Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota

  • USA Starship Troopers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vzdálená budoucnost nevypadá pro lidstvo příliš růžově. Platí zcela jiné společenské normy, plnohodnotným občanem je pouze ten, kdo sloužil ve Federální službě. Navíc je samotná existence lidstva ohrožena útoky mimozemských brouků, kteří obsazují planety ve vesmíru a začínají ohrožovat i Zemi. Středoškolák Johnny Rico se přes nesouhlas bohatých rodičů přihlásí do služby a je přiřazen k pěchotě. Jeho láska, atraktivní Carmen, se chce stát pilotkou a kamarád Carl je přijat k vojenskému výzkumu. Společně s Ricem nastupuje k pěchotě sympatická Dizzy, která mladíka miluje. Přestože ho ostatní považují za mazánka z bohaté rodiny, Rico se pomalu zoceluje v nesmírně tvrdém výcviku. Spolu se svou jednotkou je vyslán na planetu Klendathu, kde se poprvé ocitne uprostřed bitevní vřavy. Bitva však skončí katastrofou, když brouci během jediné hodiny pobijí na sto tisíc lidí. Rico je těžce raněn. Po uzdravení je přiřazen k jednotce, které velí jeho bývalý učitel. Rica a jeho přátele ještě čeká téměř beznadějná bitva proti mnohonásobné převaze. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 050)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bug Hills 90210 wounded... Někteří jako by si tady nepatrně pletli R.A.Heinleina s Konradem Henleinem, ale skutečnost spíše směřuje k tomu, že v mládí je nejdůležitější zůstat sám sebou (nejlépe ve vojenské uniformě), nenechat roztahovačného komunistického brouka žít a hlavně ke všemu přistupovat s vědomím, že noční můra krevních bank Verhoeven je krásný, na ideály šlapající úchyl, co k smrti nerad dočítá literární předlohy svých snímků až do konce.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej kluk, furt jsem na obal kazety Hvězdný pěchoty čuměl v naší sbírce. Kdykoliv kdy jsem VéHáSku strčil do našeho videa, rychle přiběhla máma a kazetu mi vyndala s tím, že tento film pro mě zatím není. Později ji ale dávali v televizi a já neodolal, volnou kazetu strčil do videa a potají vše nahrával. To co jsem viděl mě dost dobře udivilo, na svojí dobu skvělé vizuální efekty, co se brouků týče a překvapivě slušný Casper Van Dien. Což je paradox jako hrom, páč tohle je snad jediný jeho film, který by zde byl ohodnocen červeným čtverečkem. A to je akční borec jako Brno! Sice je Hvězdná pěchota neskutečně jednoduchá, co se příběhu týče. Prosté dobytí planety ale dokáže zabavit na 129 naprosto dokonalým způsobem. Demagogie nad demagogii a nic jiného není. Prostě a jednoduše: Hvězdná pěchota je sci-fi, na které se pokud budu moct rád a znova podívám, pobavím parádními hláškami a neméně přikovám do křesla, tak jak to mám u těchto filmů rád. --- Rico, potřebuju desátníka. Dokud vás nezabijou nebo nenajdu lepšího. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to jakási satira bude. Není možné, aby se mi ten děj zdál tak stupidní, jelikož jistou dávku nadsázky jsem v něm cítila i já. Podobnost s fanatickou fašistickou stranou asi taky náhodná nebyla. Ono vždycky, když se lidstvo někam sere, tak to mají místní spočtené. Předlohu neznám, ale film mě nezaujal natolik, abych nad ním vyždímala své slinné žlázy a blahem tišila rozechvělé srdce. Kromě toho, že film hýřil bohatou brutalitou různých forem, jsem třeba i zírala, jak dokážou krásně hořet vesmírné lodě ve vzduchoprázdnu nebo jak se dá bez následků rozdýchat laserem prostřelená hlava. Podruhé už to vidět nemusím. :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

To je tak mile ulítlé, že tuhle kombinaci přitroublých hrdinů a brutálních scén musí zbožňovat i filmoví hnidopiši. Když moje milá bude pilotkou, určitě se ve federální armádě najde místo i pro mě. Klidně coby obyčejný pěšák. Jenže slibná kariéra velitele pěchotní roty brzy vezme za své, našeho Johnnyho stíhají výčitky svědomí a navrch mu jeho milá dává na dálku sbohem. Pochopí tak, že v téhle válce, kdy nepřítel nebere zajatce, pro něho není místo. Jenže Brouci zaútočili na jeho rodné město a už není cesta zpátky. Na jejich domovské planetě bude třeba každého, kdo má nohy a ruce. Tedy alespoň jednu. Digitální brouci se musí líbit. I po letech. Jejich interakce s herci je velmi přesvědčivá. Jenže pouze o speciálních efektech to není. Za kamerou je totiž holandský provokatér Paul Verhoeven, který se inspiroval válečnými týdeníky a který rýpe do chlapácky patetických filmů, seriálové kýčovitosti i americké pospolitosti. Nejprve představí story jak z Merlose Place, následně lpí na krvavém detailu, kterak se z někoho stávají dva kusy. Mám lehké podezření, že v době svého uvedení leckterý divák „nepochopil“, že Verhoeven tenhle kus natočil s pořádnou dávkou nadsázky a se svým typicky zvráceným přístupem. Na detaily kašle, objevuje se řada otázek, na které Verhoeven nehodlá odpovídat. Je tu od toho, aby krystalicky bavil. A to se mu daří. I po letech. Palec nahoru za drive Diny Meyer a Poledourisovu hudbu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

zdá se, že spousta lidí vidí v čemkoli vojenském a propagandisticky orientovaném parodii na nacismus. jenže on byl i komunismus, který byl mnohem brutálnější jak v použití síly, tak v použití slova. Jenže to je třeba zažít. mrazení v zádech při sledování tohoto filmu mi způsobovaly především vzpomínky na 2 roky vojny, Televizní noviny s ulízanými hlasateli a tlachy o vzorných Brigádách soc. práce, které za odměnu přijal Generální tajemník.... neberu nikomu jeho názor, ale s nacismem to má společného málo. A kdyby snad přece, tak za to nemůže režisér, nýbrž autor předlohy - Robert Heinlein - ne, opravdu to není nacista! Takže všem těm znalečkům, co se tváří jako Lister v mladých letech, tento film je všechno jiné, jen ne parodie na nacismus, ani jeho propaganda! ale zpět k filmu. Jako sci-fi o boji lidstva proti ET je to díky efektům mírný nadprůměr, jako adaptace knih velkého RH je to totální shit. Hlavní hrdinové jsou toporní, špatně vybraní, v podstatě se dá říct, že pokud bude v budoucnosti lidstvo takhle debilní, zaslouží si vyhynout. Totální odpad byl ovšem příšerný dabing, zejména dost hrozné Denise Richards. Její diblíkovské hýky ala Kelly Bundová mě normálně zahnaly od TV. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (72)

  • Film se dočkal dvou pokračování (2002, 2008), která byla ovšem určena jen pro domácí video. (HellFire)
  • Salto, které předvede Johnny Rico (Casper Van Dien) v zápase amerického fotbalu, ve skutečnosti udělal kaskadér Joey Box skokem z žebříku, který byl následně digitálně vymazán. (HellFire)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

Ender i pěchota si brousí zuby na emzáky

04.12.2011

Adaptace slavného sci-fi románu „Enderova hra“ je za rohem a zřejmě se dočkáme i nové verze Hvězdné pěchoty. O válčení s mimozemšťany tedy v kinech nebude nouze. Enderovu hru měl kdysi režírovat… (více)

Reklama

Reklama