Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (934)

Webb 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantická komedie s Billem Murrayem v roli moderátora počasí a sladké Andie MacDowell. Párkrát jsem se u ní zasmál, ale skvělý vnitřní pocit, jak bývá u lepších komedií mi nezanechala. Kvalita scénáře docela místy pokulhávala. [6/10] (Columbia) (Technicolor /// Produkce: Trevor Albert /// Scénář: Danny Rubin, Harold Ramis /// Kamera: John Bailey /// Hudba: George Fenton) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ten fantastický prvek nekonečně dlouho opakujícího dne a humor z něj vyplívající je to, co dělá film tak přitažlivým. Jeden bez druhého by byly jako Lauer bez Hardyho, jako Simon bez Furunkla. I když, dovedu si docela dobře představit drama muže, který je zaseknutý v stále se opakujícím stejném dni. V tak "roztomilém" americkém městečku by to skutečně muselo být o nervy. Zde je to vlastně i pro Billa Murraye docela drama, jenže on to stále obrací v humor. A tak je tahle kombinace nakonec asi nejlepší. Pro mě je to film, který můžu vidět klidně i rok co rok. Asi tak, jako nám cpali každé vánoce Mrazíka, mohli by nám na Hromnice (2. února) cpát tohle. Nakonec bychom třebas mohli s Billem Murayem poznat, jaké to je, prožívat něco stále dokola. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s originálním nápadem a hlavně s bezkonkurenčním Billem Murrayem...ten chlap se mi ze začátku filmu líbil víc než na konci:) Ale kdo by se nezměnil kvůli takové nádherné osůbce, která navíc vypadá jako Andie McDowellová? Je to skvělá zábava a navíc je to i milé...doporučujeme obzvlášť ke sledování ve dvou, když není právě nejlepší nálada;) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Co je mi na Groundhog Day v konečném závěru nejsympatičtější, je fakt, že do života egocentrického hrdiny nezasáhl osud proto, aby z něj udělal lepšího člověka. Narozdíl od Freaky Friday, kde matka a dcera musí dosáhnout smíření, není úkolem Billa Murrayho zachránit někomu život, stát se lepším člověkem nebo porozumět lidem ve svém okolí. Jeho zasetknutí v jediném dnu je produktem pouhé náhody a je tedy čistě na něm, co si z věčnosti plné příležitostí, které na nikom nezanechají následky, vlastně odnese. Což v konečném důsledku činí jeho transformaci o to pronikavější a sympatičtější. ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Bill Murray hrající jako bůh (ostatně nebyl on v tomto filmu vlastně bůh?) :-) Nádherný příběh s hlubším poselstvím, má nejoblíbenější americká komedie všech dob. I po 20 shlédnutí nacházím jemné Billovo herecké niance a drobnosti, které mne opět dostanou a rozesmějí až do slz. A nad myšlenkou, že i tam, kde to nenávidím, lze nakonec najít štěstí a lásku, mi oči vlhnou opět. Snímek má celou řadu humorných scén vypointovaných k dokonalosti... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (63)

  • Cher v jednom rozhovoru uvedla, že jí fanoušci posílali dopisy, v nichž chválili píseň, kterou vytvořila pro film, aniž by si uvědomili, že píseň byla skutečně nahrána už v roce 1965. Uvedla také, že jí film pomohl zvýšit prodej alba s touto písní. (DJMaroko)
  • Existuje niekoľko teórií o tom, koľko časových slučiek hlavný hrdina zažil, pričom najpravdepodobnejšia sa javí teória vychádzajúca z počtu opakovaní rovnakej úlohy, kým ju zvládne majstrovsky (napr. 1000 dní, kým sa naučí perfektne vypracovať sochu z ladu, počtu dní, kým zvládne perfektne naplánovať lúpež, atď.), počtu smrtí (7), počtu dní, kým si zapamätá detaily zo života obyvateľov Punxsutawney, s ktorými príde do kontaktu. Teória ďalej započítava minimálne 1000 dní, kým sa naučí každý detail o Rite (Andie MacDowell) a ďalších 1000 pokusov, kým sa Rita do neho zamiluje na prvý krát. Celkový počet dní, ktoré potom hrdina potreboval, aby pretrhol slučku, je 4576, čiže 12 rokov 6 mesiacov a 11 dní. Túto teóriu podporuje aj komentár režiséra Harolda Ramisa na DVD, ktorý povedal: "Uvedomil som si, že hrdina potreboval minimálne 10 rokov na to, aby sa vyvinul a zlomil slučku." (kubina28)
  • Z oné restaurace ve Woodstocku v Illinois, kde se natáčely některé scény, je dnes kavárna Starbucks. (Alfréda)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama