Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian si zachovává atraktivitu a zároveň stíhá prohlubovat jednotlivé postavy. Favreau pomalým odhalováním zvedá laťku až v závěru fandům vypadne huba z pantů. Triky jsou srovnatelné s klasickými filmy v tom dobrém i špatném. Některé z epizod jsou čistým fanservisem ať už jde o Bobu nebo o Ashoku. Hlavním tahounem série ale zůstal mlčenlivý Grogu a mám trochu obavu jak si Mando povede až už v seriálu nebude. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ideální verze seriálových Star Wars. Takhle jsem si u SW nemlaskal od druhého K.O.T.O.R.. Jak byla první série western s trochou Star Wars, tak teď už to jsou Star Wras jaké by měli být. Snad to vydrží i do další série a dalších kupy navazujících seriálů (moc tomu nevěřím). Teď ale nezbývá než si užívat návrat toho, co jsme měli kdysi tak rádi. 90% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že druhá série je v porovnání s první úplně někde jinde. Pocitově jednička obnášela jen toulání se po galaxii, chytání zločinců, či řešení vesnických problémů. Dvojka provedla neskutečný posun a téměř každý díl této série Mandaloriana přinášel mnoho skvělých inovací, postav, narážek či zvratů. Děj se čím dál víc napojuje nejen na hlavní filmy. Beze srandy autoři dokázali spravit pachuť z nové trilogie a co víc, zvládli značku Star Wars dostat zase mezi elitu. Teď jen věřit, že ještě nedosáhli vrcholu a že se celkově Disney ponaučilo ze svých chyb. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Epizodu 9 jsem rok od premiéry neměl chuť vidět znovu (a je to tak jedinej Star Wars film, co jsem víckrát nedal), finále aktuální série Mandaloriana si chci den na to okamžitě pustit zas. Druhá řada byla zkrátka jedna velká radost a zažíval jsem u ní nadšení a emoce, který jsem čekal, ale nedostal od sequelový trilogie (s čestnou výjimkou Posledního z Jediů, což je navzdory nedostatkům jedinej opravdu kvalitní a zajímavej film z Disneyho trojice). Každá kapitola obsahuje absolutně badass momenty, u kterých jsem hlasitě hýkal, jásal nebo tleskal, což se mi obvykle opravdu nestává. Prostě jsem se zase cejtil jako malý dítě, teda až na to, že malý dítě asi opakovaně nevykřikuje typyčo. Zároveň ale netrpěl dospělej mozek, naopak se pásl na všemožných detailech a oceňoval rozvíjení fikčního světa, jeho pravidel, historie a živočichopisu (ať žije žabí dáma a její pulci nebo rozvíjení kultury tuskenů)... Jasně, pořád to není úplně hyperoriginální a hutně se odkazuje na předchozí tvorbu. Nicméně s mnohem větším citem, vkusem a umem, než co předváděl JJ v sedmičce a devítce. Je dost znát, že Mandaloriana dělali lidi, který Star Wars milujou, mají je poctivě nastudovaný a chápou je na hlubší úrovni. Velice zdařilé. Po jarnim prakticky dokonalym finále Klonových válek (který ale mají kořeny ještě v době před prodejem Disneymu), tak můžu definitivně prohlásit Star Wars za aspoň prozatím zachráněný. Jestli bude i jen část z těch nově ohlášených seriálů na rámcově podobný úrovni jako Mando, čekají nás zlatý časy. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Hlavní dramatická část příběhu je udělána na základě starého grafického konceptu dvorního grafika Star Wars Ralpha McQuarrie. Jeskyně i tvor v ní byli udělány zcela věrně, akorát dle původního konceptu se s ní měl potkat Luke Skywalker na Dagobahu ve Star Wars: Epizodě IV (1980). (Sidarius)
  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou Jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány grafickým konceptem od Ralpha McQuarrie, který vytvořil již pro Star Wars Epizodu IV (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama