Reklama

Reklama

Dobrá znamení - Série 1

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2018, 5 h 35 min (Minutáž: 51–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Scénář:

Neil Gaiman

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Frances McDormand, Ariyon Bakare, Michael Sheen, Nina Sosanya, David Tennant, Laura Evelyn, Jon Hamm, Mireille Enos, Niamh Walsh, Nicola Harrison (více)
(další profese)

Epizody(6)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (13)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud nemáte rádi knihy Terryho Pratchetta, na seriál se nedívejte, nebude vás bavit. Pokud jste horlivými vyznavači největšího z tesařů a nemáte smysl pro humor, na sérii se nedívejte, mohla by vás postihnout mozková příhoda. Pokud jste ještě nic od výše zmíněného autora nečetli, radši to před touto řadou napravte, ať víte, do čeho jdete. Pokud jste četli Zeměplochu a Dobrá znamení, určitě si sérii užijete. Jestli mi na britské tvorbě v současnosti něco vadí, je to ta pitomá korektnost, které jsem tady musel překousnout docela hodně. Když jsem i tak hodnotil plnou palbou, je jasné, že jsem se skvěle bavil. / Poučení: Terry Pratchett je pro mě zárukou kvality. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tvářilo, že to bude vtipná jízda něco ve stylu Stopařův průvodce atd. Nebylo to vtipné a strašně se to snažilo být cool. Vše stojí na dvou hlavních hercích, ale ti už mi lezli ve třetím díle na nervy. Zbytečně dlouhé dialogy a nic z toho. Vizualizace ve stylu Anděl Páně byla hnusná a divná.... Celkově je to zklamání.... ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně dobrý seriál. Naprosto dokonalá ústřední dvojice, chemie mezi nimi fungovala fantasticky. I ostatní obsazení je výborné. Přiznám se, že knihu jsem nečetla, takže nemohu posoudit, nakolik je seriál věrný předloze, ale to mi nijak nevadí, přečtu si ji dodatečně. Děj rychle odsýpá, zápletka není nijak originální, ale velmi vtipně podaná. Triky skvělé a třetí díl, který tak nějak odkrývá kapitolu lidství je úplně dokonalý. Na to, že nejsem velkým příznivcem britského humoru, tady jsem se bavila neskutečně. Vtipné, inteligentní prostě nej. Naposledy jsem se takhle bavila u Pána času právě s Davidem Tennantem. Za mne plná palba, tedy tři božské a dvě ďábelské hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kombinace Terry Pratchetta a Neila Gaimana je smrtící. Jedná se totiž o kombinaci dvou rozdílných fantastických tvůrců, kteří mají ale jedno společné. Přes absurdno v jejich příbězích dokážou i tou nejnitěrnější cestou vydolovat maximální množství emocí, ze kterých Vám po přečtení (nebo zde po shlédnutí) zůstane v hlavě výbuch. U Good Omens je to samozřejmě v podobném duchu. Absurdní děj dělá všecko proto, aby nevyprávěl příběh apokalypsy standardní cestou. Respektive dělá všechno proto, aby ho nevyprávěl vůbec a tak se v ději děje cokoliv jiného a jediné, co nezastavíte, je čas, kdy zánik světa nastane. Jsou tu ale dva poslové rovnováhy, které si fantasticky zahráli Michael Sheen a David Tennant, a kteří dělají všechno pro to, aby to tak nějak dopadlo všemi směry dobře. Absurdita je tu opravdu na nejvyšší rovině a v mnoha ohledech tu dojde k narážkám nejen na popkulturní dění, ale i na historické reálie. Divák musí být především zdatný historik, aby zvládnul všechny hlášky vychytat. A to já v případě tohoto seriálu zdaleka nejsem. I tak jsem si ale šestidílnou sérii užil a zíral, co všechno se může v hlavách dvou géniů fantastické literatury zrodit. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé to je jenom na začátku, kde je velký příslib humoru ve stylu Stopařova průvodce po galaxii  kombinovaného s Monty Python humorem, ale žel se celé dílo ztratilo a celý seriál táhne jen vynikající Michael Sheen a David Tennant, ale to žel nestačí, avšak bez nich by to byl nekoukatelný nesmysl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě si voják hlídající vojenskou zakladnu čte knihu „American Gods“ od spisovatele Neila Gaimana. (Evra)
  • Na začátku ve scéně, kdy se děti baví o mimozemšťanech, jedno z nich pronese: „Exterminate!“ Což je hláška mimozemšťanů Daleků ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Nathaniell)

Reklama

Reklama