Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tina Turner byla za svou roli oceněna na Image Awards. Kovový oblek Tetičky vážil 55 kilogramů. Scénář : Terry Hayes a George Miller. Kamera : Dean Semler. Hudba : Maurice Jarre. Hrají : Mel Gibson ( Šílený Max ), Bruce Spence ( Jedediah ), Adam Cockburn (Jedediah mladší ), Tina Turner ( Tetička ), Frank Thring ( Sběratel ), Angelo Rossitto ( Master ) a Paul Larsson jako Blaster. Úspěšné dovršení celé trilogie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Dětský" Mad Max. Co se stalo s tím nelítostným lovcem silnic? Že by nějaké vyměknutí na stará kolena? Určitě ne, to jen prostě hollywoodská sebranka nám z toho udělala druhého Kapitána Hooka nebo něco tomu velmi velmi podobného. Ve filmu se jako pohon používají sračky a já myslím že je to docela příznačné. Protože tohle je prostě slabý odvar dávných časů 60%....... Upřímně se nemůžu dočkat nového Mad Maxe a prosil bych brutální eRko. Tome Hardy máš slovo! ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu nebyl vůbec špatný.Říkal jsem si,slušný béčko,možná i lepší než dvojka,a ta Tina je skara cool! Jenže po Maxově vyhoštění a setkání s tou podivnou skupinkou dětí se film zvrhl v jeden velký úlet,který se snad snažil i filozofovat,ale já to nějak nepobral.Mel je klasicky super,zjevení Bruce Spencea na konci potěšilo,ale ta druhá půlka mě vyloženě nasrala,takže rozhodně nijak schovívavý nebudu.Tak,celou trilogii Šílený Max mám za sebou a musím konstatovat,že měla bohužel sestupnou úroveň.Od skvělé jedničky,přes podle mého přeceněnou dvojku až po divnou a rozplizlou trojku.Ale v jistém smyslu byl každý z dílů zajímavý zážitek.45 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pribehove je tenhle dil nejzajimavejsi, i kdyz misty uz to je zbytecne prekombinovany a uchylny, taky je tu asi nejlepsi hudba ze vsech dilu a nejzajimavejsi kulisy. Problem je, ze tu neni skoro zadna honicka a Max ani nejezdi ve svym autaku. Co se tyce Tiny, ta mi nijak zvlast nevadila. Porad docela slusna zabava, ale slabsi nez druhej dil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Filmařsky suverénně nejlepší, o tom se snad ani nebudeme bavit. Třetí Max už není béčkové carsploitation, ale áčkové mainstreamové postapo (výrazně lepší, než třeba Vodní svět a technicky v podstatě nadčasové), které jen v poslední třetině posílá do horoucích pekel scénář (baví ovšem humor). Gibson je skvělý, Tina Turner jakbysmet... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • Scénář požadoval, aby tetička Entity (Tina Turner) řídila auto. Všechna vozidla byla ale postavena s manuální převodovkou a Tina Turner taková auta neuměla řídit. Bylo tedy nutné pro ni zkonstruovat vůz vybavený automatickou převodovkou, který vypadal jako vůz s manuální převodovkou. (ČSFD)
  • V záverečných titulkoch je uvedené, že postava Tiny Turner sa volá Tetuška Entity, no vo filme ju tak nikto neosloví. Každý ju volá iba Tetuška. (m.a.t.o.)
  • Kovový oblek tetičky Entity (Tina Turner) vážil 55 kilogramů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama