Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 126)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě líbila přecijenom možná o chloupek více. Tady už je úvodní motivace proč se dostává znovu do konfliktu s podsvětím malinko vycucanější. Za pochvalu stojí nejvíc chvilkové přesunutí děje do Říma, který v podobném stylu filmu působí parádně. Ty antické kulisy, ve kterých střílí John Wick lidi do hlavy, prostě nemají chybu. Možná to tvůrci přehnali s vykreslováním zdejšího světa jako takového, protože se dozvídáme že i takoví vágusové jsou vlastně velmi nebezpeční a celkově to vypadá tak, že nejspíše i důchodci mají něco za lubem a příště bych nesázel ani na nevinnost dětí ze školy, prostě v New Yorku už vraždí úplně všichni:) Akční stránka samozřejmě za jedna. Jsem zvědavej jak se tvůrci poperou v příštím díle s úkolem "SÁM PROTI VŠEM." Každopádně to bude zase solidní akční jízda plná mrtvol. 80% ...PS: Nemůžu si rýpnout do faktu, že John Wick stále kope ještě střed tabulky. O titul se v mých očích pere Indonézská řezničina Raid. Asie je ještě stále malinko dál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se mi do cesty postaví kdokoli, zabiju ho." A je jedno jestli je to houslistka, sumista, slečna Němá nebo bezdomovci. Všichni dostanou jednu sem, druhou tam, dvě kulky do hlavy a jde se dál. Já mám takovou přímočarost rád a nevadí mi ani nesmrtelnost hlavního zabijáka, kynologa a zedníka v jednom. Mně vadí, že když se nenápadně dostane až k cíli, tak místo elegantního vypaření se, odchází hlavním vchodem za doprovodu ohňostroje. Ale jinak je to fajn a služby hotelu Continental asi brzo využiju. Musím si pokecat se someliérem a rozhodně si chci nechat ušít oblek s taktickou podšívkou. Bez něj už střety s drzou sousedkou nezvládnu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate klasickej druhej dil. Je tu vic akce, diky Shaleskiho nasbiranejm zkusenostem to je vic cool, zaporaku je vic, proste vsechno je o uroven vetsi. A ja se bavil vic nez v pripade jednicky. Samozrejme pribeh je demence a trochu nastavovana kase, ale cely to budovani mytologie okolo organizace zabijaku je docela fajn. Obcas se sice film nevyhne nejaky stupidite, ale nic hroznyho. A hlavne uz to nevypada lacine. Navic se tu sesla docela fajn herecka sestava, potesi Stormare, Fishburne i Rose. No a presun do Rima je rozhodne fajn, akce v katakombach nema chybu. Takze jsem mnohem spokojenejsi nez u jednicky, ale zase na druhou stranu, neni to nic, co by jste si pamatovali jeste za rok. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Popis Johna Wicka 2 očima dítěte: "Je to o pánovi co střílí jiný pány do hlavy a zastřelí jich hrozně moc a fakt všechny do hlavy." Svátek pro fandy akčňáren. Hravá žánrová stylovka s údernou, choreograficky nápaditou a přehledně natočenou, jedním slovem LUXUSNÍ akcí. A s velmi sympatickým obsazením. První polovina mě moc nebavila, ale ta druhá je fakt jízda. Bezďácký gang pobavil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Orgasmus? Nejlepší akčňák v kinech od dob posledního Mad Maxe? Adrenalinová jízda horskou dráhou? Dokonalá souhra akce, pohybu, hudby, barev a černého humoru? Ano, to všechno je pokračování Johna Wicka. Navíc, při závěrečné scéně se nelze netěšit na trojku, která - doufejme - dorazí co nejdřív. Chci další nášup. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • John Wick (Keanu Reeves) v Římě navštíví znalce vín, tzv. Sommeliéra (Peter Serafinowicz). Tento Sommeliér se také kromě vína vyzná zejména ve zbraních, ovšem na jeho krku si můžete všimnout zvláštní medaili na řetězu. Jedná se o tzv. „tastevin“ - historickou stříbrnou misku určenou pro ochutnávání vína a zkoumání odstínů bílých a červených odrůd, používaného dodnes. Přesněji jde o burgundský typ s kroužkem, který se dá zavěsit okolo krku. Nejstarší vyobrazení tastevinu je na freskách v Pompejích. (Bertramm)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama