Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Rayen1 k tomuto seriálu (6)

Osada (2021) 

V pátek si sednout k bedně a na tu hodinu vypnout a jen tak cumet. Bylo to jak na horský dráze, kvalitou nahoru dolu.. Hodně kvalitu srazelo úvodní opakování toho, co bylo a konečný opakování toho, co bude. Nejsem debil, pamatuju si, co bylo, a když už je tam ta tendence, tak to vezmu hopem a ne opakuju každej vtip. To samý platí i pro "příště uvidíte", kde tvůrci "chytře" vyblejou všechno vtipný, takže když jsem na to za tejden koukal, už to nemělo ty koule a většinou šlo hodnocení o hvězdu dolů. To se dalo vyřešit prepnutim na jinej kanál.. Byl prostě to průměr se sem tam dobrým dílem.. ()

Epizoda 1 (2021) (S01E01) 

Uf.. Podobně, jako u Co ste hasiči, to trpí na stopáž. Kdyby to dali na 20 až 30 minut, jako takovou komediální jednohubku, která odsejpá, možná bych hvězdu přidal.. Dám šanci ještě jednomu dílu.. ()

Epizoda 8 (2021) (S01E08) 

Je škoda, když se seriál rozjede a je konečně trochu vtipnej, až u osmýho dílu... Osada je takovej seriál, u kterýho v pátek vypnu, ale že bych si ho pustil znova, to fakt ne... tady jsem se alespoň trochu zasmál. ()

Epizoda 12 (2021) (S01E12) 

Arnoštka, nejka a její teen rady z Bravíčka jsou tak strašně na ránu, že to snad ani není možný... ale jinak ok, plot twist se dal očekávat u fízla a dcery :D ()

Epizoda 2 (2023) (S02E02) 

Autistickej kapr a vrtulnicky prostě vedou 😅 ()

Epizoda 3 (2023) (S02E03) 

Rozhodně slabší díl, ale Franěk to tak nějak držel. Bezhlavej beránek, samurajskej meč a rojnice na vejce jsou top dílu, ale jinak je to celkem nuda. ()

Reklama

Reklama