Reklama

Reklama

Režisér Marty DiBergi sa rozhodne nakrútiť dokument o "najhlasnejšej rockovej skupine sveta" Spinal Tap. Rozhovory s jednotlivými členmi kapely, pohľady do zákulisia, i záznamy so samotných koncertov postupne skladajú mozaiku komplikovaných vzťahov v kapele. Výsledkom je kultová mystifikačná komédia, parodujúca filmy o slávnych kapelách i samotnú éru hard rocku sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. (RTVS)

(více)

Recenze (107)

movie 

všechny recenze uživatele

Pokud vás aspoň trochu zajímá hudba, THIS IS SPINAL TAP, dokument o téhle fiktivní kapele vás absolutně zničí. I'm really influenced by Mozart and Bach, and it's sort of in between those, really. It's like a Mach piece, really. It's sort of... - What do you call this? ... - Well, this piece is called "Lick My Love Pump". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Opravdu. Ani jsem netušil, že se u toho budu tak bavit, ale tohle je prostě dobré propojení komedie, dokumentu a také rocku, který mám pořád tak moc rád. Ta skupina je skvěle sestavená a je vidět, že scénář byl psán na tělo. Co si budeme povídat, kdybych o filmu nic nevěděl, byl bych si jistý, že je to víc než jen recesní skupina. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaná komediální podívaná, která ukazuje v humorné podobě stereotypy jež ovládaly hudební průmysl. This is Spinal tap je chytlavým pseudodokumentem, který je přecpán po okraj odkazy a dobovou kritikou, která na ploše necelé hodiny a půl působí bezpečně zábavně a tak i přes všednost a fádnost témata nenudí. ()

RHK

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly (doplněk). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Parádní mysteriózní dokument o neexistující skupině, jejichž členové sice nenahráli žádnou nesmrtelnou pecku, ale zato každý den a každou sekundu žijí ten svůj rockenrollový sen. Je hrozně smutné když jim na autogramiádu nikdo nepřijde. Naproti tomu je zde spousta zábavných okamžiků. Například hra houslemi na kytaru nebo Stonehenge či když hlasitost ohulí na 11. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (20)

  • Většina dialogů byla improvizovaná. (hot_spot)
  • Jediný film, který je na internetové databázi IMDb „hodnocen“ na stupnici od jedné do jedenácti hvězdiček. Jedná se o narážku na scénu z filmu, ve které jeden z členů Spinal Tap ukazuje, že jejich aparatura dosahuje maximální hlasitosti jedenáct oproti standardní desítce. ((mOnkey))
  • Dôkazom, že ide o fikciu, je aj zmienka o džezovom festivale na Isle of Lucy, pretože žiadny takýto ostrov patriaci Veľkej Británii neexistuje. [Zdroj: Cinema] (gogo76)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Spinal Tap?

Jak to vypadá s pokračováním Spinal Tap?

30.11.2023

O pokračování kultovní americké komedie Hraje skupina Spinal Tap z roku 1984 se mluví už nějaký ten pátek. Potvrzení, že bychom se ho měly přeci jen dočkat, přišlo přibližně před rokem a půl a… (více)

Skupinu Spinal Tap čeká velký comeback

Skupinu Spinal Tap čeká velký comeback

13.05.2022

Hraje skupina Spinal Tap, legendární komediální snímek režiséra Roba Reinera (Stůj při mně, Pár správných chlapů) patří mezi díla, které lze bezpečně označit jako naprosto kultovní. Film vyšel v roce… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama