Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná jako teenagerovská komedie o krásných holkách a klucích z L.A., ale vše se změní ve chíli, kdy se vedle do bytu nastěhuíi 3 mladí mormonštíi misionáři. Chris pracuje v restauraci a je gay. Je velmi povrchní, mladý a krásný a užívá si každý den života s někým jiným. A vznikne sázka, jestli jednoho z misionářů "dostane". Ale tu nastane háček: Chris se zamiluje do Aarona (jeden z misionářů) a snaží se změnit svůj styl života. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (63)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Kamarád mi řekl, jestli chci vidět dobrý kýč v pozitivním slova smyslu, tak ať se podívám na tenhle film. Kýč je to minimálně ze 2/3. Styl natočení se mi moc nelíbil. Vlastně celé mi to přišlo takové obyčejné a někdy zbytečně klišovité, ale na druhou mě zaujala alespoň postava misionáře Aarona. Moc filmů s touto tematikou jsem neviděl, snad jen "Zkrocená hora", "Milk", "I love you, PM" a další. Samozřejmě "LD" je nízkorozpočtový film, ale příběhem zůstal tak na půli cesty. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Člověk by to asi viděl měl, ale filmařské terno to není. Ne, takhle nevypadá výborný film. A navíc nebýt ústřední dvojice gay, tak je to poněkud kýčovité melodrama, v němž byste jen těžko hledali sekvence, které by neobsahovaly klišé. Ale je tu i pár důležitých ALE: 1) I když ne všechno, co zažijeme, je hodné zfilmování, C.J.Cox byl gay mormon i kalifornský poster boy, těžko mu tedy vytýkat neautentičnost. 2) I když od začátku víme, kteří chlapci jsou si souzeni, děj filmu není neoriginální a udrží si pozornost diváka. 3) I když postavy tak nějak šustí klišé, výtečné herecké výkony jak ústřední dvojice (debutující Steve Sandvoss!!! A jeho hlas!!!), tak ostatních, nás přes to přenesou. 4) I když u některých scén by si člověk v klidu mohl odskočit (letišťové scény + legrační kulisy), je dost i těch prostě krásných (př. rozhovory v prádelně). 5) I když u lowcost debutu o gayích nečekáte dobrý soundtrack, tenhle za to stojí. 6) I když film stojí na spoustě klišé (sázka, ...), je to poprvé, co tato klišé zapracovává film o gayích. 7) Je to srdcovka Brygmi, takže se na to koukejte podívat :) A na závěr: doporučuji v kombinaci s velmi podobně tematicky laděným, ale o třídu lepším snímkem Prayers for Bobby (2009, r. Russell Mulcahy). ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

S Mormony mám vlastní zkušenost, tudíž z jedné strany se mi to líbilo. Vadilo mi, že opět hlavní "hrdinové" jsou krásní, mladí, svalnatí nebo atletické postavy, čímž staví svět gayů do roviny, že v něm jsou všichni krásní, atraktivní a promiskuitní [s tím třetím se dá často i souhlasit]. Přesto to byl hezký a dojemný příběh s happyendem. Což v mnoha případech není běžné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rádi homosexuální softporno? Tak tohle je přesně ono. Stejně natočené na video, amatérsky sestříhané (nesedící jednotlivé záběry), zahrané (kluci jsou hezcí, ale fakt prkenní), napsané (dialogy, jak od grafomanského středoškoláka) a třeba scéna s ukřižovaným Kristem, který sám na sebe kape krev, mě doširoka rozesmála. Ten film je vlastně tak špatný, až je zábavný. Je legrační vidět romantický film snímaný přesnou /ne/estetikou softporna. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Ano, není to originální ani nijak jinak extrémní, není to hrdinský epos ani thriller, je to prostě život takový, jaký je. Každému se nám stávají víceméně milionkrát zopakované situace, emoce, myšlenky, vztahy, reakce..Nihil novi sub sole. Jde o to, že pokud ony jakkoli banální nebo modelové situace prožíváme my osobně, mají v pro nás punc autentičnosti. A pokud se filmařům podaří záblesk té autentičnosti přenést z filmu na diváka, je to svátek a znamená to dobrý film Proto já osobně považuji tento film za dobrý. Vplula jsem do něho jako ryba do vody, přestože jsem kulturně i místně hodně vzdálená. To mě asi překvapilo nejvíc. Technické provedení rozebírat nechci, všechno mi to sedělo a ladilo, jako celek to fungovalo. Postelová scéna dokonale vymazlená, estetika krásy mužského těla tu kralovala jako neomezený vládce a myslím, že mohla oslovit i zapřísáhlé heteráky:))) SPOILER: A Bože můj, jak já byla tentokrát ráda, že to má happy end !!!!! (díky Diskovi za tip) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Joseph Gordon-Levitt se původně ucházel o roli Aarona. (HellFire)

Reklama

Reklama