Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy = jeden z neznámějších masových vrahů Ameriky. Zac Efron obstál více než solidně a dokázal mě dlouhou dobu úspěšně přesvědčovat o tom že všechno je to kampaň a účelovka. V menší roli policisty se nám představí lídr Metallicy. Ve filmu vše graduje ve skvělém soudním procesu, kterému nepředsedá nikdo menší než Cyrus Virus :) Tady musím vskutku přiznat tvůrcům body navíc. Tohle mě bavilo podobně jako příběh o krasobruslařce Tonyi. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

OK - výstavba není nejšťastnější a film se až příliš věnuje vztahu s Liz Kendall, což mi nepřijde úplně adekvátně záživný aspekt Bundyho story (dá celkem divácky zabrat v první hodině). I tak se mi to ale líbilo, i jako pěkný doplněk k BUNDY TAPES, potěšilo v obsazení a to zejména své hlavní role - skvělýho Efrona, který překvapil i ďábelským charisma a jsem na něj upřímně do budoucna zvědav. A jasně, přes vyzývavý název chybí samo vraždění, dětství, poprava a třeba větší prostor pro neuvěřitelný útěky, za mě ale závěr silný, dojem dobrý. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je třeba se připravit na to, že nové zpracování se nezaměřuje na Bundyho řádění, ale spíš na jeho následky a velmi mi sedlo i tohle zpracování. Zac Efron si jde jednou nohou pro elektrické křeslo a druhou pro Oscara, protože nejen, že předvádí svůj doposuď nejlepší výkon, ale také Vám zůstane delší dobu v paměťi. ( Zde svými hereckými kvalitami překvapí spoustu lidí). Film se víceméně vyvaruje násilí a sledujeme Bundyho soudní procesy, útěk z vězení a jeho vztah, kde je nejzajímavější, že jeho přítelkyně neměla absolutně ponětí čím je Bundy zač. Má to velmi příjemné tempo, slušnou retro atmosféru, perfektní soudní procesy, kde se Bundy sebevědomě sám obhajuje a vyloženě si vytírá zadek se soudci, právniky i celým soudním řízením. Je zajímavé, že Bundymu divák víceméně fandí, protože je na první pohled sympaťák a jeho dialogy jsou velmi trefné, ale všichni víme, že je to člověk, který do společnosti nepatří. V závěru je film i slušně emotivní a herecky jdou všichni absolutně na dřeň. Za mě milé letošní překvápko, ale né každý bude s touhle verzí spokojen.80% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle se Berlingerovi nepovedlo. V dokumentu Ted Bundy Tapes vykreslil hodně detailní portrét psychopata / nejistého pozéra / mediální star, který si dokonale užívá pozici manipulátora. Ve filmu se dost neobratně ponořil do jedné z epizod ze života sériového vraha a pokouší se vystavět příběh, jehož perspektiva bude perspektivou lehkého okouzlení. Film tak vykresluje Teda tak, jak se viděl on sám, jako neodolatelný suverén, romantický útěkář, šaramantní star, která se rozzáří před kamerou. Zac Efron tuhle jeho stránku trefuje s rozkoší, která bohužel místy hraničí s campem (scéna, kdy Ted zdrhne z budovy coloradského soudu a vykračuje si jako hipísácký macho ulicí je spíš jak z béčkové komedie). Oblouk filmu má jasnou tendenci šokovat obrácením perspektivy v posledních minutách, ale funguje to jen za cenu hodně laciné redukce a pozérství. Berlinger není jako režisér žádný velký psycholog a popravdě scéna se štěkáním psa a démonickými pohledy přes mříže tu zavání nedostatkem zabijáckých skills na straně tvůrců. Přitom nelze popřít, že figura Liz (oběti, které Ted fyzicky neublížil) by v jiné konstelaci mohla být hodně působivá... ale tady je tak pasivní a účelová, že jí nelze brát moc vážně. Bundy je fascinující figura přesně ve chvíli, kdy se podaří proniknout za masku amerického snu. Dokument ji dokázal obratně sejmout, film se jí trochu tupě opájí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zac Efron jako legendární masový vrah Ted Bundy, v překvapivě slušném snímku, které nám toho o známém psychopatovi příliš neprozradí a určitě ani nevyděsí. Film se více zaměřuje na jeho vztah s přítelkyní a postupné zjišťování jeho hrůzných činů. Zpracování nijak nevyčnívá a chybí mu napětí, které by si daný příběh zasloužil, ale Efron je natolik výborný, že je film radost sledovat, ačkoliv se na něj rychle zapomene. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • V cca 52. minutě, když Tedovi (Zac Efron) ve floridské věznici dělají, tak trochu násilím, fotografie chrupu, hraje začátek písně „The Four Horsemen“ od kapely Metallica z jejich debutové desky „Kill 'Em all“ (1983). Frontman, kytarista a spoluzakladatel kapely James Hetfield se mihne v úvodu filmu v cameo roli policisty. (Haymar)
  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance. (rakovnik)

Reklama

Reklama