Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $92,029,184║Tržby Celosvetovo $174,348,632▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $32,892,632║ Tržby za predaj DVD v USA $18,936,270║ masaker, Keanu Reeves opäť valí a likviduje všetko čo mu stojí v ceste, samozrejme je to prehnané a dejovo to je troška hrrr ale tu ide o tú výbušnú akciu, ktorá sa tu dá užiť plnými dúškami, fakt "krvavá" maškrta pri ktorej šmakujú aj hefty /videl v kine: 80%/ ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Další akční galimatyáš o tom, jak si Džon nefick. Furt je totiž přešlej, že mu eaní kucí zabili sexuální objekt. A kromě toho psíka pak i starou. Ale neva, stejnak už hlaveň/stříkačku/dělo/ nehodlá používat a má v plánu jen tak nostalgicky posedávat a unyle přejít v kompost. Jenže sorry jako! Minulost je svinstvo a umí se připomenout. Od této chvíle bych doporučil přečíst si (přinejmenším) úvodní pasáž komentu mistra alchace https://www.csfd.cz/film/60883-john-wick-2/komentare/?comment=10641826, je vypovídající jako Jarek na služebně státní bezpečnosti. Ovšem snad proto, že nefanouškuji hokejkám z Motorletu Buznějovice, snad díky vrozené toleranci - já se pobavil podstatně lépe, než u dílu prvního. Tedy ne, že bych z filmu vysloveně upouštěl plyny či kusy kuskusu, ale tenhle masakr byl již podstatně stylovější, považujeme-li za styl vyhajpovanpu akci s výtrysky brutality tak nasekanými za sebou, aby nikomu nedošlo, jaká to je ale nelogická kundovina. Prostě výplach, který nutno brát s nadhledem, pak si lze spokojeně mnout chrastítko, cucat fidorku a s rozostřeným zrakem absolvovat Kýnovo přežívání ve světě, kde kdo není nájemným vrahem, není gentleman. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Poetry in motion. Slastně přímočarý, přesto neustále něčím překvapující a každým záběrem neuvěřitelně stylový akční film pohybu, který by měl teoreticky uspokojit fanoušky Bustera Keatona, Akiry Kurosawy, Sergia Leoneho, Johna Woo i videoher. Komiksově nadsazený svět s málomluvným westernovým hrdinou (který se ale moc pěkně umí vyjadřovat tužkou) dává díky rozvedení mytologie více smyslu než v jedničce, ovšem daní za delší stopáž je pokulhávající rytmus. Filmu na chvíli padá řetěz poté, co se na scéně (příliš pozdě) objeví král newyorských vagabundů Laurence Fishburne (věřím, že lépe bude využit v pokračování) a ke konci jen zbytečně nahání minuty (návrat „domů“). Jednička nebyla tak dlouhá na to, aby se začala opakovat, a znovu se na ni podívám s větší chutí, ale jako vzorový příklad toho, že akce nemusí být vytvářena jenom střihem, ale i pohybem v promyšleně komponovaných záběrech, budu od nynějška kromě Friga jako Sherlocka Holmese rád používat i druhou kapitolu Johna Wicka. Kdo by to před pár lety byl býval řekl, že nejvíce respektu vzbuzujícím akčním hrdinou 21. století, kterému věříte lásku k bezejmennému psovi, vyhraněný vkus v oblékání, porozumění oduševnělému modernímu umění (nikdy nevíte, kdy vám správně nastavené zrcadlo může zachránit život) i to, že by byl bez mrknutí oka schopen vystřílet celou Camorru, bude padesátník Keanu Reeves. 80% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Orgasmus? Nejlepší akčňák v kinech od dob posledního Mad Maxe? Adrenalinová jízda horskou dráhou? Dokonalá souhra akce, pohybu, hudby, barev a černého humoru? Ano, to všechno je pokračování Johna Wicka. Navíc, při závěrečné scéně se nelze netěšit na trojku, která - doufejme - dorazí co nejdřív. Chci další nášup. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hezčí lokace než jednička a tupější děj. Jak jsme mohli vidět, profesionálním zabijákem je v ulicích New Yorku každý popelář, socka, busker a somrák. Porušit pravidla se nevyplácí, a to ani v případě, kdy jste z čarodějnic nejmocnější Baba Jaga a dokázali jste opakovaně, že ve správné ruce je tužka mocnější pistole. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (37)

  • Světová premiéra proběhla 30. ledna 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Vlak Broad Street Bound C, kterým jezdí John Wick (Keanu Reeves), je ve skutečnosti vlak PATH (Port Authority Trans-Hudson), který vede mezi World Trade Center v Manhattanu a Exchange Place v New Jersey. (griph)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno