Reklama

Reklama

Trailer 1
USA, 2020, 7 h 48 min (Minutáž: 51–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Adeline Rudolph (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Greendale se octne v hledáčku zlých sil a Sabrinin nový životní styl vezme za své. Kdo vyvázne ze souboje nadpřirozených sil se zdravou kůží? (Netflix)

Recenze (23)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se závěrečnou řadou Sabriny jsem spokojený. Poslední díl byl možná trochu rozporuplný, ale jinak se seriál po slabší 3.sérii vrátil tam, kde jsem ho měl rád, tedy někde na pomezí groteskního gotického hororu pro teenky a černohumorného fantasy komiksu. Jako zkušenější a všímavý divák jsem hodně ocenil práci s detaily, styl, žánrové odkazy a slušnou nálož zábavných "easter eggů". Jako další plus beru více prostoru ve scénáři pro mého oblíbence otce Blackwooda, na úkor více méně otravných postav Robina a Thea, kteří byli tentokrát upozaděni. No a to nejlepší na téhle sérii je samozřejmě můj milovaný H.P. Lovecraft, který byl v seriálu přítomný vždy, ale tentokrát je hlavním tématem. Ústřední dějová linie se točí kolem nicoty, příčetnosti, chapadel, nepopsatelných hrůz a prastarých vesmírných božstev. A to já mám moc rád. Klidně bych bral další sérii. "Brína" mi bude chybět.... ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Dívalo se na to dobře a každý díl měl docela grády, ale přišlo mi to strašně uspěchané a pomalu za každou cenu, každý díl na jiné téma... Klidně to mohli roztáhnout na další 3-4 díly a trošku si s tím pohrát. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá séria sa zaujímavo krútila okolo "eldritch terrors", ktoré v podstate nemohli byť ani menej zamotané ako boli, keďže každá jedna hrozba bola v niečom riadne zapeklitá. Všetko nám od začiatku gradovalo a smerovalo k záveru - avšak zrovna takýto záver, som nečakala. To bola taká rýchla a nečakaná facka. Sama sa neviem rozhodnúť, či je to dobré, či zlé, že to takto skončilo - a či je to naozaj koniec KONIEC. Za Time Warp má však u mňa rozhodne plus! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá sezóna amerického seriálu „Chilling Adventures of Sabrina“ je pro mě trochu moc uvařenou vodou, která už vyčpěla a není v ní nic moc, co by mě dovedlo nadchnout. Ani ty covery písniček tu nejsou dvakrát skvělé, i když je fajn, že jsem si na pár starých fláků mohl vzpomenout a pustit si je v původní podobě. Není o vyloženě tragické zakončení seriálu, ale mělo přijít dřív. ()

jhr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série Chilling Adventures of Sabrina je za mnou a já z ní mám rozporuplné pocity. Na jedné straně se většina epizod skutečně povedla a některé jsou dokonce skvělé, ale samotné finále je pro mě dost bolestné. Už dlouho jsem v závěru nějakého seriálu nebyl tak smutný a neříkal si, že to přece nemůže takhle skončit. Nechci nic prozrazovat, ale podle mě to podobně bude cítit asi každý, kdo si tento seriál a především hlavní hrdinku oblíbil. Celé obsazení v čele s dokonalou Kiernan Shipkou opět odvedlo skvělou práci. Skutečnost, že má být čtvrtá série poslední, ale považuji za velkou chybu, protože podobných seriálů není mnoho a ten konec bych si prostě představoval úplně jinak. PS: Musím říct, že ve čtvrté sérii jsem si více oblíbil Sabrinu Morningstar. Jako královna pekla si našla svůj smysl života, zatímco naše Sabrina Spellman si s tím svým nevěděla rady. Vlastně se ukázalo, že na konci třetí série udělala chybu, protože kdyby se rozhodla sama odejít do pekla a stát se jeho královnou pravděpodobně by byla šťastnější a nezpůsobila by konec světa. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mytologie je někdy zbytečně překombinovaná a matoucí, ale atmosféra je většinou sympaticky hororově/černohumorná, speciální epizoda je originální a já jsem jedním z těch, které finále zaskočilo, ale neřekl bych, že přímo ve špatném slova smyslu, ne každý seriál má odvahu vydat se podobným směrem. A souhlasím s tím, že zrušit seriál takto brzy byla chyba, ještě pár řad by nebylo ke škodě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

cheerleader by day,queen of hell by night...ehm..tak Sabrina to má úspěšně za sebou a ačkoliv ani čtvrtá řada nebyla úplné utrpení,celá série skončila tak jak začala a mě osobně chybět nebude.I tady tu a tam vystrčí růžky a vyloženě potěší cameo "původní" Hildy a Zeldy,ale i záverečná série si sebou ponese stigma seriálu který jako by moc nevěděl co chce a úspěšně mrhal potenicálem.Možná by to bylo o něco lepší kdyby tu byla lepší Sabrina,protože Kiernan Shipka fakt není moc dobrá herečka,ale kdo ví.Tady už se aspoň nechová jako sebestředné tele a nevadila mi tolik jako v předchozích sériích...60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se tady vrátili do vyprávění - jeden díl, jeden příběh - což mě osobně vyhovuje daleko víc, než když se celou sérií řeší milion věcí, jako tomu bylo ve třetí. Nicméně konec mi přišel až moc uspěchaný, mohli to trochu víc natáhnout, trochu si s tím pohrát. S tím, (a teď pozor přijde spoiler), že Sabrina nakonec zemřela mi udělali radost, protože to vyloženě nemělo ten očekávaný happy ending. Ale pak jak se u ní objevil Nick, tím mé hodnocení padlo totálně dolů. Jaký příklad si má vzít mladistvý divák, že utopit se ze smutku, kvůli smrti své přítelkyně je v pořádku, protože se s ní po smrti setkáte? A Sabrina s tím byla v pohodě? To se mi vůbec nelíbilo. Lepší by bylo, kdyby se po smrti setkala s matkou a otcem, to by mi přišlo jako daleko lepší konec. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sabrina odešla na vrcholu. To, že odešla blbě a že se mi ten úplný závěr nelíbí, to už je úplně jiná a nepodstatná věc, protože jinak mi to zakončení přišlo super. A to, co bylo předtím, bylo super rozhodně. Závěrečná série rozhodně nebyla nejlepší, ale zdaleka nebyla nejslabší, od začátku nám pomalu servíruje krásně osudové finále, které bylo radost sledovat. Skvělá návštěva původních devadesátkových tet a (mluvícího!) Salema, vynikající hudební čísla (fantastické covery), přeúchvatná, úžasná a kouzelná Kiernan Shipka, výtečná Michelle Gomez, skvělá hororová atmosféra... Vše je při starém, vše je stále skvělé a i samotný příběh i jeho vedlejší linky mi přišel dostatečně zajímavý. Užil jsem si to ohromně. Nejen tuto sérii, ale celý seriál. Nebudu lhát, tahle Sabrina mi bude fakt ohromně chbyět a nejspíš nějakou dobu potrvá, než ho nahradí nejen něco žánrově podobného, ale zároveň také srovnatelného. 90%. Kiernan samozřejme za 100. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pribudol bod. A ja nekončím v písaní komentároch. Síce ich trochu obmedzím a budem pridávať asi iba na nové filmy a seriály. Teraz späť k štvrtej a zrejme aj poslednej sérii čarodejníckej sabriny. Asi najhororovejšie epizódy. Každá mala niečo do seba. Stále sa ale neviem rozhodnúť ktorá postava bola otravnejšia či Ambrose alebo Prudence. Samozrejme obaja herci tmavej pleti. Ale fakt asi najlepšia séria spolu s prvou. Druhá a tretia boli výrazne slabšie. A finále? Podľa mna nespravodlivé ale tak nejak to trebalo ukončiť v najlepšiom. Opäť chvalim dabing a výber piesní. 4* ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série bavila velmi. Opravdu jsem si oblíbila duo Embrose a Sabrina. Jsem ráda, že ti dva dostali více prostoru. Jen toho dění tam bylo moc. Tvůrcům šlo zjevně o to, do minima dílů nacpat maximum, ale kdyby byla série ještě aspoň o dva díly delší, nezlobila bych se. Finále mě zaskočilo. Je škoda ukončit tak nápaditý seriál už po čtvrté sérii. Zrovna Sabrina vážně baví a Kiernan je ve své roli dokonalá. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Tahle série mě bavila nejvíc ze všech, ty díly se mi zdáli jiné a lepší! Jen musím říct, že mě docela zaskočil ten konec... ale ve směs jsem ráda, že jsem se podívala... jelikož ty předchozí série mě zase až tak nenadchli. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série byla nejslabší. Po zhlédnutí mám opravdu smíšené pocity, jelikož všechny díly mě bavily a poslední díl byl velmi dojemný, ale to, co tam scénáristi vymýšleli bylo už trochu moc. Stejně jak ve třetí sérii i zde přidaly do seriálové "mytologie" nové bytosti a nepřátelé byly strašně nesympatičtí, a hlavně nešlo o osoby ale o "nadpozemské hrůzy", takže žádná neměla téměř žádný prostor a nebylo o nich co vyprávět. Každá hrůza měla svůj vlastní díl což bylo super, ale nakonec se z toho stala předvídatelná "show", kdy je 8 dílů a 8 hrůz, takže jste už věděli, že v každém díle vyřeší jednu hrůzu. Konec každého dílu vás nenabudil k puštění dalšího tak, jak to bylo u předešlých sérií. Tato série měla zajímavý a dojemný konec, na který bude navazovat komiks. Je mi trochu líto, že nebude pátá série, ale teoreticky když si nebudete chtít komiks přečíst, tak se se čtvrtou sérií dá smířit jako ukončení série. Doporučuji - 7/10. ()

