Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 410)

Dever 

všechny recenze uživatele

Najvydarenejšie pokračovanie Smrtonosnej pasce. Nová technika, viac peňazí a rovnako výborný akčný Bruce nám ponúkli nadupanú, akčnú filmovú zábavu ktorej príde každý na chuť............ Soundtrack Marco Beltrami: 1. Out of Bullets [1:08] ,2. Shootout [3:41] ,3. Leaving the Apartment [2:08] ,4. Dead Hackers [1:31] ,5. Traffic Jam [4:13] ,6. It's a Fire Sale [2:57] ,7. The Break-In [2:28] ,8. Farrell to D.C. [4:36] ,9. Copter Chase [4:41] ,10. Blackout [2:03] ,11. Illegal Broadcast [3:48] ,12. Hurry Up! [1:23] ,13. The Power Plant [2:01] ,14. Landing [2:28] ,15. Cold Cuts [2:00] ,16. Yippee Ki Yay [4:43] ,17. Break a Neck [2:47] ,18. Farrell is In [4:22] ,19. The F-35 [4:13] ,20. Aftermath [3:12] ,21. Live Free or Die Hard [2:56], ()

Psema 

všechny recenze uživatele

John McClane se možná vrátil v novějším kabátku a s modrými filtry za zadkem, přes to však zůstal stále stejným borcem, který dokáže pálit kulky a hlášky zároveň. Wiseman režíruje jako o život a v rámci svých schopností jede až na pomyslnou dřeň. Sice mu to občas ujede a první půl hodinu jako by nevěděl kudy kam, ale jakmile se do svých papučí pořádně obuje, rozjede tenhle truck rychlostí namazaného Ferrari. Hláška střídá hlášku, akce střídá akci a mezi tím je příběh, který se místy vrací do minulosti, ale zůstává pevně ukotvený v současnosti. P.S. Osobní favorit na akční film roku, s otevřenými vrátky pro blížící se Transformers. ;) ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Bomback .. I'm gonna go kill this guy and get my daughter. Or go get my daughter and kill this guy. Or kill all of 'em! On to dokázal! Restart série Die Hard, založený na starých osvědčených kořenech s n(u)otnou dávkou IT inovace, se prostě povedl! Řeknu Vám, do prvního teaseru jsem byl zásadně proti pokračování, po trailerech však už zůstala jen poslední obava a to jak Len Wiseman zvládne neakční pasáže, protože režírovat akci a zvláště pracovat s kamerou prostě ukázal, že umí. Zvládl všechno! Mimoakční sekvence mají jiskru a neuvěřitelný spád, také díky scénáři, který má parádní dialogy a chytře se naváží do historie Die Hard a s nadhledem si z ní utahuje. Je to proklatě ostrá zábava, to především. K tomu ta akce - bombastická, dynamická, precizní i staromódní a je jí skutečně hodně, což také kvituji s povděkem. Ale abych smetanu nelil jen do misky režiséra (a scénáristy, byť s logickou mezírkou), musím zmínit i herce. Justin Long sekunduje zdatně a je životní součásti pro McClane ve víru vymožeností 21 století. Dále Kevin Smith rozhodně pobavil ve výtečné roli Jedi hackera, zato Timothy Olyphant mohl ještě trošku přitvrdit, třeba jako Maggie Q. Nakonec je tu božský Bruce, který stejně všechny a všechno zastínil a na jeho postavě to zkrátka stojí. Herecky jede naplno, je drsný, cynický a brilantně hláškuje. Prostě obvyklý Willis, sice v letech, ale opět ve vrcholné formě. Místy zamrzí nízký rating, ale to je asi jediná dílčí vada na jinak nejlepším akčním filmu současné sezóny. Fuck! 95% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chudák John McTiernan se bude muset smířit s tím, že jeho kultovní jednička a v jistém ohledu přelomová trojka zůstanou ve stínu parádních sudých dílů. Když jsem kdysi v rozhovoru s Willisem četl, že se scénáristé při psaní inspirovali seriálovou 24-kou, netušil jsem, že se dočkám téměř její celovečerní verze. McClane má problémy s dcerou, postupuje při vybíjení padouchů téměř přesně podle jejich hierarchie - a je tak úžasným akčním hrdinou, že jsem nestačil zírat. A po unaveném třetím díle jsem čekal všechno, jen ne tohle. Hledal jsem ve čtvrté pasti spoustu nadhledu a fanouškovského pomrkávání, ale dostal jsem k tomu ještě Johna jako nezničitelného dinosaura, který bez servítek namlátí ženské a ještě jí přitom od plic zanadává. A divák má touhu mu začít nahlas fandit. Hrozba je tentokrát dokonale hrozivá a v jistých momentech až mrazí. Své k tomu dodává i lahůdkový Olyphant, jehož sarkastické poznámky plné vzteku mi zvedaly adrenalin a když McClaneovi říká, že mu zničí život a zabije jeho blízké, podvědomě jsem se v sedadle přikrčil. Když navíc funguje i spojení starého pardála s mladým, umírněným rebelem, je všechno tak, jak má být. V těch dvou hodinách se sice občas objeví až příliš klidná chvilka, ale i tak těch 90% musím přetavit na pět hvězd. Tenhle matador se za návrat stydět nebude. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Yippie-ki-yay, motherfu..." Solidní akční snímek? Zcela určitě. Jenomže není to vzhledem ke kvalitě jakou nabízely předchozí části poněkud málo? Popravdě ani ne... Bez jednoho roku vzniklo k dvacetiletému výročí Smrtonosné pasti její čtvrté pokračování. A ač John McClane kvůli sníženému ratingu poněkud vyměkl, díky věku nosí místo tílka mikinu a v akčních pasážích mu musí zdatně vypomáhat střihař, tak i nadále s úspěchem hláškuje, střílí, řádně krvácí, dostává do těla a nakonec všechny převálcuje. Je s podivem, že Len Wiseman, který do teď nedokázal natočit byť jen průměrný snímek se natolik pochlapil. Pravda sem tam to drhne, scénář je tupý (obvzláště po technické stránce), konec až moc nadsazený a všudypřítomné filtry zbytečné... Jenže někde pod tím je naprosto jasně cítit duch starých dobrých Pastí. Vše zde odsýpá jak má, akce střídá akci, hluchých momentů moc není, pomocníček Johna vůbec nevadí (ba právě naopak), akční pasáže jsou většinou nápadité, a protivníci jsou výborní. Hlavně charismatická a dobře se ohánějící Maggie Q. Co více od letního akčního blockbusteru chtít, než-li vypnout mozek a nechat se strhnout návratem jedné z legend akčního stříbrného plátna? I po těch letech si dokázala tato série udržet svůj nadstandard co se týče kvality, jenže od příček nejvyšších to strhává ani ne desetiminutová pasáž Johna s tyrákem na dálničním nájezdu versus stíhačka. V áčkovém akčňáku tato upgradovaná verze nechvalně známé směšné scény z béčkového Ramba III nefunguje o to více. Zato úplný konec potěší, jelikož hlavní záporák v sympatickém podání Timothy Olyphanta odejde ve velkém stylu. Mnozí v to doufali, málokdo tomu opravdu věřil a ono se to podařilo. Tento díl není nejlepší - je nejhorší, ale stále nadprůměrně dobrý, byť z postavy Johna udělal přesně to čím se v minulých dílech vyhradila oproti ostatním akčním charakterům. Buďme rádi alespoň zato. Když kvůli ničemu, tak proto, že dobrých akčních snímků ve stylu těch "starých dobrých" z konce osmdesátek a počátku devadesátek loňského století již mnoho nevzniká. Půjde-li to tak dál, tak za pár let dojde i na dvanáctku. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Na režisérský post byli postupně zvažováni Luc Besson, Antoine Fuqua či dokonce John McTiernan, režisér prvního a třetího dílu série. McTiernan se ale režie nemohl ujmout, protože byl u federálního soudu obviněn z toho, že v únoru 2006 podal vyšetřovateli FBI nepravdivou výpověď o tom, že si v roce 2000 najal soukromého detektiva Anthonyho Pellicana, aby nelegálně odposlouchával Charlese Rovena, producenta jeho filmu Rollerball (2002). (Siriuss)
  • V šestnácté minutě filmu volá McClane (Bruce Willis) na základnu a chce hlavního velitele z pohotovosti. Ozve se mu: "Hlavní detektiv Wiseman." Režisér filmu se jmenuje Len Wiseman. (Tony.cs)
  • Kaskadérský kousek, při němž McClane (Bruce Willis) najede policejním autem do vrtulníku, se nacvičoval tři týdny. Vrtulník byl zavěšen ve vzduchu pomocí lan a poté byly zkombinovány dva samostatné záběry: jeden, kde kaskadér vyskočí z vrtulníku, a druhý, kde do něj narazí auto. Pomocí CGI pak byla odstraněna podpůrná lana a přidány listy rotoru. (Siriuss)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama