Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pred X lety nebylo modnejsi ikony nez Zelvy Ninja, mel jsem a snad i jeste mam vsechny vytisku komixu, ktery vychazel, dnes by se dal mozna vyhodne zpenezit, sledoval jsem kazdy dil v TV, vlastnil jsem figurku Leonarda, kdo by si nechal ujit partu 4 zelvicek, nahodne zmutovanych mutagenem, vychovanou japonkym guru Mistrem Triskou v ninje, aby branili mesto pred podlym Trhacem a jeho Foot klanem, vse zastitene zlocinym mozkem Krangem? Cowabunga! PeS: Ja jsem byl Leonardo :o) ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Splinter na mňa vždy krivo pozrie, keď z okna čumím ako idú všetci piati do akcie. O geniálnej hudbe ktorá ich sprevádza netušia a ja si s posmechom spievam do vyčerpania Teenage mutant ninja turtles. Mám ich rád, ale ku mne sa nepriblížia, vedia že moje dve Beretty by narobili paseku z ich ázijských náradí. Nie preto, že som šikovný, ale som po smrti. A zbrane moje zbrane pochádzajú z rituálu a sú pomazané krizmou. Dristy, ktoré sa valia na nás z našich komerčných staníc sú na neudržanie a som zvedavý, ktorú z hlásateľok sí tí korytnačí muži vezmú. Panický strach z mozgu mávam, Technodrom vysvetľujem Francúzovi, nie Velodrome je názov štadiónu v Marseille. Zelené šialenstvo pretrváva stále. Aj v telke pre chlapov. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rafael, Donatelo, Michalangelo a Leonardo! Nie, to nie sú tí slávni umelci, to sú úplne perfektné a zmutované korytnačky. Jeden má meč, ďalší dýky, ďalší má palicu a ďalší nunčáky, čo sú pre neznalých dva drevené obušky spojené reťazou. K tomu všetkému moje obľúbené jedlo pizza, na ktorom si skoro každý deň na "výške" pochutnávam cez obed. Pre mňa ako dieťa, to bola asi najobľúbenejšia rozprávka, kazety s týmto som vraj až priam zodral, ako som ich stále púšťal. Spolu s Káčerovom a jednou rozprávkou, na ktorú si už asi nikdy nespomeniem, maximálne asi zázrakom (ale aj tie sa dejú, tak prečo nie), to bola moja srdcovka. Shredder, Krang, April a Splinter to bola pecka! Dimenzia X nemala chybu a tá zvučka celého seriálu, to bol hotový detský duševný orgazmus! Dokonca aj dnes ma to vie neskutočne pobaviť, tie vynálezy, to multifunkčné auto v rýchlosti v tej atmosfére, v tom zápale boja, tá animácia, no hotová paráda. Naozaj nostalgia, chcel by som zažiť ešte v živote chvíľu, keď budem naozaj šťastný, budem mať manželku, deti, budem niekde na horách, ale kľudne aj v teple, ale na Vianoce ráno vstanem a zapnem video, či televíziu a tam bude celá séria tohto seriálu a ja si ju s celou svojou rodinou pozriem. Megaskvelé, nádherné, jednoducho to milujem! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja - v dětství jeden z nejkultovnějších seriálů. Ještě než se objevily Akta X, Krajní Meze, Xena a další věci jsem miloval Opičího krále, Arabelu a Ninje želvy. Na začátku 90. let nebylo nic lepšího - akční figurky, žvýkačky, samolepky, automatová mlátička, komix, filmy a hlavně seriál. Čtveřice želv pojmenovaná po renesančních malířích, pizza, legendární zbraně (bo, sai, katany a nunjaky - kdo neměl doma jedny vyrobené ze dvou klacků a provázků?), krysí mistr, dvojice tupých mutantů, sexy April a hlavně dvojice záporáků Trhač a Krang. Bojové umění se potkalo se sci-fi a humorem a stvořilo bezpochyby pětihvězdičkový dětský kult. A jak seriál dopadl z dnešního pohledu? Dal jsem si práci a skouknul všechny natočené díly - a seriál strašně zestárl. Oproti Kačerům, kteří jsou klasikou dodnes se drží stále stejného schématu - Trhač vymyslí plán, Rocksteady a Bebob vše zkazí, želvy plán překazí, Trhač uteče, April natočí reportáž a nás čeká ponaučení a vtip na konec. Tvůrci to naštěstí časem začnou střídat, takže se objevuje pestrá škála padouchů a poslední tři série značně přítvrdí, ztemní a místo Trhače nás čeká boj z docela našlapaným mimozemským vládcem ale... seriál je těžkopádný, přes spoustu zbraní a bojových umění nikdy nikdo nikoho nezabije, nezraní ani mu vážně neublíží, veškerá likvidace padouchů probíhá v komediálním stylu, padouši střílí, ale nikdy netrefí, humor je značně infantilní. Tohle je zkrátka seriál pro děti, a z nostalgie by se na něj nikdo neměl koukat, protože si zkazí vzpomínky a uvědomí si, že něco se vrátit zpět nedá. Z dnešního pohledu tak maximálně za dvě hvězdy, ale nemám to srdce dát svému dětskému kultu tak málo, takže průměrem za 3. ()

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, které jsem coby děcko miloval. Možná už jen proto, že ho naši nenáviděli ( Želvy Ninja nebyli zkrátka tak roztomilí, jako Krteček, nebo Ferda Mravenec ). No... po částečném shlédnutí jednoho dílu s odstupem asi osmnácti let už těžko pochopit, že jsem něco tak primitivního miloval:-) A dokážu si i představit, že jakožto rodič bych už nejspíš zaujal podobné stanovisko, jako kdysi ti mí. Ale budu si asi muset přiznat, že většina dospělých zkrátka jisté hodnoty ( které tento seriál nesporně má ) nedokáže docenit ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama