Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá a hodně netradiční věc, která tady nejspíš nemá obdoby. Délka akorát tak k obědu, každý příběh jiný - někdy lepší, někdy horší, někdy zase absolutní pecka (Sonnies Edge, Secret War, Shape Shifters...). Vizuálně je to fantastické, artový styl, někdy steampunk, někdy animace a někdy zase kreslení. Jednotlivé díly by se daly určitě separovat na lepší a horší, ale jako celek je to kvalitní nadprůměr, který potěší široké spektrum diváků (filozofování, akce, hlášky, napětí, fantasy, scifi...) a svým zpracováním se zaryje do paměti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativně dost nevyvážené. Je zde kombinace akce, hororu, komedie, sci-fi i art. Výrazně se mění i vizuální stránka od perfektní k nerozeznání od hraného filmu k animované i abstraktní. Minimálně dva díly bych si dal i jako celovečeráky nebo jako počítačové hry, zbytek poté skáče mezi průměrem a občasnou podivností. Potěší, že jsou jednotlivé části do 15 minut, takže i ty slabé utečou. ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10 – Tak tohle mě vůbec neoslovilo. Pár zajímavějších epizod by se našlo, ale jinak za mě jednoznačně nejnudnější a nejtupější sérka z celého Love, Death & Robots. Platí, že to byl pěkný nápad, dát takhle prostor i méně známým tvůrcům ukázat, co v nich je, ale bohužel se ukázalo, že mnohdy nic extra. Vyskytlo se sice pár epizod s originální a zajímavou animací, ale dejme tomu 80 % z nich vypadá přesně jako stovky animáků, které běžně vycházejí. Z toho, že tohle ale dělal někdo nový si na zadek nesednu. Samozřejmě může to být i tím, že už jsem animace, které vypadají jako hraný film, děsně přehlcený a odmítám to nějak významně oceňovat. Soustředil jsem se tedy na děj / prožitek a většinou to za moc nestálo. Je tu nepřeberné množství epizod, které jsou doslova o ničem, jen nezajímavé neprokreslené charaktery se 20 minut mlátí a klátí hlava nehlava. Mohl jmenovat: Mrtvý úhel, Šťastná 13, Obleky, Svědectví a tak dále. Pak jsou tady taky díly, které nejsou zcela bez nápadu, ale je to taková blbost, ještě rádoby vtipná, že to na mě dojem taky zrovna nedělá. Např.: Alternativní historie, Doba ledová, Když moc převzal jogurt a vlastně i ten Dobrý lov. Pak se mi tam pár epizod líbilo, ale zas to bylo jak prohnané přes kopírák. Řekněte mi, kde probůh vězí originalita v epizodě Za souhvězdím orla – něco takového už jsem viděl tolikrát. To samé platí i o dílu Na Sonnie si nepřijdete. Pěkný zápas dvou monster a tím asi tak hasne. Hrozně mě mrzelo, že tu většina epizod postrádá jakoukoli myšlenku, spokojí se jen s rádoby chytrou pointou. Tři roboti byli úsměvní, Požírač duší mě zaujal svou animací, to mi připadalo takové neokoukané (v porovnání se zbytkem) a Tajná válka ruských komoušů proti trapným bestiím měla pěknou atmosféru. Dobrý lov mě zpočátku hodně zaujal, ale pak se to podivným způsobem přetavilo ve uměle vypadající robo-scifi. Můj jasný favorit je artově pojatá Zimova modř, která je taková poklidná a na zamyšlení; člověk má pro jednou pocit, že cílem nebylo udělat válčící digibordel. Verdikt: "Pokud si místo toho pustíte ranní animáky na déčku, neuděláte chybu." ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové rozporuplné pocity z toho mám... a spíš v negativním slova smyslu. Je tu hromada víceméně průměrných až podprůměrných povídek, ale v té mdlé záplavě se naštěstí daly najít dva skvělé díly (Zimova modř (což je JEDINÁ povídka se skutečným přesahem, ne jen jednoduchou, stokrát řečenou myšlenkou), Noc ryb) a pak pár takových ucházejících a aspoň trochu zajímavých (Požírač duší, Za souhvězdím orla a když přivřu oči, tak i Tři roboti - a když obě oči zavřu, zatnu zuby a budu tvrdit, že to končí jinak než to končí a že to kvůli tomu není jen moderní agitka, tak i Dobrý lov). Zbytek nestojí moc za řeč, snad jen kromě dvou příšerných dílů (Měňavci a Mrtvý úhel). Pokračovat v tomhle seriálu asi ale nebudu. Sice ty jednotlivé segmenty mají dost příjemnou stopáž a tenhle seriálový koncept mám rád, ale většina dílů mě prostě neoslovila a to mě zrovna neláká na další sérii. Jednou ji možná dám, ale teďka asi ne. Podrobněji k jednotlivým segmentům v komentářích k nim. Slabé 3* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Krev, sex, násilí… ale i ukecaná nuda. Příběhy s různým stylem animace, spoustou nápadů a sázkou na pointu. Prostě povídky. Takový, jaký mají bejt – krátký a úderný! (Občas i vtipný!)   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukat hodinu a půl na film mně připadá zbytečný. 2.) Těším se, až Jogurt vyřeší můj problém.         /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Kostra vojáka držícího útočnou pušku, ze které čouhá květina, je odkaz na slavnou fotografii „Flower Power“ z roku 1967. (NiWi)
  • Příběh epizody je založen na krátké povídce „On The Use Of Shape-Shifters In Warfare“ od Marko Kloose. (NiWi)
  • Příběh epizody je adaptací krátkých povídek „Frontlines“ od Marko Kloose. (NiWi)

Reklama

Reklama