Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Recenze (508)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečný film. Výborní herci, naprosto skvěle vybraná a dokonale pasující hudba, a dojemnej konec z tohodle filmu ( ikdyž filmy romantického ražení nemusím až na pár vyjímek) dělají nezapomenutelný filmový zážitek. ()

vlKousek 

všechny recenze uživatele

Podle mě si ten film nezaslouží 71%,ale daleko víc. Viděl jsem ho několikrát a vždycky mě přitáhnul a nepustil. Je od ústřední dvojice velice kvalitně zahraný a příběh je nádherně dojemný. Přišel mi i ten nápad hodně zajívavý a neotřelý. A jeden z mála bez happyendu a o to krásnější. Well done! ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tom bylo tak úžasného. Nemám srdce z kamene a dokážu vysoce ohodnotit i nějaký ten slaďáčkovský film. Ale tohle ne. Ústřední dvojice mi nebyla sympatická a závěr byl jasný ve chvíli, kdy se poprvé na scéně objevila Meg Ryan. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

opět jsem se podívala na film město andělů a pořád mě to hodně dojímá, tenhle film je nezapomenutelný i hudba, vždycky se k němu ráda vracím, není k tomu co jiného dodat nádherný film ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem slaďák a dočkal jsem se totálně přeslazeného slaďáku. Ale s tím jsem do toho šel. Spíš mi vadil Cage. Tenhle tvrďák se fakt do romantických rolí nehodí. Nemá na to správnou vizáž ani herecký výraz. Prostě mi tam neseděl a celý film jsem měl z něj dojem, jako byl na drogách nebo spíš jako by byl nějak mimo. Ty tři hvězdy jsou za Meg Ryan, která mi vždycky připadala až neskutečně sexy a hlavně za ten závěr, který dojem z celého filmu napravil. Rozhodně mám ale raději Nebe nad Berlínem. ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Velká romantika, která neurazí i některé muže, už proto, že film svým mystery pojetím nenudí a pořád nutí člověka čekat, co přijde dál a zda to Seth dotáhne do konce. Doporučuji všem romantickým duším. 75%. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Slušné, akorát místy docela nudné, při dalším shlédnutí už to není tak zajímavé, kratší stopáž tam o 20-30 minut by neškodila. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodla, že mojeho trošku potrápím nějakou dobrou romarťárnou. Před lety se mi to líbilo - dojemný příběh lásky s dobrým soundtrackem. No, buď jsem byla hodně naivní puberťačka (což je velmi pravděpodobné) nebo jsem se nechala strhnout tím nevšedním koncem. Každopádně jsem si ujasnila, že je to celkem nuda, herecké výkony nic moc, reakce na cizího chlapa, co ji sleduje dost divná (minimálně bych si myslela, že to je stalker ne-li psychopat) no a zvraty, které jsou tak akotát na lisknutí. No, kdo jinému jámu kopá...:-D...ne, já vážně chtěla něco hezkého, ale tohle asi nebyla správná volba :-P. Snižuju na 55%. ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Něžný romantický fantasty příběh, kdy pochopíte, že i pro vůni hrušky stojí za to žít. V očích Boha je nejtěžším hříchem promarněný život. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Město andělů jsem měl dlouhý roky na špičce tohohle smutně romantickotragickýho žánru, i když musim přiznat, že už jsem ho trošku přežranej, takže si dám tak 10, 15 let pauzu a bude zas jak novej. Vlastně ještě lepší, přibude nostalgická složka. 82%. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, k zamyšlení, smutný ale úžasný film. Pravděpodobně nejzajímavější film Nicolase Cage. Skvěle zpracovaná myšlenka... 5* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Město Andělů je velmi působivý film, kterému tu správnou atmosféru dodávají hlavně záběry z výšky, kterých je nespočetně. Já osobně mám navíc velmi rád Meg Ryan, je to má oblíbená herečka, přestože jsem byl překvapený informací, v kolika filmech vlastně hrála. Její filmografie není zase tak početná, jako u jiných Hollywoodských herců a kolik bych čekal i já. A těch slavných tím pádem též není moc. Tento k nim ale bezesporu patří. Ovšem mě osobně úplně nešla dohromady dvojice Nicolas Cage a M. R. Měl jsem pocit, že jim to k sobě příliš neladí. Tím pádem pro mě snímek nefunguje úplně jako dobrý romantický film. O andělech, kteří chtějí prožít něco lidského už bylo natočeno víc filmů. Město andělů se tak z mého osobního pohledu více profiluje jako fantasy film o životě jiném, nadpozemském. Z tohoto pohledu je zde výborná atmosféra, mísená s hudbou, nádhernými záběry na Los Angeles, pláž aj., která právě dodává filmu to něco navíc. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Koncept, že Los Angeles je opravdu město andělů, není zase tak originální a jedinečný.. Meg Ryanová je květinka do podobných filmů, kde po sobě dva lidi hazí zamilovaný pohledy vlastně celý film. Oproti tomu Niki je zase mimořádně svůj herec a ani srostlejší obočí na tom nic nemění. Má osobitý styl, který může leckoho vytáčet. Každopádně těch svazků z červené knihovny jsem s ním zase tolik neviděl... Až do finálního aktu mě to docela bavilo, ale pak... Snímek má ale jednu famózně filosoficko existenční linku s Andělem, který se na to už vybod, která je nakonec poutavější než celá ta jejich romance. 60% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Veľká romantika s krásnou srdcervucou hudbou o láske medzi anjelom a človekom. Veľmi ma zaujala praca anjelov a chcela som aby ju film viac rozvinul, miesto toho sa dej sustredi na vztah dvoch hlavných hrdinov. To, že im scenár nedoprial happy end považujem za podraz. Na konci som plakala. ()

Reklama

Reklama