Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice (až na pražského týpka.:D) skalní fanoušek Tří tygrů, ale na základě viděných fragmentů na mě Skoro na mizině působilo jako dost vtipný projekt. A když teď na Netflix vylétl Tygří film, rozhodl jsem se tento jejich oceňovaný korona projekt doplnit i jako neseriálovec. A určitě toho nelituji, protože tohle je vážně vtipná reflexe celý tý podivný covidový doby, kde si ze sebe s ukázkovým poker facem  udělalo srandu mimo Tří tygrů spousta dalších osobnosti z české kultury v  čele s Langmajerem a hlavně proto se mi to líbí. I když ano...tady se dělá sranda úplně ze všeho.:o.  A snad poprvé mi přišel vtipný i Petr Kolečko a to tentokrát hodně (Korona v dole mě fakt rozsekala.:D) díl s jeho příchodem byl asi nejlepší (už jak přišel bez roušky - Vidím, že tady na to nehrajete.:D Opět další rozměr humoru seriálu  - zparodování frází za covidu.:D). Ale celá trojice prvních dílů odehrávají se pouze v divadle byla asi nejlepší, to by vážně mohl být klenot v rámci novodobé české komedie. Jak jsem to sledoval s odstupem a mohl to vidět na jednou, tak mi  postupem času přišlo, že se  trochu více tlačilo na pilu. Rovněž  se přidalo na té tygří slovní jadrnosti, samoúčelně. Nová postava Josefa a jeho linka mi přišla úplně zbytečná a nebavila mě - ale jinak gradující finále s nabitou  hereckou Noemovou archou a materiály od Csakové bylo pořád skvělé (to jsou notářsky ověřený čínský podpisy - tyvole!) a asi nejvíc jsem si v té záplavě užil Petra Rychlého, který zde konečně dostal prostor předvést, že je i víc než...doktor z Ordinace.:D Za zábavnou  parodii korona doby a vlastně celé české kultury díky.:D A nesmím zapomenout ani třeba  na Michala Suchánka....Partička!  ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Má to niečo do seba a Langmajer tu exceluje vo všetkých svojich pózach. Jediné, čo mi vadilo bola prílišná vulgárnosť. V podstate tá je na mieste, ak sadne do danej situácie, ale tu sa stáva, že vulgarizmy vypĺňajú celý skeč, pretože tvorcovia ako by nevedeli, čo majú do neho dať. Tak si myslia, že pobavia diváka nadávkami. Ale ak je v jednej vete 5 vulgarizmov, tak to už je dosť presýtené. Inak ale fóry na koronu sa mi páčili, videl som tam podprahovú prdel z tých všetkých opatrení a lockdownov. ()

Reklama

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu neskutečně překvapilo a bavilo od začátku do konce. Námět s koronou, která udělala hercům čáru přes rozpočet se povedl na výbornou a to všechno doprovází skvělé vtipy se skvělým obsazením, které si ze sebe umí udělat srandu. Z této tvorby je znát upřímnost a srdce, jen škoda, že si to trošku od šesté epizody pokazili. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* tak tento počin je typicky coronavirový, tudíž autoři se snažili vydělat přes internet, když to na skutečných divadelních prknech nešlo. A vysoké hodnocení nalákalo i mě a tak jsem dal tomuto "instantnímu" seriálu šanci. Sem tam nějaký dobrý fórky má a humor je typický pro tuto divadelní bandu. Příběh se snaží vytěžit z aktuální situace co jde a vcelku to má hlavu i patu. V současnosti má momentálně své kouzlo a za rok si na něho nejspíš nikdo nevzpomene.... to jsem napsal po první vlně a třech dílech. Dneska 17.ledna se odvysílal pátý díl a jak sami naznačují tak tím uzavřeli sérii ... možná ;-). Z původních tří nakonec zvyšuji na čtyři hvězdy, protože mě málo co, z nových českých počinů, tak pobavilo a musím uznat jak nemám rád nadávky, tak tady mají své místo ;-). Sice jsem si od konce pátého dílu sliboval trošku víc, ale přesto. Šak zkuste sami posoudit tady či rovnou přispět ostravskému divadlu Mír za svůj počin, který je nominovaný na Ceny České filmové kritiky. Ještě co se týče posledních tří dílů odehrávajících v Praze, tak to bylo už slabší, ale už kvůli tomu nebudu snižovat ze čtyř hvězdiček a jsem rád, že už dál nepokračovali ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

gombarix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrdat Brno!!! A mrdat čtvrtý a posrat pátý díl, takový sešup úrovně se jen tak nevidí. EDIT na konto dalších tří dílů: špatné to není, ale počáteční kouzlo je obávám se pryč nadobro. Toto je už moc křečovité a vulgární, i když pořád dost vtipné a solidně zahrané. Hlavně Čestmír a Adéla příjemně překvapili. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • V potitulkové scéně epizody je zmíněn pořad Partička (od r. 2011). (OJan)
  • Jirka před skupinou zmíní příhodu, která odkazuje na epizodu Zával (2020). (Duoscop)
  • V epizodě je zmíněn seriál Lajna (od r. 2017). (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama