Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (345)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krev, utrpení obětí a vysvětlení motivace Bundyho činů, řekněme něco ve stylu filmu Monster (z něhož zde mimochodem zazní píseň Crimson and Clover od Tommy James & The Shondells). Místo toho jsem dostal unylou životopisnou nudu (jak je u tohoto žánru obvyklé, proto se mu snažím jinak vyhýbat), která je zoufale nedramatická a téměř až skandálně prostá všech vražd, vyjma jedné jediné v závěru - nebýt jí, zasloužil by ten film skutečně hodnocení odpad, neboť hlavní postavu v podstatě líčí jako sympatického chlapíka, na kterého letěly ženské a u kterého vlastně není celou dobu jisté, zda to udělal nebo ne - morálně problematický je dle mě ten film v každém případě, protože mám obecně alergii na to, když se točí filmy o podobných grázlech, zatímco jejich oběti nikoho nezajímají. Neuspokojivé mi přijde i tvrzení, že film je vyprávěn z pohledu Bundyho partnerky - podle mě to prostě není pravda, protože tam je hromada scén, v nichž se Liz vůbec nevyskytuje, tudíž by o dění v nich nemohla vědět. Vlastně kdybych si to tady nepřečetl, vůbec bych nepoznal, že to má být vyprávěno z Liziny perspektivy. Pokud jde o Efrona, podle mě prostě neumí hrát, koukat na něj tedy bylo dost utrpení (umocněné navíc odporem, který jsem cítil k postavě Bundyho jako takového). Naopak Lily Collins se mi líbila moc a považuji ji za dobrou herečku a velice atraktivní ženu. U Malkoviche mi pro změnu přijde, že poslední dobou hraje v čím dál horších kravinách. Celkově mi ten film přišel výrazně delší, než skutečně je, vadil mi styl, jakým je to vyprávěno, má to dost hrozný soundtrack, a vlastně mě nenapadá důvod, proč to chtít vidět, protože krvelačný divák zde jen hořce zapláče, a ty skoro 2 hodiny lze jistě strávit lepším způsobem. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží z Bundyho udělat dobráka, který byl milý, okouzlující a tak dále. Každá mince má ale dvě strany a tudíž zaměření i na tu druhou, by nebylo od věci. Nějaká ta brutální scéna, ukázka nějakého psychopatického výlevu by hned film posunula o úroveň výš. Ano seznámení s Bundym zafunguje, ale do plného počtu chybí celkem dost .. 7/10 = 71% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

...SUDCA-Edward D. Cowart v záverečnom zúčtovaní povedal Theodoreovi Robertovi, (alias 'Tedovi') Bundymu aj toto: „Mimoriadne zlý, šokujúce zlo a odpornosť” ... Amerika, teda na mysli mám predovšetkým tú ‘populárnejšiu’ , severnú časť, produkuje (vytvára) neúmerné množstvo všelijakých psychopatov a sociopatov, a tak sa nemožno čudovať, že ich bolo v druhej polovici-20. storočia, ako húb po daždi... Nebudem im robiť prebytočnú reklamu, čiže maximálne sa budem akurát (teraz) venovať iba tomuto-brutálnemu, sériovému (i nekrofilnému) vrahovi mladých, atraktívnych žien, ktorých mal na svojom konte vyše tridsiatky, a to je už čo povedať, že máme, čo dočinenia s extrémne nebezpečným jedincom, ktorý používal „sympatickú masku” , a tak jestvovala len mala pravdepodobnosť, že by to niekto naň povedal, čoho je schopný... ? Donekonečna popieral svoju vinu, a že mal ešte tú drzosť sa i sám obhajovať (študoval právo), 2 krát k tomu utiecť, znovu beštiálne zabíjať, až dostať konečne elektrické kreslo ! _ Efron je vskutku pozoruhodne-vierohodný, ale nečakajte zase od neho, že by sa (I)hneď vydal na dráhu šialeného zločinca i vo filmovom spracovaní ! To Berlinger v žiadnom prípade vôbec nezobrazuje a nikdy neukazuje, sotva v jednom, krátkom náznaku, na chvíľu ukáže (vo flashbacku). Väčšinou necháva na divákovej predstavosti, ako vynaloží s týmito pravdivými, ale strašne desivými udalosťami. Je to dobré, ale niečo tomu skrátka chýba. PS: Obidve herečky, t.j. Lilly a Kaya ničím nevybočovali od typického štandardu, takiež potešila účasť niekdajšej malej/veľkej hviezdy Šiesteho zmyslu, ktorý nemá bohviekoľko h. priestoru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět je pro mě vyloženě šokantní, že má tento film tak podtaktované hodnocení. Já byl napnutý jak struna v naprosto každém ohledu, i když vím naprosto přesně, co byl Ted Bundy zač. Efron do té role papírově přesně pasuje, ovšem v porovnání se skutečným Tedem Bundym mi přijde mnohem více okouzlující a naopak si to u Teda nedovedu příliš vysvětlit. Ač to byla jeho jedna z hlavních devíz. Ihned mě to nahlodalo k, taktéž Berlingerovo, dokumentárnímu seriálu na Netflixu, ke kterému se od vydání dokopávám. Jelikož je třetí řada Mindhuntera v nedohlednu, dokument bude jistě taktéž kvalitní náhradou. Všemi deseti doporučuji a už jednou provždy zapomeňte na Efronovy počátky u muzikálů, ten chlap prošel podobnou profesní proměnou jako Robert Pattinson a zaslouží si pozornost. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tento způsob prezentace sériového vraha, zdá se mi poněkud nešťastný, ale i morbidně zábavný. Berlinger to pojal zajímavě a ještě lépe by vše fungovalo, kdyby šlo o smyšleného kriminálníka a ne jednu z nejznámějších kreatur, která kdy chodila po naší planetě. Příběh je vyprávěn způsobem, který dlouho naznačuje, že je Bundy nevinný a máme mu fandit. Víme, že není, ale stejně si jeho kousky dokážeme náležitě užít. Filmu se daří vyvolat zajímavou směsici emocí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • V čase 1:07:30 volá Tedy (Zac Efron) své milované Liz (Lily Collins) z vězení. Lizin kolega z práce (a následný partner) odpojí telefonní kabel z přístroje, aby nezvonil. Tedymu ale stále ve sluchátku zní vyzváněcí tón. To je technicky nemožné. Ve skutečnosti by takové odpojení kabelu způsobilo přerušení spojení a Tedymu by se ve sluchátku ozval obsazovací tón (tři tóny, které se postupně zvyšují). Dnes by mu operátor sdělil, že volané číslo je vypnuté nebo nedostupné. (randycz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno