Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Až do úplného závěru to byl jen film, i když zatraceně dobrý s vynikajícími herci, neotřelým zpracováním námětu etc. Ale ten dovětek dodal filmu punc "podle skutečné události", čímž se mu podařilo docílit přesně opačného výsledku, než který byl původně zamýšlen. (Prohlášení amerických úřadů o tom, že se nic podobného v jejich ústavech pro nezletilé neděje.) Bravurní film, který osloví snad každého, zvlášť když je zcela očividné, že se podobné věci stávají a ať mi nikdo netvrdí, že je tomu jinak. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Výborný film o zločinu a trestu, o přátelství, o morálce... Svou atmosférou mi tu Levinson připomněl Leoneho Tenkrát v Americe. Williamsova hudba je sice tradičně velmi kvalitní, ale i přes nominaci na Oscara (paradoxně jedinou) ji nepovažuji za nejsilnější stránku filmu. Tu vidím v přesvědčivém, strhujícím, šokujícím, a přesto vkusném scénáři a v hereckých výkonech. Levinson prostě umí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní podívaná zahraná herci jako je De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt a malou roličkou Dustina Hofmmana. Podle skutečnosti vyprávěný příběh chlapců, kteří zkusili hodně a pro které byl natočen tento film. Musím uznat, že se režisérovi povedlo trefit vše přesně a nebýt toho, že jsem druhý den viděl Rekviem pro panenku dal bych asi 5*, ale nedám. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Spáči. Film, po kterém se snadno neusíná ani těm, kdo se nepotýkají s vrozenou insomnií. Spáči. Příběh z pekelné čtvrti, jež se ve výsledku ukáže jako bezpečnější a morálnější prostředí než místo výkonu takzvané spravedlnosti. Spáči. Moderní verze Hraběte Monte Crista, vzdávající svému vzoru přesvědčivější hold než stejně zamýšlený Verneův Matyáš Sandorf. Spáči. Důkaz, že dobro mohou zastupovat stárnoucí mafián se slabostí pro holuby a tváří Vittoria Gassmana, De Nirův kněz s hlubokým pochopením pro své zvlčilé ovečky a ochotou ve jménu pravdy odpřísáhnout lež, Hoffmanův irský právník se slabostí pro skotskou a Pittův obhájce bojující za vlastní prohru, zatímco stvůry vystupující z temnot nesou pověření státu a všeobecnou důvěru ve schopnost pře/vychovávat mladé. Spáči. Životní pouť čtyř přátel, kterým nebylo souzeno vyrůstat se zmrzlinou a štěňaty, dospívat s cigárem a holkami a stárnout s pivem a fotbalem, ale čelit hrůzám své minulosti s vědomím, že jediný způsob, jak nad ní zvítězit, je nepustit si ji nikdy více k tělu - ale jediný čestný způsob, jak s ní bojovat, je vzkřísit ji i se všemi jejími démony. Spáči. Studie pomsty v šarlatové, jíž schválí i nejzásadovější zastánce tvrzení, že protivenství je třeba nastavit i druhou tvář, a která chutná nejlépe za studena, ale mráz z vašich životů nezažehná. Spáči. Duchovní dítě autora, který to možná sám prožil (a přežil) a možná ne, režiséra, který je podle mě skvělý a podle jiných ne, a herců, jejichž výkony mě v případě Pitta a Driverové překvapily a v případě De Nira, Hoffmana a Bacona ne. Spáči... opravdu je to už dvanáct let, co jsem to viděla poprvé? Na monitoru počítače byli stejně působiví jako tehdy na velkém plátně. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako výborné retro, pokračuje jako rutinní vězeňský (nebo spíš "ústavní") film a končí jako špatné soudní drama. Levinson občas naprosto selhává (flashbacky, zpomalené scény, zápas v americkém fotbale), některé momenty jsou ale zase vydařené. Herecky se taky nekoná nic mimořádného - hvězd najdeme ve filmu požehnaně, ale nikdo nedostane větší prostor něco ukázat. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno