Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nebudu si nalhávat, že projekt zaměřený na prezentaci krátkých různorodých animovaných filmů, které třeba i spojuje nějaké společné téma, je něčím novým. Podobné projekty už fungují třeba v Asii i v Evropě. Ale tady se zapojil takový gigant, jakým je Netflix a tak je tam vidět jisté bohatství (ať už bráno jako "hodně finančních prostředků" nebo třeba jako "hodně rozmanitých nápadů"), které jsem u podobných projektů viděl málokdy. Navíc je to asi poprvé, co jsem rád, že mám možnost hodnotit jednotlivé díly, protože každý filmeček je svým způsobem originál a unikát, který do celkového obrazce sice zapadá společným námětem, ale pokaždé je také naprosto něčím jiným oproti těm ostatním. Paleta je široká a tak si každý najde své oblíbence, svůj styl, něco co ho ohromí a vsadím se, že jen málo z vás nenajde alespoň 3 díly, které mu naprosto učarují. Já ty své našel a jsem rád, že jsem si je mohl náležitě označit. Ale jsou zde i další kousky, které vás zaujmou, některé zase třeba jen pobaví, zkrátka snad každý (v mém případě asi jen kromě 2 dílů) z těchto filmečků má nějaký svůj smysl, nápad, nebo alespoň okouzlující vizuální provedení, kvůli kterému by vám nevadilo si ho pustit kdykoli znova. U některých i budete přemýšlet, co by mohlo být dál, nebo si říkat, že tady je materiálu na celovečerní dvouhodinový film. Jindy zase budete jen sedět a říkat si, že vám tohle vlastně i něco připomíná... Zkrátka silně pochybuji, že se budete u tohohle projektu nudit a proto si rozhodně i ode mě (a to i přes to, že dle aritmetického průměru hodnocení jednotlivých episod to tak nesedí) zaslouží nadprůměrné hodnocení + uznání, že tohle má smysl a potvrzení, že i u druhé série se objevím. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty kráso, tak u týhle nespoutaný glorifikace kreativity jde horko těžko nemít z toho úžasu otevřenou chlebárnu.... Animovaná povídková antologie 'Love, Death & Robots' je totiž velice jedinečná a neuvěřitelně originální audiovizuální mozaika, která experimentálně kombinuje nesčetně mnoho neslučitelných žánrů a animačních stylů v jeden kompaktní umělecký celek, který se může pyšnit scenáristicky rozmanitými a famózně vypointovanými příběhy s mnohdy filozoficko-existenciálním přesahem. Určitá nekonzistentnost je sice na místě, ale tak či onak jde ve výsledném resumé o jeden z nejsofistikovanějších a umělecky nejrozmanitějších autorských počinů poslední dekády, který ve svém žánru nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Fakt nekecám, doposud nikdy jsem neviděl tak inovativní a progresivní projekt, který by se mi tak perfektně trefil do vkusu. Moje bližší poznatky a názory naleznete u jednotlivých epizod. Smekám..... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Krev, sex, násilí… ale i ukecaná nuda. Příběhy s různým stylem animace, spoustou nápadů a sázkou na pointu. Prostě povídky. Takový, jaký mají bejt – krátký a úderný! (Občas i vtipný!)   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukat hodinu a půl na film mně připadá zbytečný. 2.) Těším se, až Jogurt vyřeší můj problém.         /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u všech povídkových filmů, i zde se vyskytují silnější a slabší kousky. Filmy jsem brala jako celek, aneb sebelepší animace nezachrání film bez nápadu a naopak dobrý příběh snese i horší animaci. Nejvíc se mi líbila Zima Blue a blbinky Alternate histories, Three robots nebo When the yogurt took over. Zajímavé byli i Sonnie Edge, Beyond the aquila rift, Shape-shifters, Lucky 13, Ice Age a Secret War. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkejte si o Netflixu co chcete, ale jejich ochota k vrážení financí do neokoukaných projektů je prostě chvályhodná a Love, Death & Robots je jeden z jejich šťastných sázek na vítězného koně. Slyšeli o tom všichni, nenavazující antologie animovaných minipovídek dobyla povědomí seriálových fanoušků a stala se minimálně atrakcí, když už ne masivním hitem jako jiné hrané tituly z VOD multiverza. Stojí to za to? Rozhodně ano. Můj ctěný kolega bart_ to správně pojmenoval jako glorifikaci kreativity a já se pod tento přídomek s čistým svědomím mohu podepsat. Love, Death & Robots je jeden velký píseček, na němž tvůrci dostali dostačující, ale zas ne prostorem ani penězi překypující, prostor na vyhrání a zmíněné nedostatky jejich kreativní pohnutky mohou jen motivovat k ještě lepšímu výkonu. Vyšla z toho různorodá plejáda více či méně originálních námětů, odlišných vizuálních stylů, avšak zákonitě ne všechny povídečky sestávaly v normalizované jakosti kvality. Některé příběhy excelovaly v obou hlavních atributech, jako třeba Zima Blue, The Witness, nebo nedoceněné Fish Night, jiné jen v jednom z nich, například Suits, Good Haunting a Shape Shifters, a nebo sotva prošly, jmenovitě Blind Spot a The Dump. To jsou mé osobní preference, pro seriál to je hlavně výhoda, tímto způsobem na 100% dokáže aspoň jedna epizodka oslovit opravdu každého, jelikož tam je vše, na co lze jen pomyslet, třeba sex (teda… láska, hehe), smrt, robůtci, mamuti, vlkodlaci, Sovětský svaz, jogurty, Hitler, vesmír, Mary Elizabeth Winstead (<3), burani… prostě všechno! I přes menší výhrady s konzistencí kvality tomuto projektu držím všechny čtyři palce, má to neskutečný potenciál a pro menší animátory to může znamenat zásadní zlom v jejich kariéře, jenž jim může otevřít vrátka do větších a slavnějších produkcí a už jen kvůli tomu je existence Love, Death & Robots důležitá a neocenitelná. Od Bakalářů tu lepší povídková série nebyla, 8/10 a šup sem s další sezónou! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • V 9. minutě chybí v jednom záběru postavám obličeje. (Duoscop)

Reklama

Reklama