Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Recenze (262)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Filmů na tohle téma jsou mraky. Tudíž jsem od snímku moc nečekal. Prvním problémem byla parta přátel, která si absolutně nezískala moje sympatie. Což je ale problémem většiny filmů. Tím pádem upadá napětí z toho kdo to přežije, protože je vám to tak nějak fu(c)k. Spíš mě zajímalo co z toho vyleze než kdo to přežije. Film má samozdřejmě i spoustu dalších chyb, ale i přesto se na to dalo koukat. Ti " vytlemenci " si mě celkem získali a snímek mě neurazil. Na jedno podívání ok. Opětovné shlédnutí ale spíše vylučuji. Ještě nelze nezmínit a nepochválit mikroštěk mého oblíbeného herce Andrew(a) Howard(a), který zde ani mezi herci hrajícími ve filmu není uveden(už je ). A. Howard si tady střihl roličku bezdomovce. S tím úsměvem vypadal přímo ďábelsky. A já jsem tak rád, že jsem ho byť jen na pár sekund zase mohl v nějakém filmu vidět. Za mě si tenhle kousek vysloužil slabší 3 hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Vadí nevadí ? Tenhle film mi určitě nevadil ! Každopádně se opět chytám za hlavu proč čeští distributoři nezvolili název Pravda nebo úkol ? No, to je vlastně fuk. Každopádně moc jsem od toho nečekal a dostal jsem hodně. Tak trochu chápu, že to asi moc lidí neoslnilo, trochu to připomíná Nezvratný osud a to já rozhodně ocením. Škoda, že to nemá Rko a že některé úmrtí nebyli zajímavější + ve finále se to začalo dějem a zvraty už trochu motat, ale velký problém jsem s tím neměl. Poslední vteřiny snímku k úplnému finále – to jsem celkem přijal. Ze začátku mě to moc nechytlo a pak mě to začalo dost bavit. Především jsem se obával mladých herců a nad mým velkým překvapením jsem jim i fandil – zahráli to dobře. Především hlavní ženské duo. Našlo se tu i dost slušné napětí + některé úkoly byly i vtipné. A k tomu pár slušných odhalení pravd. No, sedlo mi to, moc to kritizovat nemůžu. Ještě se k tomu někdy s radostí vrátím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A máme zde přítulného kříženečka, který se hodí do hororové rodiny s odrostlejšími dětmi, neb hrozí, že občas rafne do řiti. Je to kříženeček Nezvratných osudů a poudaček o zlých démonech, které mají diváci tolik rádi. Osazenstvo mládežníků je samozřejmě excelentně nežádoucí, o nic lépe na tom není ani hlavní hvězdička Lucy Hale, která vládne sexappealem asi jako brambory v síťovce, má dokonce ve filmu i milostnou scénu, tudíž se mohutně zapracuje na řídnutí jejich řad. Na gore si divák nesmlsne, vlivem přístupného ratingu, ovšem invenční pasáže jsou přítomny. Nasadí se odpovídající tempo, řady studentíků se užitečně snižují a prostor dostanou i vysvětlující pasáže o původu hry. Pro režiséra Jeffa Wadlowa nejsou horory doménou, ten jeho dávný pokus Cry Wolf ani mezi horory nepočítám, zde ukazuje, že určitě má rezervy, nicméně dokáže s divákem hrát přijatelnou horor hru, v níž není prostor pro nudu a klopýtavé tempo. Úmrtí nejsou nej, vrcholem je vyříznutý jazyk, jinak mně to jeho pojetí nevadilo. Takže příště přidat na drastičnosti a taky říct hercům, aby se tvářili sympaticky, nad svými mrtvými kamarády projevili odpovídající emoce a ono to půjde. Určitě dobrý hororový základ v sobě Wadlow má a třeba půjde i do pokračování. Film na sebe vydělal a je zralý na druhý díl. 9/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl velký omyl. Čekal jsem moderní Horor. Totálně debilní příběh, smrti naprosto směšné, umírají jim přátelé a u všech jsou emoce totálně na nule, scénář děravý, jak ponožky a ty scary faces ? Jako vážně ? Během této sračky jsem si řekl minimálně 5x na co se to doprdele dívám. Závěr byl odpad jako prase. Horor pro děti. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jako by se nás producenti ptali: Cílovku jsme si vybrali diváky končící na -náct. Vadí, nevadí? Pokud vám to vadí a řadíte se mezi -cetníky, tak si film neužijete. Uvidíte pouze další paralelu na Nezvratný osud s pár prvoplánovitýma lekačkama a tradiční smetánkou amerických teenagerů, který vymíraj dle očekávání diváka. Nebo na jejich hru přistoupíte a užijete si "oddechovej" thriller, kterej neurazí. Pak si třeba všimnete pár trefnejch vtípků, že se v rámci žánru postavy chovaj celkem racionálně a že některý úsměvy jsou pěkně děsivý. A bonus? Krásná parodie sociálních sítí a internetu. Že si na googlu už najdete něčí adresu, na fejsu s kym se kamarádí, policajti vám předhodí obsah messengeru a konec to zabije totálně. Když se dneska ve filmech satira na tenhle problém objeví, má u mě bod, a horor dvojnásob. Blumhouse rozhodně umí víc, ale na to, že z Truth or Dare je cítit jen snaha o kasovní jednohubku pro mladistvý skupinky, tak se člověk pobaví. 60 % ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Né že by tenhle horor, byl právě ten, na který se čeká, ale překvapivě hodně slušný. Vlastně až na to, že ta úmrtí byla taková nevýrazná a dost často hozená mimo záběr, tak jinak film funguje. Nejlepší na filmu, logicky je, "pravda nebo úkol" takže taková procházka na střeše, dovede být stejně zajímavá, jako pravda o otci. Herci hrají celkem dobře své postavy, hlavně Lucy Hale si to dává a je z té party nejvíc cool. Je to mezi třemi až čtyřmi, ale jelikož z těch všech teen hororů, co sem viděl, tak je to celkem dobrý film, byť tohle neni tak úplně horor. I když ten úsměv ala Willem Dafoe, si ještě pár dní, pamatovat budu. A ten konec, je asi největší ojebávka vůbec. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi sa už skutočne prestanem tešiť na nové hororové filmy. S výnimkou premisy toto podľa mňa nemá skoro vôbec nič na ponúknutie. "Truth Or Dare" je podľa mňa maximálne nefunkčný horor s nulovou razanciou na akúkoľvek atmosféru. Niektorí kritici to ohodnotili ako nečakane zábavný film, no v mojich očiach je toto iba nudný film, ktorý má dobrý nápad. Vražedné hry ma vždy zaujímali a skĺbiť to takto mohlo skutočne fungovať. No kým trailer aspoň vybudoval nejakú atmosféru a mal som pocit, že by to mohlo byť dobre spracované, tak film ako taký našiel cestu, že to čo bolo celkom strašidelné v traileri je absolútne nefunkčné. Osobne ani neviem povedať, čo funkčné je. Tento film nemá žiadne strašidelné momentky, nemá žiadnu atmosféru, nemá žiadne vizuálne alebo krvavé scénky, nemá absolútne nič. A tým pádom je na postavách, aby to potiahli hore a urobili z toho dobrý film. No čo sa stane, ak máte dokopy 7 ľudí, z ktorých sú vám ukradnutí absolútne všetci. Ich dialógy sú nudné, ich vzťahy sú nudné, všetko čo sa vo filme deje je absolútne nefunkčné a jediné čo sledujeme je partiu tínedžerov, ktorí sú obklopovaní ľuďmi s pretiahnutými tvárami a neustále dokola hovoria: "Truth or dare?" Tento film je skutočne otrasný. Je absolútne otrasný. Myslím si, že jediné čo môžem ohodnotiť kladne je nápad vražedného "Pravda alebo odvaha" a... čo ešte? Rozbitý kláštor možno vyzerá celkom tajomne a... možno scénka na streche ma trošku držala v nejakom napätí. No je blbé, že musím skutočne dlhodobo rozmýšľať nad tým, čo bolo na filme skutočne efektné a čo by som mohol ohodnotiť pozitívne. Osobne hovorím, že sa filmu vyhnite. Ak sa vám to z traileru zdalo mizerné, tak sa to len potvrdí. Ak vás navnadil, tak radšej schladnite, lebo ostanete rovnako sklamaní ako ja. Nefunkčné horory tu skutočne netreba. Hodnotenie: D- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To byla zas sračka, ale aspoň měla tempo ve stylu final destination.. Když uz to není strašidelný tak aspoň ty smrti vás zajimaj a kdo bude na řadě.. horší průměr. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Kandidát na hororovú sračku roka 2018. Úplny trapas, ktoré nevyľaká ani dementného trinásťročného teenagera počúvajúceho Rytmausa. Chýbajúce napätie tu nahrádza naozaj hrozivá Lucy Hale, bývala roztomilá mrcha, ktorá sa stále viac a viac podobá na žabu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jedná se o dobrý námět na film, děj je napínavý a vyhovovalo mi, že se jedná spíše o thriller. Spoiler: Ten závěr je hustej, vlastně ten úkol přenesli na celé lidstvo, takže očekávám pokračování a jsem zvědav jak to dopadne, protože podle pravidel hry to vypadá tak, že celé lidstvo vymře. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek byl strašný a ještě ve dvacáté minutě jsem měl chuť s tím seknout, Až od takové 35. minuty mi to začalo připadat trochu zajímavé - což je myslím na horor trochu pozdě. Nakonec beru, že to má zajímavou myšlenku, vymyšlené pozadí příběhu, vymyšlené všechny ty utajované skutečnosti, ale v celkovém důsledku mi přišlo, že tvůrci hrábli po tom, co je zrovna jako první napadalo (gay, trauma ze smrti otce - btw, a co matka?-, milostný trojúhelník). Ani pak mě to nebavilo, smrti byly zbytečně vydojené a šlo s tím tématem pohrát daleko víc, asi jako u hororu Table No.21, kde to dává daleko větší smysl. Tady mi to přišlo jako přehlídka hororových klišé - jeptiška, klášter, démon, posedlost... SPOILER A na konci se velmi pravděpodobně celý svět díky YouTube pozabíjí. KONEC SPOILERU Nevím, přišlo mi to natočené tak nějak bez nálady, znám atmosféričtější a napínavější horory. - Btw, teď mne napadlo, že by se mi o hodně víc líbil konec, kde se ty holky fakt zabijou a jak z toho ten démon vybruslí, bo co se stane. Ale to by asi chtělo větší koule, než YT apo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dny jsem se aktivně věnoval filmům na obdobné téma. Musím však smutně podotknout, že tento nejnovější je z nich asi nejslabší. Ani ne tak svým vizuálem, atmosférou či brutalitou, ale celkovou tvůrčí překombinovanosti a místy až směšnými situacemi. Při jeho sledování jsem si skutečně připadal jako v té otřepané frázi „ no prostě jak na housenkové dráze“. Zatímco některé pasáže byly velmi slibné a některá úmrtí postav i vcelku brutální, tak se tu našla i hromada nudných minut, nelogických momentů a hlavně mě neskutečně štvalo, jak démon pořád přeskakoval z osoby na osobu (plus ty jejich rozmazané ksichty za pomoci aplikace). Přitom kostra příběhu nebyla vůbec špatná. Bylo vidět, že tvůrci mají následováno dost podobných kousků a ani by mi nevadila jistá neoriginalita, ale právě jejich snaha neustále něco kombinovat, vytvářet chaotické akční vsuvky, místo aby se snažili více tlačit na samotnou atmosféru a gradovat napětí. Každou zajímavou scénu následně nahradily minuty nudy. A vzhledem k přepálené stopáži jsem několikrát nervózně pokukoval po časomíře. Co se hereckého obsazení týče, tak to taky nebyla zrovna velká sláva, ale nerad bych křivdil všem. Byla škoda, že jeden z největších ocasů zařval mezi prvníma. Alespoň jsem si tu jeho chvilku slávy na biliardu užil s veškerou grácií. Další slabinou byl samotný závěr. Očekával jsem alespoň povedené finále, ale dostal jsem syrovou a hlavně nedochucenou omáčku. Možná se to někomu líbilo, ale já mezi ně určitě patřit nebudu. 40% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jason Blum údajně dal tomuhle zelenou jenom poté, co mu byla převyprávěna úvodní scéna a řečen název filmu. A to dává perfektní smysl. Je to totiž opět naprosto neschopná, netalentováná, píčovská podívaná plná neskutečně prázdných postav jak se na Blumhouse sluší. Snad jediné, čím mě to zaujalo bylo, jak ten film je opravdu pevně ukotvený v současnosti. Selfíčka, sociální sítě, pátrání, které skrze ně probíhá, film se opravdu nevyhýbá moderní technice, která normálně filmařům leze spíš do cesty a práce s ní je přirozeně zakomponována do filmu. Truth or Dare je dokonce i natolik metamediální, že název hlavního démona je odvozen od tagu na deviantartu pro obrázky s určitým typem úsměvu, který zase připomíná deformace fotografií skrze různé mobilní a počítačové aplikace natolik, že snad nejde jen o lenost tvůrců, ale i nějaký záměr. Jinak je tenhle film hrozná, ale fakt strašná volovina, která až zoufale není schopna nahnat strach, není komu fandit, vůbec vás nezajímají prosvícené životy těch mladých hezkých lidí, kteří nejsou vůbec ničím zajímavý a hlavně to je další důkaz k tomu, jak v pragmatické digitální době, kdy se držíme co nejvíce zpátky od veškerého neznáma, zkrátka ztrácíme schopnost vyprávět si strašidelně příběhy a u těch se znejištovat a bát. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Hoci je Vadí nevadí iba obmenenou variáciou Nezvratného osudu, napokon ma bavilo viac, než som očakával. Priebeh hry a úlohy, ktoré v rámci nej zúčastnení dostávali by som si dokázal predstaviť vygradované do omnoho extrémnejšej podoby, než umožňoval rating PG-13, ale tak budiž, ide predsa o kinofilm s jasne určenou cieľovou vekovou skupinou publika. Pretiahnuté ksichty však aj napriek tomu mali istý hororový potenciál a počas jednej či dvoch scén ma aj trochu zamrazilo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A já jsem rád a vůbec mi nevadí, že se pořád točí takové jednoduché, přímé, ale působivé horrory. Ke konci to, pravda, trochu ztrácí, ale mě to bavilo a sedlo mi to. 3.5* ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Parta sociálně neuvědomělých středoškolských odpadků se odjede do Mexika ztřískat do němoty a utužit svá "přátelství" a přiveze si odtamtut hispánského démona s perfektní angličtinou, který je nenápaditě kosí, když si nechtějí hrát. Neděsivý horor postavený na stejných rysech, na jakých byl postaven třeba Final Destination nebo Kruh. Co je překvapující, dialogy nezní jako by je psal někdo po lobotomii a herci nehrají tak, jako kdyby zrovna vypadli z něčeho na úrovni telenovely. Celkově ale víceméně nuda, na kterou do týdne zapomenu. Od Jeffa Wadlowa už jsem viděl lepší kusy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vadí že vraždy byli slabé a málo brutální což by dodalo filmu větší hloubku,Nevadí, herci dalo se na ně dívat. Vadí že nás hlouběji nevzali k démonovi ale jen okrajově, starší záběry nebo jak to začalo vidět a ne jen slyšet by bylo o dost lepší. Nevadí, místo filmu škola město a kostel byl právě super ale málo využitý.Vadí trošku délka filmu i když se nás snažily dostat lépe k příběhu nedali nám vše.Nevadí finální ukol pro celý svět dobře udělané. Vadí protáhle obličeje měli být mnohém více děsivější lepší. Nevadí, tenhle film příběh super a rád na něho zase kouknu. Vadí mám pocit že se poslední dobou strašidelná hudba moc opakuje, nebo se ji moc podobá. Nevadí jestli vznikne pokračováni. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film jsem nezodpadoval jen proto, že jsem kdysi viděl snímek "Bone Eater", a ten byl podle mě přece jen ještě o třídu níž. Ale jinak... Horor/ Thriller- to jako proč? Mně to připadalo jako nudná studentská komedie říznutá marnou snahou o drama. Scénář byl velmi špatný a ke všemu ještě nepůvodní, kdo někdy viděl "Nezvratný osud", jistě chápe, co tím myslím, režie nezaostávala za scénářem, dialogy byly zoufalé a o hereckých výkonech se radši ani nebudu zmiňovat. Celé záležitosti absolutně chyběla atmosféra i jakékoli napětí, ale alespoň jsem se občas zasmál. Pobavil mě třeba moment, kdy nejlepší kamarádka vtrhne do pokoje jako člen gestapa, který s jistotou očekává, že v místnosti zadrží židovského uprchlíka z koncentračního tábora, několik členů komunistického odboje a nádavkem ještě alespoň dva parašutisty, jen proto, aby se naivní divák děsně vylekal:-) ()

Reklama

Reklama