Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (151)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to ztřeštěná komedie, kterou někteří považují za totální blbost, já ten film obdivuju. 🤍 Ať už z toho důvodu, že se ve filmu objevilo neuvěřitelné množství herců, nebo že se na filmu vystřídali dva režiséři (Oldřich Lipský bohužel během natáčení zemřel, a tak režii převzal Zdeněk Podskalský) anebo už jen díky tomu, že ✨ve filmu Oldřich Kaiser a Jiří Lábus hrají sami sebe✨ a jenom tenhle fakt naznačuje, co se asi bude dít a jak moc super to bude. Dalším důvodem je naprosto dokonalá hláška hned v několika prvních minutách, když Saskii Burešové při příjezdu herců uletí scénář. Její komentáře stojí za to: „Z auta nám vyskočil i Ivan Vyskočil.“ - miluju. 🤩 Takže pokud máte rádi dvojici Kaiser & Lábus ve filmu, ve scénkách, hrající svoje vlastní dvojníky nebo jen obyčejně je dva, rozhodně doporučuju! 🙌🏻 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Blížil sa koniec režimu a aj života dnes kultového režiséra, ktorý má na konte filmy ako napríklad Limonádový Joe aneb Koňská opera, „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“, Jáchyme, hoď ho do stroje!, „Marečku, podejte mi pero!“, Adéla ještě nevečeřela. Paskvil, ktorý roztočil Lipský a dokončil Podskalský. Kaiser a Lábus tu zmäteno pobehujú a získavajú know-how k svojej neskoršej Ruskej rulete. Zbytočné mrhanie talentom a filmovým materiálom. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Slabé dvě hvězdičky. Děj je zmatený a nudný (hlavně při sáhodlouhém přijíždění hostů, scéna s miniautem byla naprostý extrém) a připadá mi, jako by tento film vznikl naprostou improvizací v kulisách výstavy. Jedině několik scén s Kaiserem a Lábusem a filmových parodií nedělá z tohoto filmu naprostý brak. A také mě děsí ty peníze, co se za tuhle blbost musely vyhodit a kolik by podobná slátanina stála dnes. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Je asi osudem velkých režisérů, že na závěr své fenomenální tvorby zplodí perfidní krákorovinu 4. cenově. Stalo se to Vorlíčkovi a nevyhnulo se to ani Lipskému. Při sledování jeho posledního filmu mi bylo strašně hanba. Připadalo mi to spíše jako série chaoticky zahraných a šlendriánsky sestříhaných reklamních scének propagujících tehdejší hvězdy filmové a televizní zábavy. Tu jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se tomu kdysi v deseti letech smál. Nikdo, kdo dosáhla adolescentního věku se tomu ale smát nemůže. ()

Gaudy 

všechny recenze uživatele

Tento film je nemastný a neslaný. Hrozný nezajímavý křečovitý děj. Je jedině dobrý na demonstraci a reklamu 40-ti let znárodnění české kinematografie. Jediné co dělá tomuto filmu hvězdičky je herecké obsazení, kam se museli vejít všichni herci aktivně pracující v Barrandově. Je to hořký hrozen v trsu české kinematografie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Marie Glázrová hrála ve filmu sama sebe. (M.B)
  • Když mezi husity prochází občan v civilu, osloví ho mistr Jan Hus: „I ty, bratře, proti všem?“ Tohoto „civilistu“ si zahrál Otakar Vávra, mimo jiné režisér filmů z husitského období včetně zmiňovaného Proti všem (1956). (wictoria)
  • Ve filmu se mihne i režisér Václav Vorlíček, a to v roli číšníka ve scéně v hospodě, kde Lambas (Jiří Lábus) popíjí s kumpány pivo. Pronese přitom směrem k Lambasovi: "No tak, jak sme Tě to učili?" což je odkaz na seriál Arabela (od r. 1979). (offlineman)

Reklama

Reklama