Reklama

Reklama

Bezstarostný pohodář Nyles (Andy Samberg) se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah (Cristin Milioti). Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Ať udělají cokoliv, ráno neponesou žádné následky, a tak postupně ztrácejí veškeré zábrany... Chytrá i ztřeštěná letní komedie vás rozesměje nahlas a zároveň vám připomene, že i když zdánlivě na ničem nezáleží, stojí za to zachovat si aspoň trochu lidskosti a lásky. (Aerofilms)

(více)

Zajímavosti (20)

  • Herečka Cristin Milioti (Sarah) si zahrála roli uvězněné virtuální kopie své postavy už v roce 2017 v epizodě USS Callister (2017) seriálu Černé zrcadlo (od r. 2011). I tam byla postavou, která vedla sebe i virtuální kopie dalších postav z onoho virtuálního světa. (Majkl91)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (ČSFD)
  • Film překonal na Hulu rekord pro nejsledovanější snímek během prvního víkendu po vypuštění. (TaNya_)
  • Scenárista Andy Siara potvrdil, že postava Nylese byla ve smyčce uzavřená přes 40 let. (TaNya_)
  • Sarah ve filmu říká, že netančí kvůli Plantar Fasciitis. Je to lékařské označení pro bolest noh z podpatků. (TaNya_)
  • Andy Samberg (Nyles) přiznal, že pro film bylo napsáno a i natočeno několik různých konců. Na soukromých promítáních pro rodinu a přátele byla prý vybrána ta verze, která se všem líbila nejvíce. (TaNya_)
  • Přestože název filmu zní Palm Springs, tak se zde ve skutečnosti vůbec nenatáčelo. Místo toho byly použity lokace v Palmdale a Santa Claritě. Natáčení trvalo 21 dní. (J.F.B.)
  • Andy Samberg chce, aby sa vedelo, že Nylesova poloha roztiahnutého orla na posteli v prvej scéne s Misty (Meredith Hagner) v ich hotelovej izbe bola v scenári a „nie jeho hereckou voľbou“. (Arsenal83)
  • Kvôli pandémii Covid-19 film nebol vysielaný v kinách. (Arsenal83)
  • Natočenie filmu nebolo isté, ale akonáhle na projekt prikývol Andy Samberg, financovanie sa odrazu nestalo problémom a objavili sa sponzori. (Arsenal83)
  • Pri natáčaní svadobnej recepcie bola teplota nad 30 stupňov Celzia a na scéne sa objavilo obrovské množstvo hmyzu. Potom ho museli digitálne odstraňovať. (Arsenal83)
  • Prvá scéna, v ktorej sa Nyles (Andy Samberg) plynule pohybuje po tanečnom parkete, bola zachytená v piatich záberoch. (Arsenal83)
  • Scénu s Nylesom bežiacim nahý po púšti nakrútil najprv dablér a potom pre istotu aj Andy Samberg, ak by bolo vidno, že to zjavne nie je on. Vybratý bol záber s dablérom, hoci Samberg povedal, že "môj zadok bol vtipnejší". (Arsenal83)
  • Režisér Max Barbakow a scenárista Andy Siara prišli s konceptom filmu ešte ako študenti Amerického filmového inštitútu (okolo roku 2010), „s rovnakým pohľadom na jungovské filozofické myšlienky a pragmatický význam napísania nízkorozpočtového filmu, ktorý by sa dal ľahko vyrobiť“. (Arsenal83)
  • Sarah (Cristin Milioti) vo filme kontaktuje fyzika menom Clifford Johnson. Johnson je skutočný vedec, ktorý na filme pracoval a pomáhal filmárom prísť s originálnym predpokladom pre príbeh s časovou slučkou. (Arsenal83)
  • Na film bol získaný daňový úver od štátu Kalifornia a vzhľadom na obmedzenia tohto daňového úveru boli nútení nakrúcať v oblasti Los Angeles a nie v Palm Springs. (Arsenal83)

Související novinky

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

Julia Roberts a Jennifer Aniston si vymění těla

30.01.2023

Režisér povedené romantické komedie Palm Springs Max Barbakow našel svůj příští projekt. Letos se dočkáme jeho nové komedie Brothers s Joshem Brolinem, Brendanem Fraserem a Peterem Dinklagem, nově si… (více)

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

03.02.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 78. ročník Zlatých glóbů. A stále výrazněji se ukazuje, že streamovací služby v těchto oceněních upevňují svou pozici. Netflix si letos… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama