Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po tretej časti začínam chápať čo mali všetci pred časom furt s tými upírskymi denníkmi. Tým som akosi nikdy neprišla na chuť a jedným z podstatných dôvodov bolo obsadenie. Tu s obsadením nemám najmenší problém, skôr naopak...žeriem HO! Len škoda, že cca po 5 časti to akosi začalo stagnovať a stratilo to na príťažlivosti a švihu. Hlavne nemám rada spracovania, kde si nikto nedáva námahu s objasňovaním detailov. Akoby autori vychádzali z predpokladu, že každý kto to pozerá knihy čítal a teda ja zasa taký fanatik do toho žánru nie som...takže v tomto smere mierne rozčarovanie. Ale dám si aj druhú sériu, o tom niet pochýb. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Tempo je místy až nepříjemně pomalé, velké akční střety mezi postavami jsou velmi výjimečné, je to spíše melancholická pohádka o zakázané lásce a boji proti zkostnatělým pravidlům. Ale přesto to má své (záměrný dvojsmysl) kouzlo a to díky příjemné atmosféře a působivému obsazení. Ocenil bych, aby bylo finále trošku dynamičtější, ale nakonec jsem si i tak všechny tři řady užil. ()

Reklama

Lolos 

všechny recenze uživatele

Tuctovka svého žánru s trochu lepší výpravou, nicméně scénářem to tvůrci často sešlapávají a dělají to tak zbytečně debilní. Sem tam se ale seriálu daří vymanit z onoho petstotisíckrát recyklovaného tématu upírů, démonů a čarodějnic originální myšlenkou či zápletkou. Tak třeba koho by napadlo, že nás v druhé sérii zavedou na dvůr Rudolfa II.? Příjemné překvapení, které seriál vyhouplo lehce nad tříhvězdičkový průměr. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mohl být temnější, kdyby tak očividně necílil na standardní chutě ženského publika. Diana je hodně standardní hrdinka seriálů pro ženy, která - ačkoliv akademička - je poháněná hlavně emocemi. Upírský (francouzský :D) aristokrat Matthew je do velké míry splněný romantický sen a jeho problematické stránky se neřeší, včetně toho, že (stejně jako všichni další upíři v seriáluú na někoho starého patnáct set let nemá aboslutně žádný problém s tím žít v současnosti. Několik amorálních věcí, které udělá, je briskně zameteno pod koberec. V rámci žánru se ovšem pořád jedná o zajímavý kousek. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížku mi už před roky doporučovala kamarádka, bohužel jsem se k ní nikdy nedostala. Zaujaly mě nicméně trailery na seriál a fakt, že je v něm Matthew Goode ho učinil ještě o něco atraktivnějším. Příběh voní tajemnem, v každé druhé scéně plápolají plamínky svíček nebo dominují dlážděné ulice Oxfordu. Po estetické stránce jsem zatím nadmíru spokojená, uvidíme jak budeme pokračovat. Romantické/husinu nahánějící scény jsou bezchybné, chci víc. ()

Galerie (632)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Jižním Walesu, v Itálii (Benátky) a Anglii (Oxfordská univerzita v Londýně). (BMW12)
  • Teresa Palmer se na natáčení 2. série vrátila chvilku po porodu třetího dítěte. Na svém instagramu poděkovala celému týmu, že vytvořil baby friendly atmosféru, a že dítě mohla mít často u sebe. Matthew Goode ve společném rozhovoru s Teresou vtipkoval, že nevěděl, kam se dívat, když Teresa začala znenadání kojit. (Jolinar)
  • James Purefoy a Matthew Goode, hrající otce a syna, jsou ve skutečnosti dobří kamarádi a dlouholetí kolegové. Byli spolu na baru v Portugalsku při natáčení The Wine show (od r. 2016), když se Matthew dozvěděl, že je James mezi třemi kandidáty na roli jeho otce. Poté ho Matthew doporučil. James přečetl všechny knížky a zhlédl první sérii seriálu než roli přijal. Poté se vyjádřil, že největší výzva při natáčení bylo natočit scénu tak, aniž by ho Matthew rozesmál. (Jolinar)

Reklama

Reklama