Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Deyw 

všechny recenze uživatele

indie ruska verze arrival - ale cest bratrum jak to natocili, kamera,hudba,strih,efekty..perfekto zase je mi smutno ze jsme takovy bridilove, snad ten zizka vyjde, ale jinak respekt bratrum - aspon za prvnich 40min top - pak se ztoho stane vole takova picovina ten pribeh a nelogicka sracka, ze to neni mozny..takhle to zahodit.. a ten konec dopici !!!!!! no bylo to nadejny ale bohuzel.. :( ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Otrepaný námet v originálnom háve. Vo vesmíre strávime iba úvodných zopár minút, zvyšok deja sa odohráva na odľahlej základni. Tam sa bude skúmať tajomný mimozemský tvor, ktorý sa usídlil v tele jedného kozmonauta. A na to, aby sa zistilo, v akom je psychickom stave a čo s tým, potrebujeme peknú tridsiatničku, pretože aj kozmonaut je fešák. Ale to vážne nevadí, veď kvôli "Lilji a tej, ktorej Jason Bourne zabil otca", film získal asi väčšiu pozornosť. Inak ide o ďalšiu metaforu z hororového súdka, kde symbióza medzi mimozemšťanom a hostiteľom má byť paralelou medzi pevným putom otca a syna. Atmosféra je fajn, aj to celkom odsýpa, nakoniec má ale divák dojem, že toho mohlo byť povedané viac. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skoro až dokonale "americký" look a absence ruské mentality jakožto i vlezlého patosu mě dost překvapila a úvodní minuty slibují skvělý vetřelecký zážitek. Jenže se film po čase začne hrozně táhnout, scénář je slabý, ničím neobjevný a stačil by leda tak na průměrnou epizodu Akt X, nikoli na skoro dvouhodinový celovečerák. Hororové to není, chytré také ne a ani krvavých naháňaček jsem se skoro nedočkal. Postupně mě to bohužel udolávalo a poslední půlhodinku jsem už vyloženě prozíval. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Technicky solidně natočené, ale tvůrci se nějak nedokázali rozhodnout, jestli chtějí točit drama, horor či filosofickou SF. První polovina, která je spíše dramatem, celkem funguje, ale jak se to postupně překlápí do hororu a trochy té akce (kde vesmírný neřád je jen částí zla), logika začíná dostávat pořádně na frak, lidé jednají podivně a zvraty jsou těžko uvěřitelné. Asi by spíš než ty poněkud jalové úvahy o správnosti či špatnosti toho či onoho protagonisty (na úrovni "Vážení, jen proto, že je to nelítostný nestvůrný zabiják a uslintaný slizký netvor, nemusí ještě být špatný člověk.") bylo lepší, kdyby se scénárista a režisér raději rozhodli pro klasický SF horor, protože sovětské reálie by tomu sedly. Ale viděl jsem po dlouhé době Oksanu Akinšinu, což je pozitivum. Viděno jako dvojakce s filmem Kolskaja sverchglubokaja, který jdu zkritizovat nyní. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sputnik skvěle vypadá, Oksana je vynikající, spacepotvora je parádní, ve filmu je pár zajímavých nápadů, hudba a prostředí opuštěné základny pomáhají vytvořit fajn atmosféru... . Rusáci opět přesvědčují, že umí atraktivně vypadající film za pár šupů, že mají solidní herce, ale taky že je veliký problém najít dobrého scénáristu. Jegor Abramenko se nemá za co stydět...první celovečerák ...svou práci udělal na jedničku a přeju mu získat podporu třeba Netflixu. Zato Oleg Malovičko, Andrej Zolotarev ...ukažme si na ně; nápad špatný nebyl, ale jinak je scénář spíš mizerný. Od motivů postav, přes podivný vývoj vztahů, až po nesmyslné činy ...tohle bolelo. Téměř nic nedávalo smysl, nikdo se nechoval adekvátně situaci...prostě děs. Tihle molodci zprasili už třetí sci-fi projekt v řadě (Priťaženije, Vtorženije). Za tatíčka Stalina už by si balili a fičeli by na Sibiř. Veliká škoda...další promarněný pokus dokázat světu, že ruská kinematografie může konkurovat té západní. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama