Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Recenze (821)

Jack333 

všechny recenze uživatele

Dvojky většinou stojí za starou belu, ale pro tentokrát...nádherný zážitek, ještě lepší než při jedničce ;). Od srdce jsem se zasmál, protože jsem se rád a s chutí ponořil do hlavních i vedlejších linek, ať už v nebi nebo u nás dole na zemi ;), a odnesl jsem si tak z kina pocit blaženosti a lehkosti. Takže velký dík, pane Jiří Strachu. A už nyní se těším na televizní Vánoce roku 2017 :)). ()

awokado 

všechny recenze uživatele

Tak jsem očekával asi nečekané. Film ve své podstatě pěknej. Milá vánoční pohádka. Pěkně zvolený exteriéry, pěkná atmosféra, ústřední dvojice fungovala, celkem vtipné vtipy a hlasky odkazující se na křesťanské reálie a mohl bych pokračovat dál v tom, co se povedlo... Ale. Nějaké mouchy v tom sledování jsem chytil. Dějová linka je némlich to samý jak v jedničce a příběh se časem vytrácel. Čert s andělem pořád někam jen pobíhali, do něčeho naráželi a stále víc se jen špičkovali a vtipkovali na svůj účet až to strhávalo na sebe pozornost od děje ... ničím to nepřekvapilo a svým způsobem i nudilo. Zlo v podobě těch třech zlodějů nebylo očividně dostatečně potrestáno a musím říct, že mě přkvapilo to věšení chudé holky převlečené za mikuláše na hák. Přišlo mě to až nepatřičně násilný. Nepatřičně do této pohádky. A pak taky mě trochu vadila neustálá nutnost pomoci od dalších svatých. Dyť to byl anděl néé, tak snad zvládne taky něco vykouslit sám néé?:) A pak taky pro mě trochu nelogický, jak se anděl s čertem tvařili, když potřebvali získat jabko z dílny. To snad pro ně nemůže být neřešitelnej problém zvlášť, když ho zjevně moooc potřebovali...a ták. No, film moc fajn, ale tááááák velká pecka, jak se z něj dělá, to není. 70 %. ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach ze dvojky, ale Strach to zvládnul na výbornou. Opět úžasná (a dokonce ještě lepší než v jedničce) chemie mezi Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem a jejich skvělé herecké výkony, ti dva se starají o největší zábavu a nejlepší vtipy a hlášky. Těch je v této pohádce požehnaně už od prvních minut a pobaví hlavně dospělé. V kině krásný zážitek, nádherné zimní scény a nebeské prostředí. Opravdu se to andělsky podařilo a mám čertovské pokušení dát 5*. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že v době, kdy vznikají "Nesmrtelné tety", "Čertovy nevěsty", nebo třeba "Z pekla štěstí", se najdou lidé, kteří chtějí národ potěšit, a točit kvalitní pohádky, příkladem budiž oba dva "Andělové Páně". 90% převážených nahoru. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele

Za mě to chtělo ubrat z kanonády vtipů ve prospěch dotažení příběhu, který je dost chabý. Například místo samoúčelné scénky, kde se anděl Petronel modlí ke svatému duchu o pomoc a ten jej následně v podobě holubice pokálí na tvář, by se hodila spíše scénka naznačující zájem prodavače párků o chudou švadlenu. Taková tam totiž není ani jedna, takže závěr pohádky mi přijde hodně na sílu. Jinak formální stránka (výprava, kostýmy, lokace) je dokonalá (byť vzhled nebe je stále "Hirošima rok poté" jako v prvním dílu), stejně tak jsou mimořádné některé herecké výkony (Jiří Dvořák, Boleslav Polívka, Viktor Preiss). ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Aneb v jednoduchosti je krása. Pryč s těmi ostatními otřesnými moderními pohádkami, tohle je ten pravej kumšt s výbornými herci, pohodovým příběhem, parádním humorem a i ponaučením. ;-) ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

V žánru Česká pohádka, rozhodně to lepší co se za poslední roky natočilo. Stracha mám rád... má pro pohádky cit. Oproti jedničce.. je to více filmové a spíše pro starší publikum... což mi vůbec nevadilo. Příběh.. sice jednodušší... ale Vše funguje..jak má. Úplně na mě dýchla ta vánoční, sváteční atmosféra, kouzelná, pohádkova... :) Super.. Lokace města Krumlov, kvalitní zvuková stopa..nádhera.. :) Polívka jako vydrigros..dobrej. Škoda, že nedostali i jiné postavy více prostoru, ale Trojan a kolega čert jsou zábavná dvojka. Jak je zde psáno..taky mi tam ta bílá moc nesedla...ale co... 80% ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Takto si představuji pohádku.Žádní připitomělí princové a hradní exteriéry a děsně cool adrenalinové šermovačky...ale lehkost,nápad a mírný nadhled.Rozdíl mezi dvojkou a jedničkou je čistě jen ten ,že u jedničky nikdo nečekal tak kvalitní záležitost.U dvojky už bylo moc moc velké očekávání..a tudíž hodně nefér startovní čára.Podle mého na 100m..zaběhl Anděl Páně cca 10,61 a Anděl Páně 2 asi tak 10,71 .Pro mě opravdu veliké překvapení.Jediné co shazuje tuto pohádku dolů je vysoká laťka kvality a překvapení z prvního dílu....Co se mě osobně týká....z prvního dílu jsem si fakt sednul na prdel a byl desně rád,že jsem ho viděl...nebyl jsem u toho sám a mám na Anděla 1 opravdu moc hezké vzpomínky .A dvojka se povedla taky... říkejte si co chcete... pokud budete objektivní...ostatní pohádky za poslední tři roky tomu nesahají ani po kotníky.Vadí mi tam akorát několik předem předvídatelných point... viz rozbité víno a potopa...a Lucie Bílá.. Buď jí k***a dejte více prostoru a aspoň deset vět na zahrání a nebo ji nenechejte zpívat....respektuji její hlas i když ji nemám v oblibě....ale tady fakt netuším co tu dělá...stupidní křoví nic víc...myslím,že její level je jinde než na zazpívání jedné písničky a rozzářeného upřímného úsměvu....ale i tak 90%.(Bože,zakažte recenzentům jako je Shagrat hodnotit cokoliv....takhle stupidních keců tu potkávám docela dost.. tak na co jsou tu ty vaše testy?) ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Přes neskutečný hype, který se kolem Anděla páně 2 strhnul, zaostalo pokračování v mnoha ohledech za prvním dílem (nápaditost, pestrost, výprava, děj, celkové pojetí, logičnost děje). Jediný Ivan Trojan dokázal zachovat laťku svého výkonu nastavenou předchozím filmem. Z nových postav zabodoval Bolek Polívka v roli pana Košťála. Co mě ovšem velice udivilo, že čert (Jiří Dvořák), který má odnášet hříšníky do pekla, zbabělé prchá před bandou floutků? To jako vážně?! Jinak se jedná o povedenou pohádku i důstojného nástupce svého předchůdce, jehož kvalit se ovšem dosáhnout nepodařilo. 70% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Sledujúc dianie okolo seba som dostal nutkanie pozrieť si nejaký príbeh, kde by každý dostal, to čo si zaslúži (hlavne tí dobrí, tým horším sa dá aj niečo odpustiť) a aby ta pravda aj niekedy zvíťazila. Škoda že po hodine a pol som film vypol a zas som v krutej realite. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

75% - komentář 20ti slovy: Hezká, zábavná a "normální" česká pohádka, bez snahy o dementní vtipy, nebo přehrávaní herců. Oba díly na stejné úrovni, takže komentuju stejně. ()

Rattlehead odpad!

všechny recenze uživatele

Naše pohádky posledních let mají vesměs katastrofální úroveň, ale tohle je teda sračka na entou. Co na tom proboha vůbec bylo pohádkového ? Mizerný scénář, žalostní herci. Nejsmutnější na tom je, že neznámé televizní pohádky z dob komunismu (s často směšným rozpočtem a papírovými kulisami), které ČT dává třeba v neděli po obědě, mají vesměs o několik tříd lepší úroveň, než proslulé velkorozpočtové hity poslední doby. Prostě kultura jde do hoven ! P. S. Letos nás teda ČT nešetřila - Peklo s princeznou, Anděl páně 2 a Dvanáct měsíčků, aneb výběr toho nejhoršího z našich pohádek pro váš Štědrý večer. Příště dejte rovnou Babovřesky, vy dementi ! ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Po ubohé jedničce je tohle příjemné překvapení. Fungující dialogy, vtipné využití Mikuláše a ostře hláškující dvojice z toho dělá skoro nadprůměrnou pohádku. Zabitá poslední čtvrthodina to ale shazuje zpátky do průměru. Ale i tak poměrně slušného průměru. ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Tedaaa.. prekvapeni. To co mi chybelo v jednicce, tady bylo.. Lepsi scenar, kamera, obsazeni.. moc hezky a prijemny zazitek.. a Jirka Bartoska jako pan Buh 100%ni.. ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Trochu mě děsí skutečnost, že pomalu jediným schopným pohádkovým režisérem poslední doby je zrovna takový “vejr” jako Jiří Strach. Ale daří se mu, všechna čest a jen tak dál! ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dobrej jedničke prišla pre mňa osobne menej podarená dvojka. Stále je to jedna z tých lepších rozprávok, no príbeh bol slabší ako v jedničke. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Včera byl u svatýho Silvestra nácvik na Silvestra.“ No, v podobném duchu se nesou i další vtipné momenty z pokračování Anděla páně. Dvojka má oproti jedničce zajímavější prostředí, Krumlov je nádherný a mnohem pestřejší než Kašperk. Tentokrát se hledá jablko, ale hašteření ústředního dua je už ohrané a otravné. Příběhová linka s Kerekesovou je trochu navíc, i když se na ni hezky dívá, a linka s kriminálníky je nedotažená. V příběhu jsou podivná nelogická místa, např. když Petronel dá do zástavy za jablko klíč od očistce a dál se to už neřeší. Ale na druhou stranu je příběh originální, repliky jakž takž přirozené a herci sympatičtí. Teda kromě Polívky, který je jen zlou karikaturou, který nepronese normální větu. Když se ale v závěru objeví Bílá a začne svůj ječák, vstávaly mi vlasy hrůzou. To už se tam mohl rovnou objevit božský Kája místo Bartošky. Suma sumárum mě Dvojka pobavila stejně jako Jednička. ()

mauro 

všechny recenze uživatele

Hóóódně přeceňovaný film, to bude asi tím, že to dávali před Vánoci, jinak nevím...zkrátka průměr. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Dvojka už toľko nedosahuje na super jednotku. Je to tak nejak moc urýchlené, ukecané a humor hodne detský. Avšak stále si to drží tú akúsi vianočnú atmosféru. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama