Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Zajímavosti (30)

David Ondříček

  • Po mládí s videokazemi, dovezenými ze západu, a vzděláním na FAMU, přišel čas, kdy si začal hledat vlastní filmařskou cestu. Vzpomínal na to: "Na FAMU byli na můj vkus lidi až příliš intelektuální a zahledění do sebe - občas mi připadalo, že chtěli být naschvál nesrozumitelní, aby se tím udělali zajímaví. Zjistil jsem, že ze všeho nejraději mám filmy, které jsou zdánlivě pro každého, ale přitom je zdobí lehce elitářský jazyk či humor. K takovým filmům řadím například Zběsilost v srdci, kterou jsme svého času považoval za nejlepší film všech dob. Hodně mě chytla i Pravdivá romance, první realizovaný Tarantinův scénář, který natočil Tony Scott. Ta ni například pomohla natočit Šeptej bez kompromisů. Oblíbil jsem si i oba Andersony, jak Lindsaye, tak Paula Thomase... zajímavé je, že z Hříšného Boogie jsem byl původně skoro zhnusenej, zatímco dneska například z pasáže, ve které chtějí točit pornofilmy s kriminální zápletkou, lezu smíchy po zemi." (NIRO)

Perverzní průvodce filmem (2006)

Lost Highway (1997)

  • Scénář psal Lynch (stejně jako ke Zběsilosti v srdci) společně s Barrym Giffordem. Od něj také přišel na název Lost Highway. Údajně tak, že v jedné jeho knize našel na jedné straně jak slovo "lost", tak "highway", a on je akorát dal dohromady. (Othello)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama