Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (247)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další ze série feministických akčních jednohubek, kde účel světí prostředky. Mary Elizabeth Winstead tu sice po celou dobu filmu není ani na chvíli sexy, byť ji mám normálně docela dost rád, ale za to se tu prohání v takové stylové divočině, která ze začátku má náběh na filmy Roberta Rodrigueze, aby se nakonec ustálila do klasického béčka. Ale na tři hvězdy se to i pro ten japonský feeling gangsterských záležitostí překousnout dá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zdala sa vám zápletka prvého Wicka o pomste za smrť psíka príliš komplikovaná? Tak tentoraz tu máme niečo ešte jednoduchšie. Nájomná vrahyňa sa mstí za vlastnú smrť, ktorá nastane behom pár hodín. Chodí z miesta na miesto a riedi japonskú yakuzu až dôjde do finále v ktorom si zatancuje povinný twist v ktorom si niektoré postavy vymenia strany. Z tohtoročných girls with guns akčniakov je tento rozhodne zatiaľ najlepší. Mary Elizabeth Winsteadová je uveriteľná v akcii jak typovom tak aj tým čo predvádza. Nejde síce do toho až tak natvrdo ako Reeves, ale namiesto náročnej choreografii v bitkách to doháňa v brutalite. Krvi a rôznych lahôdkových nechutností si tu užijeme neúrekom. Okrem Kate zaujme ešte charizmatický bastard Harrelson. Japonské krovie vrátanej malej Ani tam je len do počtu. Akcia je špičkovo prevedená a je jej tak akurát, aby film nenudil, čo sa aj vďaka rýchlemu tempu nestane. Napriek tomu som na konci nebol dostatočne namlsaný. Proste v každom ohľade tam toho mohlo byť viac. Je to len príjemná jednohubka, ktorú som si rád pozrel, ale nemám potrebu ju vidieť znova. 6/10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kate jsem si střihnul hned po Protégé a upřímně řečeno přišlo mi to na jedno brdo. Prostě další holka, a že jich poslední dobu je, která vymlátí na cestě za pomstou všechny a všechno. V tomto případě je příběh obohacený o melodramatický rozměr, kdy se umírající hlavní hrdinka musí opřít o dceru své oběti. Akce je sice dobrá, ale i v tomto případě jí je málo, protože je tu cítit snaha točit něco víc, než jen bezduchou akčňárnu. A to je chyba, protože na víc film nemá. Winsteadka v hlavní roli sice sem tam obstojí, ale jinak mi přijde strašně sterilní a to jí mám docela rád. Moc mi nesedělo ani prostředí plné blikajících neonů a i když podobné filmy vesměs nejsou o kdovíjakých scénářích, tak tady to byla fakt slabota. Tak nějak se něco furt děje, takže se u toho dá celkem v klidu vydržet, ale na víc než průměer to nakonec nestačí. 50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S ženskými akčními hrdinkami se v posledních letech doslova roztrhl pytel a současná VOD produkce jde tomu všemu hodně naproti. Kate přesně zapadá do škatulky akčních filmů s drsnou hlavní hrdinkou a bohužel i do klasické šablony VOD akčních filmů, přestože na tom není tak špatně jako Old Guard, nebo nedávná Jolt. Příběh jednoduchý, trochu připomínající zběsilý Crank, kdy je hlavní hrdinka otrávena a má pouze jediný den života. Neváhá, bere zbraně a podobně jako v akčních videohrách, likviduje easy NPC, aby se dostala k hard bossovi. Cca prvních 40 minut film docela funguje. Japonské noční neony se jen tak neokoukají a bez větších obtíží vytvářejí poutavou atmosféru prakticky pro jakýkoliv žánr. Mary je také moc fajn a přeju jí do budoucna více hlavních rolí, klidně i v akčním žánru. Překvapivě i akční stránka docela funguje, přestože jsou v choreografii bitek hodně velké rezervy a ženského Wicka opravdu nečekejte, i když by si to tvůrci přáli. Problém je v tom, že po dvou slušných akčních scénách se film doslova zastaví a úplně zbytečně se snaží rozkrývat charaktery jak hlavní hrdinky, tak i její otravné společnice. Nikoho to nezajímá a film to absolutně zbytečně brzdí. Bohužel tato brzda trvá po zbytek filmu a pokud si divák myslí, že vše zachrání závěrečná akce, nestane se tak. Celý závěr je vymyšlen naprosto stupidně, přestože měl asi být vrcholem a hlavně hrozně cool. Představte si, že by Komando končilo tím, že s Arnoldem se na ostrov vydá dalších 20 vojáků, aby mu pomohli zachránit dceru. Tak tenhle pocit jsem měl u závěru Kate, který definitivně pohřbil předchozí dění a já tak musím jít na podprůměrných 40%, přestože to vypadalo na slušnou šedesátku. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mary Elizabeth Winstead sa snaží byť herečkou, ktorá sama o sebe utiahne film. A keďže do všeobecného povedomia divákov vstúpila vďaka filmu Smrtonosná past 4.0, tak sa neustále pokúša presadiť v akčnom žánry. V rámci filmu Kate sa postave McClana priblížila zatiaľ najviac (nebrať ako lichotku). Neustále tu dostáva na držku, ledva sa drží na nohách, no aj tak vždy nájde energiu a spôsob, ako dať dole ďalších zloduchov. Japonská verzia Atomic Blonde: Bez lítosti sa samozrejme nekoná. M.E. Winstead nemá herecké kvality Charlize a ani nedokáže byť tak presvedčivá, pútavá, zaujímavá v súbojoch (za celý film v podstate potešil len jeden súboj, a to ten kuchynský). Navyše Mary nám stárne, takže pôvabom ju zatienila neznáma tvárička Miku Patricia Martineau. Mary, venuj sa vedľajším postavám osudových žien, tam žiariš (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Fargo 3. séria). Tento pokus si zajtra už nebudem pamätať. Neúspešný režisér Cedric Nicolas-Troyan mi totiž nedal k tomu žiadny dôvod. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Nealkoholický nápoj Boom Boom Lemon, ktorý Kate (Mary Elizabeth Winstead) hľadá , by ste hľadali úplne zbytočne. Je to fiktívna značka vymyslená len pre tento film. (beso74)
  • V úvodných záberoch filmu je naozaj vidieť Osaku. Najprv je to južná časť mesta so svojou dominantou - najvyšším mrakodrapom v Japonsku Abeno Harukas a oblasť Tennoji, v ďalšom zábere je pre zmenu vidieť Osackú zátoku a ruské koleso nachádzajúce sa v blízkosti Osackého akvária. (beso74)

Reklama

Reklama