Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (5)

Pan Bean jde do města (1991) (E04) 

V první části si Bean koupí televizi, ale zlobí ho signál, a tak je načase předvést něco z beanovské gymnastiky. V další části se chce Bean vyfotit svým novým Polaroidem, když však osloví kolemjdoucího v parku, foťák mu ukradne. Bean má však metody, jak zloděje vypátrat. Pak jde Bean do města, ale bota s ponožkou mu ujede na cizím autě, je třeba ji teda chytit. Na závěr se vydá na rande, které samozřejmě nemůže dopadnout dobře. Podařený Beanovský díl se všemi gagy, které máme rádi. ()

Veselé Vánoce, pane Beane (1992) (E07) 

Zcela typický Mr. Bean v nejlepší formě. Nakupuje u Harods, pak si svým způsobem sežene vánoční stromek a samozřejmě dá dárky svým blízkým (tedy přítelkyni a medvídku). Výborné. ()

Udělej si sám, pane Beane (1994) (E09) 

Není to ten top díl, ale Mr Bean opět předvede své nápady při oslavě Silvestru, při nákupu v shopping centru a pak při malování pokoje. Některé scény jsou opravdu legendary. ()

Zpátky do školy, pane Beane (1994) (E11) 

Chybí opravdu jedinečný gag nebo scéna, která by byla nezapamatovatelná. Na druhou stranu závěrečná pointa s autem přejetým tankem krásně zakončuje vtípky typu chemické laboratoře nebo malování banánů a aktu. ()

Účes od pana Beana z Londýna (1995) (E14) 

Spíše slabší díl. V holičství to Bean opět udělá podle svého, účesy ale nejsou nijak originální, zastřihnout copánek i odkrýt lysinu umí při své nešikovnosti každý. Dětský den se povedl opět průměrně, nechat plyšáka dělat to, co dělají psi, ovšem bylo originální. Na nádraží už je to zase starý dobrý Bean a i ten nápad s pytlem je nakonec doveden do rozumného konce. ()

Reklama

Reklama