BUBO26 

všechny recenze uživatele

Štvrtá séria Sabriny bohužiaľ obrovské sklamanie. Niektoré postavy mali zrazu iné povahy a správanie, ako v minulých sériách. Eldritch Terrors boli všetky prezentované ako entity schopné zahubiť vesmír a pri tom všetky boli zneškodnené nejakým úplne jednoduchým úkonom (najviac ma dostal Lazarus v 6. časti). Proste taký Deus ex Machina ako vyšitý. Celý diel sa všetci trasú, aké hrozné veci sa dejú a ako to asi vyriešime a potom to vyriešili za 5 minút. Taktiež v časoch medzi jednotlivými Terormi akoby ich vôbec netrápilo, že čoskoro môže prísť ďalší útok. Je mi ľúto, že seriál, ktorý bol prvé dve série naozaj dobrý, skončil takto neslávne. Momentálne som vlastne rád, že to ukončili. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to má Sabrina za sebou. Seriál, kterej mi ze začátku vůbec nesedl, ale postupně sem si ho oblíbil. Škoda, že musel tak brzo skončit... K samotné 4.řadě, ta pokračovala víceméně v klasickém stylu, nedočkali jsme se ovšem příběhové vaty. Bylo vidět, že tvůrci museli osekat příběh a zejména v poslední epizodě narvat vše podstatné, aby seriál došel do alespoň trochu uspokojivého konce. Konkrétně závěrečný díl by vydal na samostatnou sérii. Spousta vedlejších linek nám tu tak vyšuměla do prázdna, a snaha o příběhy vedlejších postav z minulých dílů tak působí trochu zbytečně. Nechápu, proč zrovna tenhle seriál nemohl ještě dalších osm epizod dostat. Možná za to může fakt, že seriál natáčel Netflix ve spolupráci se studiem Warner Bros., které spadá pod HBO MAX. Třeba se tedy ještě někdy Sabriny dočkáme znovu. ()

Maeven 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Příběh byl, ale hrozně uspěchaný. Více dílů by za mě neuškodilo. Po 3 sérii, příjemné překvapení. ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá séria bola zo všetkých najslabšia. Sabrinini kamaráti mi občas liezli na nervy a Blackwood bol úplne zbytoční. Zelda a Hilda super, Ambrose fajn, Prudence stále otravná. Celá tá séria mi prišla taká navyše a mierne pritiahnutá za vlasy. Ale boli momenty, kedy som sa bavil! Návrat Hildy a Zeldy zo sitcomu veľmi potešil. ()

Winderyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4 série se poučila o trochu oproti té 3 ne o moc, ale ano méně kravin sexu tam bylo opět až moc zbytečně. Konec prakticky ukazuje jak tohle to muselo bejt zpackané za jeden měsíc max zřejmě prostě po 3 sérii která byla opravdu špatná dostali možnost to ukončit už pouze v jedné což je, ale pouze opět na škodu pač příběh je klikatý zničehonic opravdu z ničehonic přicházejí určité fáze, které spojitost nemají žádnou návrat Nicka k Sabrině je naprosto bez pointy. Asi jediné co jsem se pobavil jsou sem tam vtipné momenty a následně návrat do starých kolejišt v sedmém dílu poslední díl boj proti nicotě je prakticky tak rychle dokončen, že mi to ani jako hodina nepřišla konec byl překvapivý opravdu jsem čekal, že Sabrina to přežije samotný konec je vlastně celé info o téhle sérii nedává smysl nicota nebo prázdnota kde vlastně nemělo být nic nedává smysl ano pěkné , že tam Sabrina nebude sama ač i to, že Nick tam je jeho myšlení postrádá logiku pač by musel ji vnímat i reálně. Spíše kdyby tu poslední scénu ani neukazovali tak by to dopadlo lépe. I kdyby možná člověk tušil, že tohle není posledni série tak by si ještě řekl, že se máme na co těšit takhle ten konec je opravdu nepochopitelný, a to ne, že Sabrina umřela tedy obě dvě, ale jakým způsobem a, že prakticky je na jednom místě trest který by si snad možná zasloužil někdo za masové vraždy ne za záchranu světa. Nejsem naštvaný, že Sabrina nepřežila, ale jakým způsobem nepřežila a co potom následovalo lepší konec by byl kdyby ano umřela, ale nakonci by jsme viděli i na obloze dvě Sabriny než tohle to postrádá to logiku jako i celá tahle série bohužel poslední dvě série nemohu doporučit. Stále si myslím kdyby to aspoň roztáhli i na díly nebo nějaká domluva ještě jedna série tak by tím nic nezkazily postavy jsou v celku stále mladé takže rok navíc by tam nijak neuškodil. Je to prostě strašně uspěchané kde vlastně ani samotná hrozba proč přišla odkud přišla se prakticky nedozvíme. Doopravdy ač nad tím jak přemýšlím tohle to nedává smysl jako finální série ono ani jako normální, ale takhle by i člověk byl napjatý co přinese další série, ale ona je to ta poslední série tohle to se naprosto nepovedlo, a za mě obrovské zklamání ale, že opravdu obrovské. ()

Reklama

Reklama