Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (491)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem historický revizionismus se vší parádou hodný vynalézavosti Matthewa Vaughna. Pravdou je však pravý opak, protože 'The King's Man' ve mně vyvolával pocit, jako bych se nedíval na film od Vaughna. V čem je jeho osobitý rukopis nejvýraznější jsou opět akční scény jimž tentokrát vévodí taneční souboj s Rasputinem, kde k čirý dokonalosti už jen chyběli Boney M. A to je bohužel vše...... není zde žádná inovace, energie, originalita či tvůrčí entuziasmus - jenom lazy writing, konvenční eye candy udělátka a nekonzistentní příběh který se bere až moc vážně. Jenže v čem vždy série 'Kingsman' vynikala bylo ironický parodování žánrových klišé a stereotypů špionážních filmů – a paradoxně právě na tom tenhle prequel tak ztroskotává. Hořký zklamání. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ja som nadšený. Kingsmana mám rád a bavila ma aj jeho Prvá misia. A ak sa pýtate s čoho som nadšený, tak s toho, že sa Prequel odohráva na začiatku dvadsiateho storočia a tak žiadne hi-tech srandičky tu nenájdete. Chápem, že väčšina je možno sklamaná, že sme sa nedočkali priameho pokračovania dvojky a že tu nie je toľko vymakanej akcie a toľko štýlových vecičiek, ale ja som vlastne aj rád za túto dobovku s prvej svetovej, pretože takých veľa nie. Takže ma potešilo, že Matthew Vaughn dal priestor aj týmto bojovníkom, ktorý celú túto tajnú službu rozbehli. Prejdime už k filmu a na to čo sa mi ľúbilo. Kontrast medzi novou a starou dobou na ktorej operujú agenti som už spomenul. K tomu samozrejme patria aj dobre kulisy, kostýmy, výprava, dobové rekvizity, či dekorácie, ktoré sú tiež pôsobivé. Ďalšie plus je znova brilantný casting. Zlatý kruh a aj tajná služba mala výborné obsadenie, každý výborne zapasoval a rovnako je to aj tu. Ralf Fiennes, Gemma Arterton, Djimon Hounsou, či mladík Harris Dickinson, každý ma oblek a aj rolu ušitú na mieru. A ani vedľajšie roli nie sú na tom zlé (Goode, Brühl, Dance, Ifans, či Hollander a jeho troj-rola). Ďalší kladný prvok, ktorý zdvíha hodnotenie tejto komiksovej adaptácii je samozrejme bombastická réžia, a tiež technická a vizuálna stránka, ktorá znova ponuka poriadne vymydlené scény. Strih, zvuk, kamera, či hudba, znova perfektné obohatia niektoré zábery a tak núdza o poriadne premakané scény nie je (šermovačka s Rasputinom, nočná zabíjačka na nože!). Veľa som sa tu rozpísal o brilantnej technickej stránke, dobrom castingu, agentoch operujúcich na začiatku dvadsiateho storočia, no nemôžem zabudnúť ani na príbeh, ktorý perfektne (vtipne aj akčne) začlenil niektoré známe historické postavy do príbehu. Prečo teda po samej chvále, nevpálim Kingsmanovi rovnaké kladné hodnotenie ako jednotke, je jednoduché. Jednotka je dokonalo vyvážená, dvojka na môj vkus už moc prestrelená a trojka sa snaží byť najserióznejšia a najmenej bláznivá. Tým pádom to nie je úplne taká zábava, ako predošlé diely, no stále ma aj tento diel, čo ponúknuť (špičkovú akciu, dobrých hercov, príjemné odkazy), akurát je zabalený do ublatenej prvej svetovej vojny. Ako fanúšika vojnových filmov ma to nie len potešilo, ale aj oku polahodilo a hlavne bavilo. P.S: veľmi by som chcel pokračovanie, prečo scéna za titulkami je perfektná. Obľúbený soundtrack: The King's Man, Oxfords Not Rogues, Lionheart, Knights of the Roundtable. 