Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě lákal tématem, kterým je Ted Bundy ale zároveň mě odrazoval obsazením hlavní role jelikož Zaca Efrona bytostně nesnáším. Kupodivu se ale role Teda Bundyho ujal celkem obstojně. Dokázal mi že hrát umí. Navíc i reálná podoba se skutečným Tedem Bundym je asi nejvěrohdnější ze všech filmů co jsem zatím o Bundym viděl. I tak ale nikdy nebude Zac Efron hercem jehož filmy bych záměrně vyhledával. Větším přešlapem v obsazení pro mě byla účast Jima Parsonse, kterýho prostě po Teorii velkýho třesku nemůžu brát vážně. Pořád jsem čekal kdy přijde jeho BAZINGA. Stejně tak tomu bylo u hororu Přeludy(Visions) z roku 2015 ve kterým se mihnul asi jen 3 minuty. Ani na Haley Joel Osmenta už se nedívá tak dobře jako v Šestým smyslu, Pošli to dál nebo v A. I. Umělá inteligence. Film prezentuje Teda Bundyho jinak než ostatní snímky co o něm byly natočeny. A to z pohledu jeho přítelkyně. A za mě je to určitě nejlepší film co jsem o něm viděl. Což nemění nic na mým názoru že by to šlo ještě daleko líp. Osobně bych si přál film kterej by se víc ponořil do mysli samotnýho Bundyho, nebál se ukázat trošku toho explicitního násilí ale zároveň tak aby to nebylo samoúčelný. Za mě to jsou hodně silný 3 hvězdy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží z Bundyho udělat dobráka, který byl milý, okouzlující a tak dále. Každá mince má ale dvě strany a tudíž zaměření i na tu druhou, by nebylo od věci. Nějaká ta brutální scéna, ukázka nějakého psychopatického výlevu by hned film posunula o úroveň výš. Ano seznámení s Bundym zafunguje, ale do plného počtu chybí celkem dost .. 7/10 = 71% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, a zrovna ve včerejším komentáři/ recenzi jsem brblal nad přístupem stříbrnoplátnistů k těžkým zločincům. A je to tu zas. Film pojednává o Tedu Bundym, ale jeho zločiny jsou v něm vlastně podružné. Tvůrci se spíš zaměřili na to, jak dokonalým dojmem ten hnusný hajzl působil (zejména na ženy), a i když v tomto bodě nelhali, zvedal se mi z jejich přístupu kufr. Takhle nějak by asi mohl vypadat film o Dr. Josefovi Mengelem. Filmaři by se mohli zaměřit na jeho příkladný rodinný život, na to jak byl pro ženy atraktivní a jak moc mu to slušelo v jeho uniformě SS, a jen tak na okraj by mohli zmínit, že si v zaměstnání občas drasticky zaexperimentoval na lidech a rozhodoval o životě a smrti (té hlavně) tisíců nevyhovujících. No, nebylo by to pěkné? Nebylo. Tento snímek mě zklamal hlavně svým zaměřením na charismatického zmrda (a za to slovo se neomluvím), který mučil a vraždil ženy jen tak pro zábavu, aniž by se děj důsledněji věnoval jeho obětem. Být pozůstalým po jedné z nich, asi bych se na tuto záležitost nedokázal dívat do konce. / Poučení: Vrazi zabíjejí lidi, nejsou to rockové hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile je nakoniec pre mňa celkom uspokojivým filmom. Okey, rozhodne som dúfal, že tam bude viac thrilleru, že uvidíme nejaké vraždy a niečo sa reálne aj dozvieme. To však nie je film, ktorý tu máme. Tento sa viac sústredí na dramatické prvky. Viac je to o tom, že Lily Collins prežíva udalosti, ktoré sa jej začnú postupne veľmi ťažko dotýkať. Zac Efron je v tomto filme podľa mňa dostatočne charizmatický na to, aby túto rolu dal, no miestami som mal pocit, že mohol toho ponúknuť viac. Najmä čo sa týka hnevu. Ale aj tak som mu to uveril. LIly Collins je podľa mňa tiež veľmi dobrá. A vidieť ako ju tá situácia vo svojich dlaniach drví je veľmi silné. Potom tu máme súdne procesy. A pravda je taká, že všetky sú väčšinou rovnaké. Tu to však robí veľmi zaujímavým John Malkovich, ktorý je vynikajúci. Všetky scénky s ním sú skvelé a jeho postava ma vedela aj poriadne pobaviť. Jim Parsons je okey. Celkovo mám pocit, že film funguje. Áno chcel som vidieť nejaké vraždy a mať tam viac temnejšiu atmosféru a reálne silnejší zážitok. Tento film je viac pre fanúšikov dramatických filmov. Ak to ale hodnotím ako to, čo sme tu mali, a nie čo som chcel, tak si myslím, že ide o dobrý film. Hodnotenie: B- ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl zájem režiséra natočit film tak, aby v divákovi vzbudil podobné pocity, jako v tehdější době působila kauza u veřejnosti. Chycený Bundy tehdy dokázal celou svou rodinu, přátelé i veřejnost do poslední chvíle manipulovat v dojem, že je nevinný a celé to na něj bylo ušito, aby policie konečně měla nějakého pachatele na množství nevyřešených vražd a pohřešování. A to se povedlo na výbornou. Protože i já jsem do poslední chvíle pochybovala, zda se opravdu všemi obžalobami provinil, protože jako vrah a nekrofil absolutně nepůsobí. Až jsem si po shlédnutí filmu musela přečíst několik článků a podívat se na dokument, kde je tolik prokazatelných důkazů mluvících v jeho neprospěch, že mi nezbývá než obdivovat, jak celou svou vinnu dlouhodobě dokázal otáčet před veřejností v lež, že měl svého času fanoušky, kteří skoro podepisovali petice za jeho propuštění na svobodu v dojmu, že je jen nevinnou obětí justičního omylu. Velkou nevýhodou možná je, že film nezobrazuje vraždy, nevzpomíná milníky v jeho mládí, které ho možná k jeho činům dohnaly a nezmiňuje množství důkazů, které proti němu byly za roky jeho odsuzování sesbírány. Jak ale říkám, tyhle rekonstrukce obsahuje nejeden článek, film i dokument. Ale tohle je film o tom, jak jeden charismatický hezoun s vyšším iq dokáže do poslední chvíle zametat stopy a dělat z veřejnosti natolik pochybující publikum, že mu i soudce při odsouzení na smrt vzdal za jeho chytrost hold. Film, který donutí k zamyšlení a jen tak se z hlavy nevytratí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama