Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (150)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se produkci České televize opravdu povedlo. Bezpochyby nejkvalitnější český rodinný seriál za poslední dobu. O jeho kvalitách dokazuje i jeho obrovská televizní sledovanost. Scénář, kamera, hudba i herecké výkony byly naprosto dokonalé. Děj je svižný, má drive a hrozně moc se mi líbily vložené retrospektivní části, které vždy vysvětlily aktuální scénu v přítomnosti. Díky seriálu vznikly hudební nahrávky jako The Path We Share a další, které dodávají celému dílu tvář a bez nich by některé části byly poloviční. Co ale stojí za můj největší obdiv jsou herecké výkony. Všichni herci podali své absolutní maximum a nedokážu si představit, co mohli herci udělat lépe. Nejvíce bych vyzdvihl Terezku v podání Marty Dancingerové, Martina (Marek Adamczyk), doktora Tesaře (Jan Dolanský), rodiče Holcovi (David Novotný a Sabina Remundová) a taky obsazení obou hlavních postav seriálu (chlapců) se povedlo. Jo a taky nesmím zapomenout na "dědka" Vladimíra (Petr Kostka), který taky neměl chybu. Čtyři hvězdičky dávám za až moc natahované některé díly (7-10) byly takové nemastné neslané a moc se v nich neudálo - děj se moc netýkal samotných chlapců, ale spíše rozvíjel ostatní postavy (což není špatně, jen to není moje preference). Seriál má velký potenciál a doufám, že tvůrci nám přichystají druhou sérii. Přeju jim hodně štěstí :) ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Základní premisa Kukaček napovídá, že se seriál bude zabývat především výměnou dětí a z ní vyplývajících otázek typu, jaké to má psychologické dopady na rodiče i děti, kdo za to může a jak se v této nepřirozené situaci zachovat. Ovšem tvůrci seriálu se rozhodli ústřední výměnu dětí přetavit v dojemné lidské drama, kde každá vedlejší postava má své místo a dostatek prostoru na to, aby Kukačky nebyly jen seriálem o záměně dětí, ale kronikou běžných lidí z města i venkova, jejichž životy se navzájem přímo i nepřímo ovlivňují. Výměna dětí je stěžejním tématem seriálu, ale Kukačky toho divákům nabízí mnohem víc. 8/10 Více v mé recenzi na webu Fandíme Seriálům. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný český seriál. Kamera, obsazení i děj super. Na 5 to za mě sice není ale rozhodně by neměl seriál uniknout pozornosti českého diváka, jelikož takto kvalitních počinů je v tuzemské produkci stabilně pomálu. Moc jsem si Kukačky užil, emoční balzám na duši, v téhle době tolik potřebný. 4/5 ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby seriál roku, a určite aj jeden z najlepších aké sa za poslednú dekádu aj natočili. Znovu, asi už po 153x, bravo Českej televízii a jej dramaturgii. Film stavia pevné základy na príbehu, aký každého chytne, ale hlavným hybateľom úspechu sú herecké výkony. U mňa hlavne Novotný-Remundová. Ostatní veľmi zdárne sekundujú. Seriál, ktorý pritiahol k televízoru deti, starách, rodičov, či teenagerov. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být skvělá minisérie, takto se některé díly točí na místě a nikam neposunují děj. Na druhou stranu jsem se ráda podívala na velice dobré herecké výkony. A definitivně beru zpět, že nemáme šikovnou mladou českou herečku, Denisa Barešová tohle mnohaleté prokletí českého filmu konečně zlomila. ()

Galerie (604)

Zajímavosti (39)

  • Natáčelo se v Praze a jejím okolí. Lokace jsou Praha - Klánovice, Hradové Střimělice, Stříbrná Skalice, Slapy (motokros), nádraží Ledečko, ZŠ Černošice. Od námětu po napsání posledního dílu uběhly skoro dva roky. Natáčelo se pak s přestávkami skoro rok. (rakovnik)
  • Premiéra epizody se s počtem 1,58 milionu diváků stala nejsledovanějším pořadem večera a rovněž celého dne. (rublik05)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,1 milionu diváků starších 15 let, jednalo se tak o nejsledovanější pořad večera a rovněž celého dne. (rublik05)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama