Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prostě wow! Tohle jsem nečekal. Rukopis Garetha Evanse tam jde dost vidět. Po Raidech je z něj hvězda, a tak si zkusil natočit i seriál z prostředí londýnského podsvětí. Je to dost dobře udělané. Akce tam moc není, ale když je, tak pořádná. Po smrti hlavního bosse vzniká menší chaos. Syn chce zaujmout jeho místo a byznys se začíná hroutit. Všichni se snaží najít jeho vraha. Je nám představeno několik hlavních postav a je tam i pár známých herců. Taky se tam skvěle pracuje s kamerou. Kupodivu to není jen o akci, ale má to i dost propracovaný příběh. Sledujeme boj o moc mezi jednotlivými mocenskými skupinami a zároveň se pomalu dostáváme pod pokličku tomu, kdo vlastně tahá za nitky. Akce je neskutečně promakaná a jsou tam věci, co jsem zatím neviděl. Uvidíme, co bude dál. "Podívej se z okna." ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejdrsnější a nejbrutálnější gangsterka televizní historie. Gareth Evans nezůstal své pověsti akčního génia nic dlužen a naservíroval nám strhující a naprosto nekompromisní mix mafiánského dramatu, policejního thrilleru a radikálního akčního nářezu. Vrcholem jsou, nepřekvapivě, epizody režírované přímo Evansem (pátý díl je pomalu dokonalost sama). Kdyby se to ke konci dějově trochu nerozsypalo, v podstatě by to nemělo chybu. Uvidíme, s čím přijde druhá série. S01: 90 % ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když ve středověku zemřel panovník bez respektovaného dědice, utrhla se šlechta ze řetězu a snažila se urvat co mohla a dost často docházelo i na vyřizování osobních účtů. A to samé se stalo, když byl zavražděn boss londýnského podsvětí. vedle černých a bílých Britů se do sebe pustili Albánci, Pákistánci, Kurdové, jakkoliv to zní všelijak, tak své si k tomu řekli i Dánové či Cikáni a kdyby to náhodou někomu nestačilo, přikvačí hoši z Afriky s přirozenou slabostí pro sečné zbraně a Irové, kteří prostě nemohou chybět. Policajtům pak jde z toho hlava kolem a zejména jeden z nich neví, čí je. Výsledný mix bych nazval sofistikovanou brutalitou, protože to není jen o lahůdkových rubačkách, ale i o příběhu, ve kterém nic není tak, jak to vypadá, kde si nikdo není jistý, kdo je přítel a nepřítel a kde snad není jediná postava, které by se dalo fandit, takže až do konce jsem netušil, kdo a jestli vůbec někdo to celé přežije. Herecky přesné a i když jsem původně nechtěl nikoho vypichovat, tak mi to nedá. Michelle Fairley je tady opět fantastická a ukázala, co mohlo být, kdyby v GoT dostala prostor Mlčenlivá lady. Pevně doufám, že Evans tady neřekl poslední slovo. 100% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Peace was never an option" aneb zajímavá modernizovaná odpověď na Peaky Blinders servírovaná na seriálovém podnose od Garetha Evanse, současného nekorunovaného bosse akčního žánru. Totožně jako v duologii RAID, i zde najdete špičkovou dynamickou akci – leč ten zbylej matroš mezi tímto je de facto kaše z prášku. Problémem je, že Gareth Evans umí mistrovsky pojmout akční sekvence, jenže nedokáže implementovat alespoň jednoduchý strukturální drama a vztahový peripetie mezi jednotlivými charaktery, což z celýho seriálu dělá celkem nudnou záležitost. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Rodinka starého mafiánského kápa Finna Wallace velké sympatie neposbírá. O tom žádná. A pak Finn koupí kulku do hlavy. To neměli dělat, protože rozjeli kolotoč intrik, brutálního násilí, špatných rozhodnutí, vrážení si kudel do zad a poměřování si eg. Král je mrtev a co bude dál? Byznys přebírá vznětlivý syn Sean, obchod jde ale dočasně stranou, důležité je totiž ukázat na toho, kdo stiskl spoušť. A kdo to celé objednal. Tvůrci rozehrávají klasickou mocenskou šachovou partii, ve které jsou nesympatičtí bossové i jejich poskoci. Dlouho je to právě o hledání cesty k postavám, kterých je moc, tou ústřední je polda v utajení, který se dostává pod kůži několika stěžejním hráčům. Žádný až tak silný, ba dokonce osudový příběh jsem ale nevnímal. Na žádné velké klanění se před scénářem to rozhodně není. Jak zaznívá všude kolem, naopak vybočuje nekompromisní akce, která je přehledná, nápaditá a svou reálností místy vyráží dech. Velšský filmař Gareth Evans, který stojí za uznávanou akční sérií (čti absolutní řežbou) The Raid, plní tyhle kolonky na jedničku. Všechna čest choreografii, i tady jdou herci/kaskadéři co se fyzického výkonu na dřeň. Mám rád, když mají tvůrci kuráž, ale na druhou stranu to neznamená, že potřebuji ke spokojenosti, aby krev čvachtala z každého druhého záběru. V tomhle světě je prostě naprosto běžné, že někdo někoho ohrožuje bouchačkou nebo někomu pomalu strhává nehty. Žádná policie, žádní svědci, žádné kamery, žádné obavy z důsledků. Britové, Nigerijci, Irové, Dánové, Turci… jedni mají automatické zbraně, jiní mačety, všichni neklidnou povahu. Ty celkové tři hvězdy mi nakonec sedí víc, a to i proto, že v druhé polovině série to stále silněji nedrží pohromadě, mnohé dějové linie se svého uspokojivého konce nedočkaly. Sympaticky propletené to v závěru nakonec není, finále víceméně nijaké. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno