo protagonistů své party nezvládá. Což bije do očí o to více, o co si to ti ostatní dávají levou zadní. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (2)

  • Krvavé znamení, které si udělal na čele během oslavy Manfredi (Adamo Dionisi), mění v různých záběrech tvar. (Duoscop)
  • Seriál vznikl v koprodukci italského Netflixu a italské televize RAI. Jedná se zároveň o jejich první koprodukci. (ČSFD)

Reklama

Reklama