Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (25)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju, když se potuluju na HBO GO a vyčmuchám tam něco, co mě bude celej večer bavit. Hlavní psychopatka mě bavila v každý scéně a Jodie Comer se fakt vyřádila. Vyšetřovatelka blbá jak mongolskej traktorista měla seriál svých chováním asi posílat k humoru, ale tím jak extremně imbecilně jednala a tvářila se u toho jak Sherlock Holmes při dialogu s Dr. Watsonem byla její postava pro mě dlouho nejasná, její postavu osvítil až poslední díl. Nicméně Jodie láska největší a už se těším na druhou sérku. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi osobitý mix lehce bizarního špionážního thrilleru s kapkou převážně černého humoru. Výteční herci, obzvlášť ústřední dvojice. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebolo by to také zlé, bolo by to výborne (!), keby postavy v tejto pomerne zaujímavej, komediálne poňatej story “na mačku a myš”, nedisponovali mozgom Surikat. Ale inak je to celkom pútavé, nenudí to, a zato palec nahor. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prý poslední dobou nejvíce zabírají filmy s ženskými hrdinkami. Tento však není feministický o silné ženě, ale hrdinka si vybudovala fixční svět tak, aby se mohla všemu vysmát. J zde dětinsky vzdorný humor a hodně klišé z detektivek a špionážních filmů. Tím ale jak jsou obě hrdinky schopné všeho, je seriál nepředvídatelný. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Solidní genderově převrácený thriller o nájemné zabijačce, který pobaví odlehčenou hrou s konvencemi žánru a balancováním mezi seriózností a nadsázkou. Bohužel s nadcházejícími sériemi upadající do stereotypu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ženská a svěží ozvěna na typicky pánský žánr, kterou vedou famózní výkony psychopatky Jodie Comer a jí posedlou Sandrou Oh. Skvělý mix a vyvážení žánrů tvořící zábavnou jednohubku na denní bingewatch. 80% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha o černý humor udělala z postav příliš velké karikatury. Plno nelogických kousků... Co to bylo vlastně za žánr? Jistá originalita tomu nechybí, ovšem za jakou cenu? Tenhle styl mně příliš nesedl, ačkoli některé hlášky opravdu pobaví. Hrdinky mají v chování jisté osobité charisma, ale nechápu, proč tu padesátiletou Korejku s obrovským podlouhlým obličejem kde kdo v seriálu zkouší balit nebo jí hodnotí jako krásnou, zvláště nevhodné to je, když stojí vedle fyzicky opravdu nadprůměrné dvacítky.. První 3 , možná 4 epizody celkem OK, jsou ještě zajímavé. Pak měl seriál sestupnou tendenci a události byly čím dál méně uvěřitelné. Hodně nadsazené. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obávala jsem se, že půjde o pěknou volovinu. Je to sice trošku přitažené za vlasy, ale všechno je chytře napsané a zvrat střídá zvrat. To se musí nechat. Tady totiž nikdy nic není tak, jak se na první pohled jeví. Nevěděla jsem komu má fandit, jestli agentce v podání Sandry Oh nebo Jodie Comer, která hraje tu neuvěřitelně fascinující psychopatku. Takže jsem fandila oběma. Trošku rozpolcená situace. Obě postavy jsou dobře napsané a obě dobře hrají. Psychopatka řádí teda jako černá ruka a ty ksichty, co u toho dělá.To se jen tak nevidí. Opravdu výživný materiál. Agentka je zase trošku trubka, tak se to vzájemně vykompenzuje. Snesla bych větší přitlačení na pilu. Když britský humor, tak to řádně osolit a vysušit a přidat ještě více cynismu. Vždyť se to nebere vážně. Přistoupila jsem na klasickou hru kočky s myší velmi snadno a hodně mě to bavilo. Pravda, kolikrát mi poklesla čelist, ale svého rozhodnutí nelituju a těším se na druhou sérii. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál si mě sice na mušku vzal, ale mířil nějak hodně blbě. Ačkoliv se v něm zoufale snažím vidět romantiku, černý humor a napětí, nedaří se, vidím jen velké přehypované nic a ztrátu času.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jodie Comer si mě loni ve velkém získala svými rolemi ve Free Guy a Posledním souboji a zjištění, že řádí v na první pohled zajímavém seroši, mi vnuklo myšlenku jej zkusit. A po první řade rozhodně zatím nelituju, tenhle hon kočky s myší s peprnou dávkou černého humoru dokáže na večer dost zabavit. [viděno na HBO GO] ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kurva, tohle je skvělý. Všechno správně a ještě něco navíc. Je mi jasný, že pár dalších dúlů bude strop a už teď se ví, že bude 2. sérka, takže čekám finále, které bude asi zbytečně natažený a s patřičným klifákem.....ale tohle je na první dojem, zatím to nejlepší co jsem ve 2018 viděl. Jedna z nejslabších pětek které mezi seriály mám, ale proč né, že jo. Za to nadšení s jakým se tvůrci pustili do renesance žánru a nejvyšší televitní úrovni se musí ocenit. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Bizarní seriál. Když se člověk soustředí na jednotlivosti - logiku svět, ve kterým se to odehrává, postrádá absolutně. Villanelle si vesele běhá po celý Evropě, fiká ptáčky a vypichuje očíčka, přičemž třeba policie jako by prakticky neexistovala. Vůbec jsou tady politickej kontext a propracovanost určitejch struktur horší než v druhořadým komiksu. Válku proti influencerům vede 12 týpků, který chtěj ovládnout svět a proměnit ho v chaos. Víc vědět jakože ani nepotřebuješ. Hlavní postava řídí hunter tým, ačkoliv postrádá jakýkoliv zkušenosti (takovej špionážní punk, jak si ho představuju třeba před 60 lety). Nikdo na Eve netlačí s výsledkama (role Fiony Shaw je značně větroplachá), nikdo neřeší její rozpočet, scénář přesně nevymezuje a nedefinuje její náplň práce. Asi 100x se přitom nechá málem zabít, přičemž občas proti Villanelle odvážně vystoupí, aby v další minutě hystericky ztrácela jakoukoliv sebekontrolu. Nejdramatičtější je proto sledovat, k jakýmu žánru se tvůrci zrovna přikloněj. Chvílema je Killing Eve vyloženě vážný, chvílema krutý, chvílema parodický (někdy trošičku otravně) i s prvkama situační komiky. Kdybych s jistotou věděl, že se dívám na odlehčenou špionáž a la Chuck, asi by mi to nevadilo. I přes tu celkovou rozháranost mi ale padla do oka hlavní postava. Eve je taková správně šáhlá. Scénář stojí pevnějc v kramflecích, když nechá promlouvat postavy tváří v tvář a může pracovat s jejich odlišnostma. Proto je dobře, že od sebe nedrží obě hlavní "rivalky" moc dlouho. Chemie mezi nima dvěma, a mezi nima a prakticky kýmkoliv dalším, funguje hodně dobře. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jodie Comer vyfasovala hodně vděčnou roli (něco jako Harley Quinn) a tak je to hlavně díky ní správně ulítlé i zábavné. Jenže ta nereálnost všeho kolem a podivné jednání postav mi vadily, abych si to všechno užil ještě o trochu víc. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Feminy seriál a o nájemné vražedkyni, která si svou práci užívá a vzájemně se nahání se zajímavou Sandrou Oh. .. Muži jsou šablonovití, slabí nebo tupí. Zajímavá Sandra Oh. každý díl předem vyspoilerován v "Příště uvidíte" ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek pro mě trochu rozpačitý...Pak se to ovšem rozjelo...Špionážní filmy miluju a tady je to navíc s přidanou hodnotou, černého humoru...Villanelle je uhrančivá, psychopatická assasinka, která mě vyloženě baví a Eve, tj. kapitola sama pro sebe...Sandru Oh znám jenom z Chirurgů, ale tady předvádí vyloženě herecký koncert... Za mě 85% ()

JG7 

všechny recenze uživatele

Feministický sen, který samozřejmě myslí i na LGBT, ale na naštěstí u toho vypraví i kvalitní a zábavný příběh. Jodie Comer je jako Villanelle neskutečná. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Prvá séria zatiaľ dosť bavila, britský humor skrátka nepustí. Jodie Comer a Sandra Oh sú obidve skvelé, čo je viac ako polovica úspechu. Villannelle je niečo ako kombinácia rozmaznaného teenegera a psychopatického vraha a Eve strelená, ale dostatočne do práce zažratá agentka. Postupne sa medzi nimi vyvinie zvláštny vzťah a obidve sú zrazu ochotné porušovať pravidlá hry. Originálny námet, aj keď niektoré veci sú tu nelogické, ale má ísť hlavne o zábavu, nie o prvotriedny špionážny počin, nie? Dobre fungujú aj vedľajšie postavy ako Fiona Shaw alebo Kim Bodnia z Mostu, ten zvlášť potešil. Koniec ale trošku divný, uvidíme kam sa to bude uberať v 2. sérii. ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Nezafungovalo to. To, jak se postavy chovají na obou stranách jako idioti, mě neuvěřitelně irituje. A když do toho pak vstoupí jakási osobní posedlost protistranou, je z toho patetická sračka jak z učebnice. N:Are you going to kill me? O:mmh mmh. N:Will you do it now? O:mmh, mmh. N:Please don't do that. O:I may hang you, but it has to be quick. omg.. Prostě ztráta času. ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Seriál jednoznačne vyhráva pre seba Jodie Comer v úlohe psychopatky, ktorej som každý jeden raz fandil. Okrem nej tu milujem aj čierny humor a napínavú atmosféru v niektorých scénach, škoda však, že časom sa seriál stane repetetivným 7.5/10 ()

Reklama

Reklama