Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pod týmto filmom môže byť podpísaný aj Uwe Boll, aj tak to stále bude film Quentina Tarantina. Cítiť to na každom kroku. Scenár je plný citácií filmov, dialógy sú z veľkej časti o filmoch alebo hudbe (nezabudnem na Doktora Živaga), je tu množstvo násilia, ktoré je niekedy fakt silné (hlavne scéna po "a teraz sa otoč"). Proste TARANTINO. Herci sú úžasní - Slater, Arquette a dokonca i Dennis Hopper ("Sicílčania sú v skutočnosti negri"), ktorého veľmi rád nemám . Najviac ma prekvapil Gary Oldman. Je to možno jeho najlepšia rola - rastafariánsky hajzel, ktorý si myslí, že je černoch, so skleneným okom a množstvom rán na tvári!. No a máme tu aj Christophera Walkena čoby sicílskeho mafiána, ale najlepším bol určite Bronson Pinchot. Zo začiatku pôsobil na mňa príliš utlmene (bol som zvyknutý na jeho "cudzinecké" role), ale po určitom čase to prišlo, dokázal, že je skvelý dramatický herec. Hlavne scéna vo výťahu je skvostná, zaslúžil by si nejaký comeback. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém není vůbec poznat, že ho točil vizuální šílenec dneška Tony Scott. Až na závěrečnou přestřelku bych to do něj vážně neřekl. Za to scénář od Tarantina čumí z každýho rohu a je úplně super. Filmové narážky, skvělé dialogy a navíc obsazení hromady hvězd (zhulený Pitt je nejlepší). K tomu výborná ústřední dvojice a jednoduchá hlavní melodie. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Heh, tak jsem konečně viděl kultovní "Pravdivou romanci". A srdeční záchvat mi málem přivodily už úvodní titulky - taková plejáda herců, to se jen tak nevidí. Ale k věci - film je to výborný, to je bez debat. Lovestory prošpikovaná násilím, černým humorem a spoustou hlášek...K tomu Dennis Hopper v kladné roli (!), bravurní Gary Oldman, slizký Chris Walken, spousta řečí o Sonnym Chibovi a jedna skutečně odporná scéna, která v nepříliš akcelerované zábavné atmosféře působí jako rána kladivem do hlavy. Ale pak se objeví zhulený flákač Brad Pitt a hned je zase pohoda...Vlastně slovo pohoda - to je ten správný výraz, který charakterizuje "Pradivou romanci". Jděte do ní! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Quentin Tarantino .. Po vzrušeném přečtení úvodních titulků – scénář Quentin Tarantino, hudba Hans Zimmer, režie Tony Scott a výčtu mnoha hereckých es – jsem se těšil na speciální zážitek. Ten se dostavil, ale jen epizodně (nejlepší konfrontační scéna: Walken vs. Hopper), jako celek však film působí dosti nevyváženě. Co víc dodat .. na jedno zhlédnutí určitě doporučuji, třeba míjíte Váš kultovní film .. ale pozor na případné zklamání! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stavím sa, že väčšina to pozerala kvôli Tarantinovmu svetobornému scenáru. Ja sa priznávam, že som si to pozrel kvôli Scottovi. A tiež k tomu, že mi Tarantino ako svetoborný scenárista nikdy neprišiel a týmto kúskom už určite nie. Každopádne True Romance ma dokázala zaujať aj s Tarantinovým neobyčajným scenárom. Tarantino je neobyčajný chlapík a mňa presne tak neobyčajne tento film bavil. Hudba ma tiež niečo do seba a Slater lepšiu rolu snáď nikdy nemal a Patricia Arquette snáď väčšia kočka nikdy nebola. Obľúbený soundtrack: You're So Cool. 80% - 4* ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Clarence (Christian Slater) hovorí Donowitzovi (Saul Rubinek) o kokaíne ako o "Dr. Živagovi". Dr. Živaga napísal Boris Pasternak a Boris je aj meno jedného z Donowitzových bodyguardov. (BlackTom)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno