Reklama

Reklama

VOD (1)

Armáda postaví Muldera před soud a vyslechne si svědectví o mimozemském spiknutí. Mulder uteče ze své vojenské cely a vydává se na cestu, aby našel muže, který může pomoci. (Disney+)

Recenze (33)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenta Muldera zadržia po vniknutí do vojenského objektu v Bluemonth, Virgínia a obvinia z vraždy muža, ktorým je supervojak, ktorý sa pravidelne stavia do cesty agentom pracujúcim na Aktoch X. Je zriadený tribunál pod vedením Alvina Kersha, ktorý má o osude agenta Muldera rozhodnúť. Postupne sú predvolávaný Mulderovi priatelia a kolegovia ako Dogget,Reyesová,Scullyová,Spender či Gibson Price. Vyzerá to však, že proces je iba divadlo a o osude agenta Muldera sa už dávno rozhodlo. Na niekoľko rokov bol seriál Akty X zavŕšený celkom dôstojnou epizódou, aj keď objavenie sa Kryceka,pána X či Osamelých strelcov záveru trochu uškodilo. Populárny dátum 22.12.2012 a Mayský kalendár si našli svoje miesto aj v tomto seriály a názov záverečných častí nasvedčoval tomu, že Foxove hľadanie konečne slávilo úspech. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epické finále Akt X mě rozhodně nenechalo chladným. Skvělé tempo, úžasně napsaný scénář a hlavně... Fox Mulder, který je konečně opět na scéně. Ten je odsouzen za vraždu a jde do vězení. První polovina se týká hlavně obhajoby - zavzpomínáme i na nejlepší mytologické okamžiky. Uvidíme Kryceka, Střelce, X i Kuřáka. Mohl tam být i Muž z Pentagonu ale celý díl je opravdu tak epický, že na nic jiného okolo nemyslíte... Tohle rozloučení je opravdu ve velkém stylu a pro mě je Pravda i nejlepším dílem celého seriálu. Nikdy jsem žádný konec seriálu neprožíval tolik, jako Akt X. Jedním slovem úžasné. Nejlepší závěr všech dob. O tomto lze mluvit jen a jen v superlativech. 100%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od kolegy Muldera bych nevydržel devět let hledat pravdu, ale kdybych o ni zakopl o pár sérií dříve, tak bych ji hned lehkovážně vytroubil do světa. Ona by se v pohodě ztratila v záplavě konspiračních teorií dnešní doby, ale přiznám se, že si trošku oddechnu, pokud si nebudou mimozemské potvory dne 22. 12. 2012 prohazovat cestičku sněhem k mému domu. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že v rámci možností vcelku adekvátne dôstojné ukončenie deväť (!) rokov vysielaného seriálu pozostávajúceho z deviatich (do roku 2002) sérií a dvoch spin-offov (resp. rip-offov) s celovečernou minutážou. Miestami je to s odstupom rokov trošku smiešne (fakt sa všetci na súde so smrteľne vážnou tvárou bavia o existencii mimozemšťanov?), ale inak fajn. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekejte něco epického. Pokud jste shlédli celý seriál, vězte, že v téhle epizodě už nic nového nebude, tedy kromě toho data. Dvojdíl se věnuje rekapitulaci mytologie a můžete v něm zahlédnout i některé zlomové okamžiky. Také se objeví mnoho známých tváří, které jste mohli za těch 9 sezón zahlédnout. No a konečně v této epizodě vypluje na povrch, to, co už stejně všichni víme, vztah Muldera a Scullyové. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles, Fresno, Borrego Springs a Long Beach. (Terva)

Reklama

Reklama