Reklama

Reklama

Con Air

  • USA Con Air (více)
Trailer

Průzkumník americké armády Cameron Poe si odseděl osm let za zabití opilce, jenž ohrožoval jeho těhotnou ženu. V den svého propuštění na svobodu se ocitne ve vězeňském letounu spolu se zločinci nejhrubšího zrna. Ti se pod vedením inteligentního, ale psychopatického vraha Cyruse pokusí o hromadný útěk. Cameron, považovaný ostatními trestanci za spojence, je jediným mužem v letadle, který může celé akci zabránit. Kromě nastolení spravedlnosti mu jde především o to, aby se po letech odloučení shledal se svou ženou a s dcerkou, kterou ještě nikdy neviděl. Cameronovi se podaří navázat spojení s policistou Larkinem, ale souboj s vyvrheli toho nejhrubšího zrna musí podstoupit jen on sám! (TV Nova)

(více)

Recenze (784)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Zlatá devadesátá léta a jejich bezstarostné akčňáky plné výbuchů, honiček, střílení, originálních osudů hlavních padouchů a též klišoidních happyendů... Kdo by se na to vydržel koukat? Kdokoliv, kdo si chce jen tak odpočnout u kvalitně udělaného filmu, kterému nechybí akce, charisma herců nebo dobrý soundtrack, a navrch se ještě trochu zasmát, protože tak trapně jednobarevný hlavní hrdina - prototyp nadprůměrně inteligentního, osvaleného a zároveň citlivého a na rodinu orientovaného tatíka - se jen tak nevidí. Sestava padouchů je excelentní. Příjemná svěží zábava, ze které si toho ale po delší době skoro nic nevybavím - ani nějaký zvláštní pocit, snad jen oči Monicy Potter... tudíž průměrné 4*. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Parádní akčŇák i nicolas Cage je tu celkem snesitelný, nejzajímavější to jsou záporáci a ůžasným Johnem Malkovichem a nenahraditelným Stevem Buscemi. ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Až jednou budete pilotovat letadlo a budete potřebovat nouzově přistát bez jednoho křídla na Václaváku, zavolejte Nicolasi Cageovi, ten vám bezpečně poradí, jak na to. ()

HarqAlAda 

všechny recenze uživatele

Na Con Air je vidieť, že akčné filmy fungujú keď sú robené s citom ;) Zabudnite na akciu a atómové hríby - tie majú v tomto snímku práve takú úlohu aká im podľa môjho názoru patrí - dotvárajú atmosféru. Atmosféru a nezabudnuteľný zážitok tvoria práve Malkovichov chladnokrvný menežment, Cageov milujúci otec ktorý vie čo sa patrí, Buscemiho úchýlák pred ktorým majú rešpekt aj tie najväčšie korby a v neposlednom rade Cusackov agent 007 v zácviku. V menovaní by som mohol pokračovať...a skončil u plyšového zajačika. Soundtrack to všetko podtrhuje. Humor je mi veľmi sympatický. Akčná zábava ktorá funguje aj na viac zhliadnutí. Keď miluješ akčňák, nie je čo riešiť. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Po The Rock další chuťovka s Cagem a rozhodně je na co se dívat. Akční scény překvapivě velmi dobré a vůbec celý to obsazení i když rozdělený na "hodný a zlý" působí jako fajn partička. A růžovej králíček už je jenom taková třešnička. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Konečně! Dočkal jsem se a narazil na film, kde nejen, že hraje můj silně neoblíbený a mizerný herec Nicholas Cage, ale on je i ten film špatný sám o sobě :-) Z celkem dobrého béčka se postupně vyvinulo céčko, déčko a horký kandidát na odpad. Praštěný scénář se střídá s naprosto obyčejnými hereckými výkony (Malkowich tenhle typ hraje pořád dokola, Cusack nikdy hrát neuměl, Meaney se na takovou roli vůbec nehodí, Trejo může ukazovat jen svaly a Buscemi se svým ksichtem je k podobným mimoňům odsouzený). Svalnatí chlapi, blbosti na entou a patos tak bolestivý, že na konci jedno oko nezůstalo suché. Králíček dokonce zvlhnul úplně :-) ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Záporáci jsou tady mnohem lepší než kladné postavy. Díky tomuto filmu jsem si hodně oblíbil jak Malkoviche tak Buscemiho. Trejo snad dobráka ani hrát nemůže:) ()

Yoshik 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový akčňák, kde skoro v každé roli uvidíte někoho slavného. Hromada sympatických záporáku, skvěle vykreslené postavy a mezi tím Cageovic Nick se svým jedinečným talentem zlehčit jakoukoli roli. Film má podobný rukopis i cílovou skupinu jako Skála, ale pro mě byl zábavnější, má více výrazných postav a lepší dynamiku. A je tam Garland Greene (Steve Buscemi). ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu srší naivita snáď v každom momente. Bez ohľadu na to, či prebieha práve scéna dojemná, drsná, dramatická alebo vyslovene akčná. No a čo. Ruku na srdce, kto si nezapamätal na celý život meno Sairus Virus. Alebo niektoré scény ako tony reťazí, predstavovanie zločincov, či príchod Stevea Buscemiho na scénu. Perlou (v pravom zmysle slova) je ale práve Cyrus Virus v podaní pána herca Johna Malkovicha. To je další Bad Guy do môjho zoznamu top galganov. Nikki Klietka ide drsnú pózu, ale sedí mu to. No na druhej strane holobriadok John Cusack pôsobí skôr smiešne než seriózne. Ako celok to odsýpa, divák môže tipovať kto otrčí kopytá a vďaka komu, má to potrebnú energiu aj napätie. Miestami mi to pripomína rukopis Miša Záliva, ale len miestami. No a záver bolo také nejaké nekoordinované chaotické strieľanie od šavla do pavla, ktoré ale bavilo. Občas mám zmiešané pocity, keď vtákovinám tohto typu udeľujem štvorky, päťky, ale skrátka aj vtákovina sa dá natočiť svižne a stráviteľne. Na leteckej spoločnosti Con Air si navyše vážim, že nemešká. To sa dnes cení verte mi, hoc na pristátiach budú musieť ešte popracovať. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Viděno asi 3x a stále pobavilo. Akční, stylové devadesátkové béčko, které funguje skvěle. Nechybí akce, napětí, vtip ani emoce. ()

Eraser 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer chtěl S Con Airem evidentně navázat na obrovský úspěch předchozí Skály. Do hlavní role opět obsadil Nicolase Cage a režii svěřil Simonu Westovi, který je uvidentně naladěn na stejnou strunu jako Michael Bay. Abych to zkrátil, tak dokonalý film jako Skála to není. Ale chyběl mu k tomu opravdu kousíček ... ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů. Simon West natočil v produkci Jerryho Bruckheimera velezábavný hit, kterým si já osobně už nějakou dobu jednou za pár měsíců zpříjemním sobotní večer a pustím si ho na DVD. ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Velmi hloupý film plný klišé. Ale herecké kreace Stevea Buscemiho a hlavně Johna Malkoviche - to se musí vidět! ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Cageových úspěšných filmů , a nejlepší film co kdy natočil West. Vůbec nejzajímavější lahůdkou z celého filmu bylo zničení auta agenta Malloye. Filmu se toho moc vytknout nedá, pestré obsazení, dobrá hudba, nápaditý příběh a klasický happy end. Pro diváka sečteno podtrženo prostě dobrá podívaná a jde se dál... ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k okolním komentářům budu vybočovat z řady. Průměrný akčňák, nic víc. Vyjma skvělého hereckého obsazení to nemá nic, kvůli čemu bych řadil tento snímek do kategorie skvělých filmů. Na 2* to není, do 4* to má dááááááleko. Takže 3. ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, aj na to že ide o brutálne akčný film. ...A tenhle fešák s prostřelenou hlavou je Popovitch... ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Je to sice "jenom" akční film, ale oproti konkurenci nabízí tu nejpřímočařejší akci, jakou si umíte představit, výtečného Johna Cusacka ve své nejspíš zatím životní (vedlejší) roli, vodopád na svou dobu ultravtipných a ultradrsných hlášek a především dechberoucí dějovou linku kolem postavy Steva Buscemiho. Tu poslední věc v žádném jiném řadovém akčním filmu nenajdete a právě ona posouvá Con Air do nejvyšších pater akčního žebříčku. No, a pak jsou tam taky standardně střižení herečtí profíci Cage a Malkovich plus žánrové ikonky typu Vinga Rhamese nebo Dannyho Treja. A taky otravně uslzená rodinná motivace hlavního hrdiny a notně přestřelený akční závěr. Ale celé dohromady to baví i napodruhé a napotřetí... a dokonce i napočtvrté :) Řekněme 80 %. ()

Související novinky

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

28.07.2011

Hráli spolu v Con Air. A opět budou stát proti sobě, ale namísto popcornové akce je čeká krvavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi. John Cusack si ve filmu The Frozen Ground zahraje jednoho z… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Reklama

Reklama