Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní
USA, 1990, 7 h (Minutáž: 46–94 min)

Epizody(8)

Recenze (36)

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, opäť som našiel seriál ktorý mi učaroval hneď od prvej epizódy. David Lynch stvoril niečo čo sa nedá napodobniť a balansuje medzi žánrami tak že si vlastne vytvoril svoj vlastný. 1. séria stále nevyložila všetky karty na stôl a myslím že to je len dobre. Nepredvídateľny príbeh plný bizarných postáv a pritom stále obyčajných a uveriteľných. Mysteriózná atmosféra, krimi pozadie a dokonalá hudba. Toto je kult jak vyšitý a teším sa na druhú sériu. 10/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divák i agent Cooper (neodolatelně entuziastický sympaťák do morku kostí, oni všichni policisté zastávají bezvýhradně kladné role) pozvolna pronikají do zašmodrchaných vztahů svérázných charakterů, plných na povrch vyplouvajících tajemství. Tuto vědomou telenovelu (podvratně souznící se široce sledovanou 'Invitation to Love') Lynchovo snové mystično jen jemně okořeňuje, prim jednoznačně hraje (detektivní) odhalování okolností Lauřiny vraždy i další kriminální činnosti, bující ve zdánlivě idylickém městečku. Aura plíživého (starodávného?) zla tak ponejvíce vyzařuje z lyricky krásné, ale zároveň znepokojující Badalamentiho hudby (tu jsem prostě nemohl nezmínit :-)). Poslední a nejspíš nejlepší díl pak končí opravdu monstrózním cliffhangerem! ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výborné pilotu jsem čekal o trošičku více. Některé postavy jsou příliš ploché, ale musím ocenit, že se Lynch snaží všem dávat hodně prostoru, stinným stránkám a samotný případ se daří zamotávat tak, že člověk vůbec netuší, jak vše dopadne. Na můj vkus zdlouhavější a nečekaně konec série nic neuzavírá. Proč se vše překlopí plynule bez nějakého zakončení do druhé série mi zůstává záhadou. Na tu dobu určitě první mysteriozní zápletka, která výborně pracuje se vztahy, byť některé dialogy bývají otravné a ne všechny postavy zaujmou. Věřím, že druhá série nabere větší drive.......7/10 ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks je bezpochyby jednou z atmosféricky nejhutnějších záležitostí, které jsem kdy viděl. Každý díl si pouštíte s nadšením a sami jako detektivové chcete odkrýt záhadné stopy ohledně vraždy Laury Palmer. První série se mi zdá jako krásná jednohubka. Chvíli se to tlačí přes žánr soap opery, sebevědomé komedie až po masivní drama a mysterióznost celku. Charismatický Kyle MacLachlan je pak prvek, který z Městečka tvoří seriál o level ještě vyšší. Absurdita střídá vážnost a to je skvělé. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní seriálová klasika, která ani po 30 letech neztrácí svoje kouzlo. Lynch s Frostem dokázali stvořit skvělý mix tajemna, sympatických postav a atmosféry amerického maloměsta, který mě minimálně v první sérii baví. Jsou tam některá hlušší místa, hodně zvláštní chování postav i na Lynche, ale celkový dojem to nekazí. Pěkné 4 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (417)

Zajímavosti (10)

  • Maddy (Sheryl Lee) má vizi zabijáka Boba (Frank Silva), jenž se objeví na podlaze. Oproti evropské verzi se však v americké objevuje pouze krvavá skvrna. Původní záměr byla vize Boba, ovšem kvůli nedostatku času se nejdříve natočila verze s krvavou skvrnou. (shimik77)

Reklama

Reklama