85% - 4* ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Blbý je, že hlavní klučina nemá na akčního hrdinu příliš velké charisma a prostě není celkově zapamatovatelný. Naštěstí Ralph Fieness má dost charismatu za oba. V tomto pokračování série, která se nebere vážně a nabízí vysoce kvalitní akci (i když dost přestřelenou), se vrátíme do minulosti, kde se nám ukážou počátky těchto tajných agentů. Konkrétně tu máme první polovinu 20. století, a tak dojde na střet s úchylným Rasputinem anebo uvidíme atentát na Franze Ferdinanda. Samozřejmě je to vše upravené tak, že to působí skoro až parodie na hollywoodské pojetí historie... ale je to sranda. Příběh je poměrně fajn, ale nic extra. Určitě to není žádná super alternativní historie ve stylu Tarantina a oba předchozí díly mě bavily o dost víc. Celkově však solidní a hlavně je tu ten typ akce, kterou mám rád a baví mě. (6/10) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebyť post-covidového filmového sucha, k tretiemu Kingsmanovi sa pravdepodobne nedostanem. Matthew Vaughn má jedinečný štylistický rukopis, ktorý je pre mňa dosť často za hranicami vkusu, ale nedá sa mu zaprieť, že je na trhu nezameniteľný - a to je v dobe, keď už divák videl takmer všetko, veľmi silná vizitka. Film má pasáže, ktoré ma k vlastnému udiveniu veľmi bavili. Každopádne podobne, ako u prvých dvoch filmoch, ani tento tretí si nebudem mať potrebu pustiť znovu. Divná, štýlová jednorázová jazda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I freaking loved it. Konečně jsem se k filmu dostal a po rozpačitých ohlasech musím říct, že já jsem absolutně spokojen a jen s menšími výhrady. První Kingsman je u mne v TOP 10 movies of all time, takže celou sérii pochopitelně miluji a je mi dost blízká a zasazení do první světové války byl skvělý nápad. Matthew Vaughn je režisér osobitého stylu a jeho hravá a kreativní režie mě neskutečně baví, rozhodně takovým směrem bych se vydával i já kdybych byl režisérem. Postavy zde sice nejsou tak sympatické jak v původních Kingsmanech Harris Dickinson není Taron Egerton a Ralp Fiennes není tak dobrý jak Colin Firth, ale s tím jsem se smířit dokázal. Vizuálně je film opět dohnán k technické dokonalosti a absolutní vytříbenosti, Vaughnova alternativní historie mě fascinovala ( i přes očividnou fikci, to působilo věrohodně a zábavně a camea známých historických postav byly boží). Na akci se musí čekat o něco déle, ale jakmile na ní dojde, tak si mě režisér opět omotal všemi prsty. Akce je vždy různorodá, skvěle natočená, šíleně stylová až luxusní a mám chuť si po zhlédnutí všechno zopakovat. Šílený tanec s Rasputinem, vyloženě lahůdkový boj na různé bojové zbraně v zákopech ( to jsem řval jak sviňa) jedna z mých nových oblíbených akčních scén a potom samozřejmě půl hodinové nařachané finále, které má úplně vše, co od pořádného finále očekávám. Trochu zamrzí, že se Vaughn krotil s Gore a humoru zde taktéž nepřidal příliš, ale docela to vynrahradil nekompromisním zvratem, který nečeká nikdo. Chválu si zaslouží i záporáci ( Rasputin to zahrál bravůrně) a celý špiónský příběh na pozadí 1.SV mi přišel velmi zábavný a důkladně propracovaný. Pár lidí si stěžuje na to jak je to pomalé, ale přišlo mi to svižnější a akčnější než celý Batman, takže za mne vysoká spokojenost, zvládl bych i 30 minut navíc. Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 3/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 9/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Báseň, kterou vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) recituje, je „Dulce et decorum est“ od Wilfreda Owena. Tato báseň byla publikována v roce 1920 a popularizována až po jejím zahrnutí do některých antologií válečné poezie v 60. letech. Není tedy možné, aby tuto báseň mohl někdo znát v roce 1916. (ČSFD)
  • Režisér Matthew Vaughn se při natáčení filmu inspiroval pověstmi o Rasputinově (Rhys Ifans) enormním penisu, takže vznikly tři scény, které byly ale natočeny tak explicitně, že by celý film dostal rating od 18 let, což by ho jako producenta připravilo o část zisků v kinech. Proto tyto erotické scény s Rasputinem nechal dodatečně vystřihnout. (raininface)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama