Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

swamp 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti seriálu prakticky nemá smysl se na Fire walk with me dívat a vůbec ničím vás asi nezaujme. Ovšem se znalostí se dozvídáte něco málo o smrti první oběti - Teresy Banks, vyšetřovateli této vraždy - speciálním agentovi Chesteru Desmondovi .. až se pomalu dostanete k poslednímu týdnu života Laury Palmer (nebojte, objeví se i agent Cooper:). Pokud vám nevadí spoilery, tak myslím, že ideálním momentem, kdy se na film podívat, je po konci první série. Dozvíte se ovšem, kdo je vrahem. Pokud vám toto rozuzlení vadí, tak si Fire walk with me pusťte po konci 8. dílu druhé série. hawk - FIRE WAAAAALK WITH MEEEEEEE ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, co mám k tomu říct...Ze začátku sem se vážně snažil to pochopit, ale jak dění na plátně postupovalo kupředu, tak už sem jen sledoval hezky se pohybující ponuré obrázky a pomalu vypínal mozek. Možná je to mojí neznalostí původního seriálu, nebo tím že Lynche jednoduše nechápu. Možná to byl všechno jen mistrův záměr. Rozhodně ve mě vyvolal hodně pocitů a otázek, takže mi nakonec nezbívá než kladně hodnotit. Časem možná hvězdu přidám, nebo uberu...Kdo ví? ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Musím říct že jsem byl dlouho dobu ztracen jako ztraceni ve Ztracených ;-). Vše vynahrazuje kvalitní řemeslná práce, mrazivá hudba a strhující příběh, který vás nutí přemýšlet a nedovolí vám odtrhnout oči od dění na obrazovce. I když si myslím, že mi tak nějak hlavní pointa a smysl docvakl, stále jistě vím že mi toho hodně uteklo. Do budoucnosti si možná pustím i seriál a poté podruhé film, zatím zůstanu na 4*. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

na lyncha a jeho tvorbu je veľa rôznych názorov, ja osobne si myslím, že je šialenec, ale nemôžem si pomôcť - to, o čom rozpráva a čo nám ukazuje, je úchvatné - plné symbolov, obrazov, vízií, humoru, lásky, strachu, hudby, kultov, hádaniek, skatchov, života, smrti, sexu, násilia, mieru a všetkého . . . Twin Peaks je spolu so seriálom (ktorého znalosť je pri pozeraní filmu nie nevyhnutná, ale ak viete o čo ide, tie obrázky vám dajú viac) majsterštuk par excelanc. . . a inak, musím vyzdvihnúť casting a predovšetkým - Kiefer Sutherland: perfektný ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

_______________Sere mě, jak něktěří tady říkají, že je tento film jen určen pro znalce seriálu. Běžte do pr...le !! Kvůli Vám mě tyhle kecy odradily a shlédnutí "uměleckého" snímku jsem oddaloval ! Nakonec jsem ale sebral odvahu a přesto jsem se rozhodl snímek shlédnout. A udělal jsem zatraceně dobře !! Takže vy, co jste neviděli seriál jako já, neposlouchejte tyhle kecy těch hňupů a v klidu se na film koukněte ! Prostě další skvělý film Pana Lynche ! Nebudete litovat !! ________________________ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)
  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama