Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIETE PREČO SÚ POTREBNÉ ZBRANE? ZBRANE SÚ ZÁRUKOU MIERU." __ To, že ešte často zatracovaná, ruská kinematografia má technické parametre porovnateľné s hollywoodom je fajn, ba dokonca scénografia a dekorácie mi svojou autentickosťou pripomenuli dobovo príbuzný ,,Černobyl". Toť však s chválou vsjo. Z môjho pohľadu je najväčším handicapom filmu, ako je zdĺhavo úmorný a 113 minút na mňa pôsobilo aspoň o pol hodinu dlhšie. Ako napísali iní, nie všetky dejové línie sú potrebné, pretože tvoria zbytočnú nadstavbu (malý syn, rodiaci sa ľúbostný vzťah). Táto skutočnosť sa najviac podpisuje na mojom hodnotení. Tiež chcem dodať, že ,,Sputnik" nie je napodobeninou, alebo variáciou na ,,Votrelca", iba sa v istých smeroch inšpiroval jeho neskoršími prequelmi (neznámy tvor slúžiaci ako biologická zbraň) a táto skutočnosť mi vôbec neprekáža. Keby bol naozaj nakrútený v roku 1983, bol by z neho nepochybne kult minimálne vo východnom bloku, hoci zostáva otázne, či by dielo takéhoto ,,pokleslého žánru" súdruhovia schválili nakrútiť. Známu pieseň ,,Milion alych roz" však akosi z hlavy nie a nie dostať. (298. hodnotenie, 41. komentár k filmu) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Technicky solidně natočené, ale tvůrci se nějak nedokázali rozhodnout, jestli chtějí točit drama, horor či filosofickou SF. První polovina, která je spíše dramatem, celkem funguje, ale jak se to postupně překlápí do hororu a trochy té akce (kde vesmírný neřád je jen částí zla), logika začíná dostávat pořádně na frak, lidé jednají podivně a zvraty jsou těžko uvěřitelné. Asi by spíš než ty poněkud jalové úvahy o správnosti či špatnosti toho či onoho protagonisty (na úrovni "Vážení, jen proto, že je to nelítostný nestvůrný zabiják a uslintaný slizký netvor, nemusí ještě být špatný člověk.") bylo lepší, kdyby se scénárista a režisér raději rozhodli pro klasický SF horor, protože sovětské reálie by tomu sedly. Ale viděl jsem po dlouhé době Oksanu Akinšinu, což je pozitivum. Viděno jako dvojakce s filmem Kolskaja sverchglubokaja, který jdu zkritizovat nyní. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. Sice to své chyby má a když už to má dvě hodiny, mohlo to mít promyšlenější příběh, ale jinak mi Sputnik docela sedl, atmosféru měl slušnou, nápad taky špatný není (i když to je Příchozí+Vetřelec+Splice+další sci-fi - ale přirovnat to čistě k Vetřelci mi nepřijde úplně přesné), mimozemšťan je udělaný dost dobře a celkem rychle to utíká. Akorát se člověk musí smířit s tím (já jsem za to byl naopak rád), že se nejedná o žádný akčňák a ani zde není bůhvíkolik krvavých scén, tohle spíš sází na atmosféru. A ta vám samozřejmě buď sedne, nebo ne. Mě to ale docela sedlo a i když ze Sputniku mohlo být něco víc, i tak vůbec není špatný. Btw, ty scény s dítětem v nějakém děcáku/sirotčináriu tam svůj smysl mají, jen jim člověk musí věnovat pozornost. Ale to je tím, když někdo očekává film, u kterého vypne a nebude muset myslet... Slabé 4* ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Okrem toho, že Оксана Сергеевна Акиньшина je "hot čiken MILF" to šumí nudne mimo... Niekto to tu porovnáva s Alienom... choďte rus pojebať! Pre niekoho napínavé, mňa napínal iný zvierač. Tuná totiž pobavili tieto dve bukvice - nejaký *CARNIFEX* sa tu sťažuje, že si ho nejaký ricci vymazal z rici... Hoši, hlavne, že vám pasujú kabelky a budeme vám držať palce! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když má snímek Спутник zajímavé téma a ústřední digitální monstrum vypadá v rámci ruské tvorby vážně nadprůměrně, tak neuvěřitelně hloupý scénář a toporní herci celkový dojem markantně sráží. Celých 113 minut se zde totiž vyjma nudného tlachání neděje téměř nic, díky čemuž byste tomuto počinu měli dát šanci. Škoda. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama