Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukazuje tento unikátny antologický projekt Tima Millera najlepšie ako sa dá. Seroš zatiaľ v podstate splnil moje očakávania, ale aj to dobré má svoje muchy. Epizódy sú často nesúrodé a kolísavá kvalita jednotlivých dielov je až hmatateľná. Niektoré epizódy, kvôli svojej dĺžke nedosiahli plného potenciálu a takto by som mohol nadávať ešte pol hodiny, ale robiť to nebudem, pretože na svoju extrémnu krátku stopaž sa seriál predvádza najlepšie ako dokáže. Sú to skôr také koštovky ako nejaké ozajstné epizódy, ale to snáď doladí druhá sezóna, na ktorú sa veľmi teším. Seriál si pre seba zobral možno až priveľké sústo, ktoré ale dokázal správne využiť. Výborné pre fanúšikov cyberpunku, moderného filmového experimentovania, drsnejšej i dospelej tematiky a hlavne pre ľudí s uponáhľaným tempom. Čo viac čakať od nesúrodých CGI kraťasov?...Známka: B+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativně dost nevyvážené. Je zde kombinace akce, hororu, komedie, sci-fi i art. Výrazně se mění i vizuální stránka od perfektní k nerozeznání od hraného filmu k animované i abstraktní. Minimálně dva díly bych si dal i jako celovečeráky nebo jako počítačové hry, zbytek poté skáče mezi průměrem a občasnou podivností. Potěší, že jsou jednotlivé části do 15 minut, takže i ty slabé utečou. ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna poviedka je tu excelentná (Beyond the Aquila Rift), niekoľko poviedok je výborných (The Witness, Good Hunting, Shape-Shifters, Helping Hand), zopár ich je veľmi dobrých a zvyšok je priemer. Vo výsledku ide o podarenú antológiu, ktorá kombinuje rôznorodé animačné štýly a námety, celkové hodnotenie ťahá dole väčšie množstvo dielov avšak súčasne je to vykompenzované kratšou stopážou, takže za mňa 3+ ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (7,5/10). Seriálovou alegorii Love, Death & Robots jsem měl ve svém hledáčku už nějaký ten pátek a když jsem potřeboval nějaký seriál, na který se budu koukat před spaním a disponuje snesitelnou stopáží svých dílů, tak padla volba na tento nekonvenční počin. Hned svým prvním dílem mě dokázal dokonale uhranout a první díl považuji za jednu z nejlepších epizod celého sci-fi kolosu. Seriál disponuje opravdu jednohubkovou stopáží, kdy některé díly netrvají ani deset minut. To je v dnešní době, kdy se stopáž seriálu neustále prodlužuje bezesporu vítané. Love, Death & Robots excelují ve schopnosti uvedení diváka do děje během několika sekund. S ničím se nezdržují a hodí jej do této animované vřavy. Jsme svědky prezentace unikátních animovaných stylů, které jsou představeny během jednotlivých epizod, z čeho každý disponuje jinými vlastnostmi. Každá epizoda je uzavřeným mikro příběhem a v tomto případě jsem nesmírně rád, že na ČSFD jdou hodnotit jednotlivé epizody. Protože si nedokážu představit, že bych hodnotil první sérii jeho celek bez toho aniž bych ocenil excelentní díly. Témata jednotlivých epizod se různí, ale jedno mají společné - ovlivnění budoucnosti lidstva nějakými digitálními technologiemi nebo jinými hrozbami. Zkrátka jsou to výpravy do budoucnosti a diváci mohou jen tipovat, kdy se tyto mnohdy hrůzostrašné výjevy stanou skutečností. Poté budeme svědky nájezdů ghúlů či simulací, ze kterých se člověk nebude chtít probudit. I přestože kvalita u jednotlivých epizod kolísá, tak hodnotím tuto alegorii velice kladně a jsem zvědavý, s jakými nápady přijdou tvůrci v navazujících sériích. “Every Time I Step Into That Ring, I'm Fighting For My Life – That Fear Is My Edge.” Nejlepší epizoda: Sonnie's Edge(S01E01) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se dobelhal tohoto Netflixáckého klenotu, nad kterým jsem původně ohrnoval nos, abych jej teď bezmezně miloval. Ano, v rozmezí tolika epizod se najdou i ty opravdu slabší, proto mi průměr háže jen 4*, jako celek je tenhle projekt ale opravdu skvělým nápadem a jsem rád, že sklízí tak patřičný úspěch, aby mohly vznikat další řady. Nejlepší epky: Za souhvězdím orla, Zimova modř a Svědectví. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Příběh epizody je adaptací krátkých povídek „Frontlines“ od Marko Kloose. (NiWi)
  • Povídku původně napsal čínský spisovatel Ken Liu a byla vydána v jeho sbírce krátkých povídek „The Paper Menageri“. (NiWi)

Reklama

Reklama