Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 1

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (283)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný a řeknu, že když se film ohlásil nebyl jsem nadšený. Nemám v oblibě tyhle spin-off záležitosti a bál jsem se, aby nešlo pouze o dojení slavné značky a nostalgických vzpomínek diváků, kteří s ní vyrůstali. Ovšem když byl vypuštěn první trailer, a já slyšel Starmana od Davida Bowieho a viděl tu detailní a překrásnou animaci, zamiloval jsem se. A právě ta audiovizuální stránka byla tou nejsilnější částí filmu, a přestože to není u Pixaru zvykem, tak převyšovaly technické aspekty samotný příběh. Ten totiž není nijak složitý a pro většinu lidí ani ta tradiční skrytá filozofická myšlenka nebude tak silná. Na mě však upřímně velmi fungovala, jelikož jsem se v ní sám dokázal najít. Buzz není postava, u které bych si na první pohled představil sebe, ale v tomhle filmu jsem se s ním dokázal natolik ztotožnit, že jsem tomu až nevěřil. Ostatní postavy jsou sice slabšími archetypy, ale taky neurazí a doplňují dobře hlavního hrdinu. I vývoj Rakeťáka je díky nim organický a dobře se sleduje. I když jsem se bál postavy robo-kocoura Soxe, musím říct, že mě dost překvapilo, jak dokázal být užitečný a zábavný najednou. Tenhle snímek není nejlepším filmem od Pixaru, ale určitě se řadí mezi mé oblíbené. A i když vám příběh nesedne, užijte si alespoň kvalitní animaci, která bere dech. 7,5/10 ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Příběh sice není nikterak oslnivý. Přesto je zde pár dobrých a nečekaných zvratů. Film ovšem naprosto vyniká vizuálem. Pixar opět posouvá laťku animace o kus výše. Celkově jsem se obával zbytečného ždímání značky. Snímek ovšem šlape, zabaví a rozhodně nevyznívá jako obyčejné tahání peněz z kapes diváků. ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Jako milovník série Příběhu hraček jsem se na Buzzovo sólový dobrodružství hodně těšil, a i přesto, že byl film příjemná oddychovka, tak ho považuju za nejslabší přírůstek do Toy Story rodiny. Neumím to popsat, ale prostě mi tam chyběly naše milovaný postavy a tím to postrádalo určitym způsobem svoje kouzlo. Ale o čem tead film je? No tenhle snímek, má betj „ten film“, kterej viděl Andy v kině a díky kterýmu se zamiloval do postavy Buzze Rakeťáka, ale upřímně si jako nemyslim, že zrovna takovej film by si jakýkoliv desetiletý dítě tak moc oblíbilo. Postavy i premisa filmu o ztroskotání Buzze a dalších lidí na cizí planetě jsou celkem fajn, ale přišlo mi, že to dost vykrádalo ten animovanej Buzzovo seriál (ano fakt vyšel v roce 2000 animovanej seriál o Buzzovi jménem Buzz Lightyear of Star Command). No a hlavní odhalení filmu mi přišlo jak okopírovaný z videohry Spider-Man: The Edge of Time (schválně jestli si ještě někdo tohle pamatuje). I když přímo nevyhlížím další Buzzovo pokračování, tak musím přiznat, že díky nápadu na pohled „reálnýho Buzze“ bych se nebránil i nějakýmu reálnýmu pohledu na film se šerifem Woodym, kterej ispiroval kolekci hraček kovboje Woodyho v Toy Story světě. 6,5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixaru se v posledních letech komerčně nedařilo a ani jeho novinky už neoplývaly takovým kouzlem jako kdysi a tak nás v nejbližší době čekají sequely, prequely a spin offy. Jinými slovy dojení zavedených značek. A když na něco navazovat, proč si rovnou nevzít hlavní postavičku z Toy Story. Buzz Rakeťák tedy dostává svůj film. Samozřejmě netřeba polemizovat o tom, že jej vůbec nepotřeboval. Hlavní slovo si bere Chris Evans. Máme tady jednu tuze praktickou kočku, hrozbu, Zorga, nějaký ten dějový zvratík a genderové mrkání. Působilo to na mě hodně temně, dospěle a nejsem si jistý, jestli bych to dokázal doporučit předškolním dětem. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sice možná trochu zbytečný, ale pořád za mě docela povedený animák. Stačí se vymanit z Příběhu hraček a brát jako něco úplně jiného. Děj je celkem zajímavý, i když podobné variace už jsme tu viděli mnohokrát. Buzz spolu se svou lodí ztroskotá na neznámé nehostinné planetě. Díky problémům s hyperrychlostí se odsud nemohou dostat. On to zkouší, ale akorát tím posouvá čas a všichni kolem stárnou. Když se to pak povede, dostane se do světa, který nepoznává a který ovládají roboti. Musí tedy dát dohromady tým nadšenců a postavit se jim. Je tam pár zajímavých zvratů, ale něco se dá čekat. "Šunka, chleba, šunka." ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se teprve o první spin-off studia Pixar. (PaTeXx)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama